DODAJTE OVO U CRNI LUK KAD PRŽITE Kuvari tvrde da je jelo ukusnije 100 puta nego inače

Jelica Jovanović

17:00

Gastronomija 0

Dodajte ovaj sastojak kad pržite luk i osetite ogromnu razliku u ukusu.

miris luka
Shutterstock

Dodajte šećer

Ako dodate prstohvat šećera u crni luk dok budete pržili, dodaće na ukusu. Ali, vodite računa da ne preterate sa količinom šećera, jer i to može da uništi ukus. Kad krenete da pržite luk, sipajte ulje u tiganj, dodajte komadić putera, pa seckani crni luk. Pospite šećerom. Jelo će da bude savršeno, a ukus neverovatan.

A ako želite da prilikom prženja luka ne usmrdite kuću, primenite ovaj savet

Prženje luka mnogim domaćicama stvara neprijatnost zbog neprijatnih mirisa koji se šire kuhinjom, a i neretko celim domaćinstvom. Takođe, ima tendenciju da se "uvuče miris "u kosu i odeću, a tu je i često suzenje očiju. Potrebna je samo jedna namirnica i rešićete probleme, a vaš ručak će biti preukusan.

Zašto se širi neprijatan miris kada pržite luk?

Prilikom zagrevanja luka oslobađa se sumpor, koji ima jak i neprijatan miris.

Dodajte sodu bikarbonu

Kad pržite luk, obavezno u tiganj ili šerpu dodajte ravnu kašičicu sode bikarbone.

Na više od pola kg crnog luka dodajte punu kašiku sode bikarbone, i nastavite normalno da dinstate. Soda bikarbona će takođe, da zgusne crni luk pa će se bolje variti. Ako pravite zapršku, možete da je preskočite jer će soda dati vašem jelu potrebnu gustinu.

( Trpeza )

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/82698/tartufi-najskuplja-jestiva-gljiva-kojom-srbija-ne-oskudeva-beli-su-posebno-na-ceni-evo-koju-cifru-dostizu/vest

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/95193/lenja-pita-starinski-kolac-koji-svi-obozavaju-spremljen-na-malo-drugaciji-nacin/vest

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading