Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Ključ je u kombinaciji sastojaka i pravilnom odmoru testa. Dodavanje malo mineralne vode učiniće ih prozračnijima, dok će mešavina odmarati omogućiti da se brašno ravnomerno hidrira i da palačinke budu mekane i bez grudvica.
Sastojci za palačinke:
- 2 jaja
- 250 g običnog brašna
- 300 ml mleka
- 200 ml mineralne vode
- Prstohvat soli
- 1 kašika šećera
- 1 kašika ulja ili rastopljenog putera
- Malo ulja za tepsiju
Priprema:
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Recept za malo drugačije palačinke: Pahuljast i neodoljv desert (VIDEO)
Spremite palačinke kao oblačiće
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Recept za malo drugačije palačinke: Pahuljast i neodoljv desert (VIDEO)
Spremite palačinke kao oblačiće
Možda vas zanima:

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Recept za malo drugačije palačinke: Pahuljast i neodoljv desert (VIDEO)
Spremite palačinke kao oblačiće
U velikoj činiji umutite jaja, pa dodajte mleko, so i šećer. Postepeno dodajte brašno uz stalno mešanje da ne bi došlo do grudvica. Sipajte mineralnu vodu i lagano mešajte. Na kraju dodati ulje ili puter i sve još jednom sjediniti. Ostavite smešu da odstoji najmanje 20-30 minuta. Ovo je ključ za savršenu teksturu!
Zagrejte tiganj na srednjoj vatri i premažite ga kaplju ulja. Sipajte malu količinu testa i vrtite posudu da se ravnomerno rasporedi. Kada ivice počnu da boje i pojavljuju se mehurići, pažljivo okrenite palačinku i pecite još 20-30 sekundi.
Bonus trik: Ako želite ekstra mekane palačinke, u smesu dodajte kašiku pavlake – rezultat će vas oduševiti!

Šta ukazuje na to da je DINJA slatka? Evo na šta treba da obratite pažnju pre kupovine
Dinja je, po mišljenju mnogih, najukusnije letnje voće – slatka, bogata vodom i omiljena širom sveta.

Najpoznatiji trubač Balkana biće domaćin Sabora u Guči: Legenda se vraća na mesto gde je sve počelo - dragačevska varošica biće epicentar dobrog provoda u avgustu
Najpoznatiji trubač Balkana, Majstor trube i ambasador srpske muzike, Boban Marković, biće domaćin 64. Dragačevskog sabora trubača u Guči, koji se ove godine održava od 8. do 10. avgusta, u okviru Guča festivala.

Lekovito jelo naših predaka skoro svi su zaboravili: Donosimo vam originalni recept - prste da poližeš
Dakle, osnovni sastojak palente jeste kukuruzni griz

Ovako su nekad jeli Jugosloveni: Originalni recept za pasulj iz JNA, mere date u gram, jedan sastojak upada u oči,
Svi sastojci su dobro poznati i često se koriste u kuhinji, tako da ni tu nema iznenađenja

Mafini sa sirom i šunkom: Odlični za iznenadne goste (VIDEO)
Ovi slani mafini napravljeni su od hrskavih kora i bogatog nadeva od fete, jogurta i jaja, uz dodatak slanine i šunke
Komentari(0)