MOĆNA NAMIRNICA Sve blagodati PŠENIČNIH KLICA i način kako da ih napravite, nećete verovati koliko su ZDRAVE!
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna. pšenične klice
Evo kako ih možete pripremiti i koji su njihovi zdravstveni benefiti:
Priprema pšeničnih klica:
Prvo, pokvasite pšenicu u čistoj, mlakoj vodi (najbolje u odnosu 2:1). Stavite je u staklenu posudu, prelijte vodom i prekrijte gazom.
Možda vas zanima:
ZABRINJAVAJUĆ PODATAK Naučnici otkrili uticaj ove hrane na opaku bolest, a u Srbiji se masovno jede
Istraživači su analizirali podatke iz 184 zemlje prikupljene između 1990. i 2018. godine i uvideli da je loša ishrana uzrok za oko 14 miliona slučajeva dijabetesa tip 2 identifikovanih 2018. godine. To je oko 70 odsto novih dijagnoza u svetu.
Počinje sezona JAGODA: Evo koja količina se preporučuje za dnevni unos
Baštenska jagoda, ili jagoda, je najpopularnija i najomiljenija bobica širom sveta
Možda vas zanima:
ZABRINJAVAJUĆ PODATAK Naučnici otkrili uticaj ove hrane na opaku bolest, a u Srbiji se masovno jede
Istraživači su analizirali podatke iz 184 zemlje prikupljene između 1990. i 2018. godine i uvideli da je loša ishrana uzrok za oko 14 miliona slučajeva dijabetesa tip 2 identifikovanih 2018. godine. To je oko 70 odsto novih dijagnoza u svetu.
Počinje sezona JAGODA: Evo koja količina se preporučuje za dnevni unos
Baštenska jagoda, ili jagoda, je najpopularnija i najomiljenija bobica širom sveta
Možda vas zanima:
ZABRINJAVAJUĆ PODATAK Naučnici otkrili uticaj ove hrane na opaku bolest, a u Srbiji se masovno jede
Istraživači su analizirali podatke iz 184 zemlje prikupljene između 1990. i 2018. godine i uvideli da je loša ishrana uzrok za oko 14 miliona slučajeva dijabetesa tip 2 identifikovanih 2018. godine. To je oko 70 odsto novih dijagnoza u svetu.
Počinje sezona JAGODA: Evo koja količina se preporučuje za dnevni unos
Baštenska jagoda, ili jagoda, je najpopularnija i najomiljenija bobica širom sveta
Ostavite da stoji preko noći. Nakon što prenoći, procedite pšenicu i ponovno je prekrijte gazom. Isperite klice jednom ili dvaput dnevno dok ne porastu jedan do dva centimetra.
Ako želite da klice pozelene, stavite ih na sunce dva-tri dana kako bi se aktivirao hlorofil.
Klice uvek moraju biti vlažne, ali ne skroz mokre. Možete ih staviti u frižider, ali upotrebite ih kroz nekoliko dana i svakodnevno ih ispirajte vodom.
Zdravstveni benefiti pšeničnih klica
Bogate su vlaknima, daju dvostruko više vlakana nego komad pšeničnog hleba.
Povećava se količina vitamina u klicama tokom klijanja, kao i raznih probavnih enzima i nutrijenata.
Bogate su vitaminima E, C i B, aminokiselinama, belančevinama i mineralima poput fosfora, kalijuma i magnezijuma.
Štite i jačaju imunitet i srčani mišić, snižavajući štetni LDL-holesterol i trigliceride.
Poboljšavaju vid, pozitivno deluju na zube, kosu, nokte i kožu.
Smanjuju slobodne radikale u telu i dobre su za prevenciju bolesti.
Ako želite izgubiti na težini, uvrstite pšenične klice u ishranu jer su tvrde i zahtevaju duže žvakanje. Možete ih žvakati same ili dodavati u salate, omlete, povrće ili ispeći hleb s njima.
Pšenične klice su vredna namirnica i korisno je uvrstiti ih u ishranu.
Pročitajte još;
Tradicija na tanjiru: Pet zaboravljenih srpskih jela koja morate probati
Putovanje kroz srpske krajeve kroz ukuse starih, autentičnih jela koja vraćaju duh tradicije
Najsočnije meso ikad! Recept za svinjetinu iz rerne u sočnoj marinadi će vaša porodica obožavati, ukus čista 10
Svinjetina iz rerne u sočnoj marinadi
14. januara, na Mali Božić, se pravi POGAČA ZA SREĆU - VASILICA, a ovo je najprostiji recept! Ako je ukrstite dobro, prizvali ste..
Univerzalno ime ova pogača za sreću dobila je po Svetom Vasiliju, ali je širom Srbije zovu i maslenica, papuljica, gruvanica, baranica, poparenica, vasuljica...
Najbolji recept za gurmansku pljeskavicu od kojeg ide voda na usta: Napravite je kod kuće, u samo par minuta
Za razliku od obične, gurmanska pljeskavica se puni dodacima
Ovako se pravi domaći puter kod kuće: Trebaju vam samo dva sastojka, a ušteda je zagarantovana
Ako volite da jedete maslac i imate ga stalno u frižideru, nije na odmet da vam otkrijemo kako da ga napravite kod kuće od samo 2 sastojka.
Komentari(0)