SOČAN I AROMATIČAN Slastan jagnjeći but bogatog ukusa i zanosnog mirisa, ovo jelo će svi OBOŽAVATI
Jagnjetina je rado viđena na srpskoj trpezi, dok jagnjeći but, sočan i aromatičan komad mesa, pažljivo pečen do savršenstva, predstavlja pravi praznik za sva čula.

Priprema jagnjećeg buta može se činiti komplikovanom, ali uz pravi recept i nekoliko korisnih saveta, svaka domaćica će spremiti vrhunsko jelo. U nastavku donosimo recept za pripremu ovog ukusnog jela. Bez obzira da li spremate svečani ručak za porodicu ili večeru za prijatelje, jagnjeći but će sve oduševiti svojim bogatim ukusom i zanosnim mirisom.
Ovako pripremljen jagnjeći but će nestati za tren oka uz prilog od krompira i sezonskog povrća.
Sastojci:
Možda vas zanima:

SRPSKA JELA MEĐU NAJBOLJIM NA SVETU: Na spisku čak 2 srpska specijaliteta, od kojih se ne zna koji je ukusniji
Poznat gastro portal Tejst Atlas objavio je spisak 100 najboljih supa na svetu. Na njemu su se našla čak 2 specijaliteta iz Srbije, od kojih se ne zna koji je ukusniji.

Gastronomski vodič kroz Srbiju: Gde probati autentične specijalitete
Srpska kuhinja je bogata i raznovrsna, a svaki region nudi specifične ukuse i jela koja morate probati. Otkrijte gde možete uživati u pravim domaćim specijalitetima.
Možda vas zanima:

SRPSKA JELA MEĐU NAJBOLJIM NA SVETU: Na spisku čak 2 srpska specijaliteta, od kojih se ne zna koji je ukusniji
Poznat gastro portal Tejst Atlas objavio je spisak 100 najboljih supa na svetu. Na njemu su se našla čak 2 specijaliteta iz Srbije, od kojih se ne zna koji je ukusniji.

Gastronomski vodič kroz Srbiju: Gde probati autentične specijalitete
Srpska kuhinja je bogata i raznovrsna, a svaki region nudi specifične ukuse i jela koja morate probati. Otkrijte gde možete uživati u pravim domaćim specijalitetima.
Možda vas zanima:

SRPSKA JELA MEĐU NAJBOLJIM NA SVETU: Na spisku čak 2 srpska specijaliteta, od kojih se ne zna koji je ukusniji
Poznat gastro portal Tejst Atlas objavio je spisak 100 najboljih supa na svetu. Na njemu su se našla čak 2 specijaliteta iz Srbije, od kojih se ne zna koji je ukusniji.

Gastronomski vodič kroz Srbiju: Gde probati autentične specijalitete
Srpska kuhinja je bogata i raznovrsna, a svaki region nudi specifične ukuse i jela koja morate probati. Otkrijte gde možete uživati u pravim domaćim specijalitetima.
2 kg jagnjećeg buta
200 ml crvenog vina
1 crni luk
3 čena belog luka
4 kašike senfa
2 lovorova lista
2-3 grančice svežeg ruzmarna
1 kašičica iseckanog svežeg peršuna
1 kašika soli
1 kašičica bibera
1 kašika mlevene paprike
Priprema:
Beli luk očistite i izgnječite. Pola količine pomešajte sa senfom, solju, biberom i dve kašike vode. Namažite meso sa svih strana i ostavite da stoji 6-7 sati. Stavite u pleh podmazan uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Iseckajte crni luk na kockice, dodajte ostatak belog luka, lovor, ruzmarin i sipajte u pleh. Meso prelijte sa 100 ml vina i vratite da se peče. Na pola sata meso prelivajte tečnošću iz pleha, a pred kraj prelijte sa ostatkom vina koje ste pomešali sa 200 ml vode. Isključite rernu, a meso ostavite još pola sata. Uz ovako pečeno meso možete služiti krompir, tikvice i paprike.
Prijatno!
Pročitajte još:

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu

Orahovača kakvu su pravili naši preci: Ovaj tajni recept star sto godina se i danas koristi u manastirima
Ako volite domaće likere s dušom i istorijom, sada je pravi trenutak da pripremite orahovaču

Šta je BULGUR i kako se sprema? Preporučuje se u svim dijetama
Poreklom je sa Bliskog Istoka i jedan je od najstarijih oblika žitarica koje se koriste u ishrani čoveka.

Ovo je tajna najboljeg bećarca: Pravi se za manje od 30 minuta a ključan je ovaj sastojak
Da li je ovo najbolji bećarac – procenite sami!?
Komentari(0)