SOČAN I AROMATIČAN Slastan jagnjeći but bogatog ukusa i zanosnog mirisa, ovo jelo će svi OBOŽAVATI

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

Jagnjetina je rado viđena na srpskoj trpezi, dok jagnjeći but, sočan i aromatičan komad mesa, pažljivo pečen do savršenstva, predstavlja pravi praznik za sva čula.

jagnjeći but
Shutterstock

Priprema jagnjećeg buta može se činiti komplikovanom, ali uz pravi recept i nekoliko korisnih saveta, svaka domaćica će spremiti vrhunsko jelo. U nastavku donosimo recept za pripremu ovog ukusnog jela. Bez obzira da li spremate svečani ručak za porodicu ili  večeru za prijatelje, jagnjeći but će sve oduševiti svojim bogatim ukusom i zanosnim mirisom.

Ovako pripremljen jagnjeći but će nestati za tren oka uz prilog od krompira i sezonskog povrća.

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

2 kg jagnjećeg buta

200 ml crvenog vina

1 crni luk

3 čena belog luka

4 kašike senfa

2 lovorova lista

2-3 grančice svežeg ruzmarna

1 kašičica iseckanog svežeg peršuna

1 kašika soli

1 kašičica bibera

1 kašika mlevene paprike

Priprema:

Beli luk očistite i izgnječite. Pola količine pomešajte sa senfom, solju, biberom i dve kašike vode. Namažite meso sa svih strana i ostavite da stoji 6-7 sati. Stavite u pleh podmazan uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Iseckajte crni luk na kockice, dodajte ostatak belog luka, lovor, ruzmarin i sipajte u pleh. Meso prelijte sa 100 ml vina i vratite da se peče. Na pola sata meso prelivajte tečnošću iz pleha, a pred kraj prelijte sa ostatkom vina koje ste pomešali sa 200 ml vode. Isključite rernu, a meso ostavite još pola sata. Uz ovako pečeno meso možete služiti krompir, tikvice i paprike.

Prijatno!

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/92858/najbolji-domaci-pastirski-recept-za-gulas-kakav-jos-niste-probali-odusevice-vas/vest

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/92790/nije-ljigava-mama-mamaljigu-u-istocnoj-srbiji-svi-obozavaju-a-evo-o-cemu-se-radi-i-sta-jos-vole-stanovnici-ovih-krajeva/vest

 

Komentari(0)

Loading