Neodoljiva proja bez jaja: Ukus osvaja i svaki zalogaj je uživanje, nema promašaja sa ovim receptom

Teodora Tojagić

12:00

Gastronomija 0

Proja je mnogima omiljeno jelo.

proja sa sirom
Printscreen

Originalna starinska proja se pravi od krupno mlevenog kukuruznog brašna, soli i vode. Proja je bitan deo srpske kuhinje gde se služi kao predjelo. Na slavama proja se služi i uz podvarak i sarmu.

Sastojci:

350 – 400 g kukuruznog brašna
1 čaša mlake vode
1 prašak za pecivo
so
mast za podmazivanje tepsije

Priprema:

U brašno sipajte prašak za pecivo, so po ukusu i mlaku vodu. Smesa treba da bude gušća od one za palačinke pa dodajte vodu po potrebi.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Izlijte smesu u tepsiju podmazanu mašću (ili uljem ako postite) i staviti u unapred zagrejanu rernu, na 200 stepeni i peći oko 15-20 minuta. Ispečenu proju ovlaš poprskati vodom, prekriti je kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading