Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Ključ je u kombinaciji sastojaka i pravilnom odmoru testa. Dodavanje malo mineralne vode učiniće ih prozračnijima, dok će mešavina odmarati omogućiti da se brašno ravnomerno hidrira i da palačinke budu mekane i bez grudvica.
Sastojci za palačinke:
- 2 jaja
- 250 g običnog brašna
- 300 ml mleka
- 200 ml mineralne vode
- Prstohvat soli
- 1 kašika šećera
- 1 kašika ulja ili rastopljenog putera
- Malo ulja za tepsiju
Priprema:
Možda vas zanima:

Recept za malo drugačije palačinke: Pahuljast i neodoljv desert (VIDEO)
Spremite palačinke kao oblačiće

RECEPT ZA NAJUKUSNIJE PALAČINKE: Evo šta treba da dodate u testo da bi one bile lepše nego ikad
Umesto kisele vode, u smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak
Možda vas zanima:

Recept za malo drugačije palačinke: Pahuljast i neodoljv desert (VIDEO)
Spremite palačinke kao oblačiće

RECEPT ZA NAJUKUSNIJE PALAČINKE: Evo šta treba da dodate u testo da bi one bile lepše nego ikad
Umesto kisele vode, u smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak
Možda vas zanima:

Recept za malo drugačije palačinke: Pahuljast i neodoljv desert (VIDEO)
Spremite palačinke kao oblačiće

RECEPT ZA NAJUKUSNIJE PALAČINKE: Evo šta treba da dodate u testo da bi one bile lepše nego ikad
Umesto kisele vode, u smesu za palačinke dodajte ovaj sastojak
U velikoj činiji umutite jaja, pa dodajte mleko, so i šećer. Postepeno dodajte brašno uz stalno mešanje da ne bi došlo do grudvica. Sipajte mineralnu vodu i lagano mešajte. Na kraju dodati ulje ili puter i sve još jednom sjediniti. Ostavite smešu da odstoji najmanje 20-30 minuta. Ovo je ključ za savršenu teksturu!
Zagrejte tiganj na srednjoj vatri i premažite ga kaplju ulja. Sipajte malu količinu testa i vrtite posudu da se ravnomerno rasporedi. Kada ivice počnu da boje i pojavljuju se mehurići, pažljivo okrenite palačinku i pecite još 20-30 sekundi.
Bonus trik: Ako želite ekstra mekane palačinke, u smesu dodajte kašiku pavlake – rezultat će vas oduševiti!

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.

Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.
Komentari(0)