DAVIĆETE SE U NJEMU Namaz od maslina, gotov za čas a ne zna se je li zdraviji ili ukusniji!

Jelica Jovanović

18:00

Gastronomija 0

Veliki Uskršnji post je počeo, pravo je vreme da vam predložimo ovaj sjajan recept za pripremu posnog namaza koji će obožavati svi ukućani.

namaz od maslina
Shutterstock

Za ovaj namaz je potrebno da izdvojite bukvalno deset minuta.

Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, priprema se lako, a ukus je fantastičan. Na kraju, važno je reći da je ovaj namaz izuzetno zdrav što svakako nije zanemarljivo.

Potrebno:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

250 g crnih maslina

2 kašike soka od limuna

3 čena belog luka

2 kašičice soli 

3 kašike maslinovog ulja

Priprema: U blender dodajte masline, beli luk, maslinovo ulje  i sok od limuna. Sve dobro izblendirajte, posolite, pa još jednom izblendirajte. Namaz prebacite u staklenu posudu. Namaz možete jesti kao glavni obrok ili uz neko  jelo, na mediteranu je obavezan uz ribu i morske plodove.

Prijatno!

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading