U kući i stanu se neće ni osetiti: Super CAKE za pripremu ribe bez neprijatnih mirisa koje morate probati
Kada pripremate ukusna riblja jela, jedan od glavnih izazova može biti kako se osloboditi neprijatnog mirisa koji se širi kuhinjom i domom

Priprema ukusnih i izuzetno zdravih ribljih jela može biti izazovna zbog neprijatnog mirisa koji se šire kuhinjom i domom. Miris pečene ili pržene ribe je tvrdokoran i teško se oslobađa, ostavljajući tragove kako u prostorijama, tako i na rukama i posuđu.
Za rešavanje ovog problema, postoji nekoliko jednostavnih trikova. Ako je riba duže stajala u posudi za pripremu, prokuvavanje crnog čaja u istoj će eliminisati neprijatan miris kao da ga nikada nije ni bilo.
Tokom pripreme, dodajte nekoliko kapi limunovog soka u ulje u kojem se riba prži ili peče, dok posudu u kojoj će se riba čuvati do služenja možete istrljati polovinom limuna kako biste neutralisali miris.
Možda vas zanima:

Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:

Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Možda vas zanima:

Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Da biste uklonili miris sa ruku, talog od crne kafe je savršeno rešenje. Jednostavno ih istrljajte ovim talogom i operite sapunom.
Dok pripremate ribu, preporučljivo je otvoriti prozore kako bi se vazduh cirkulisao. Takođe možete napraviti prirodni osveživač prostorije kuvanjem vode sa koricom limuna, koju ćete zatim koristiti za osvežavanje vazduha u prostoriji.
Ako je potrebno brzo rešenje, sipajte sirće u posudu i ostavite da stoji u blizini mesta gde pržite ili pečete ribu, to može vam pomoći da brzo ukloniti neprijatne mirise.
(Espreso)

STARE BUGARKE PRAVE POPARU NA NAJBOLJI NAČIN: Dodaju 2 sastojka - kremasta i sočna
Stare Bugarke prave poparu na najstariji način uz dva sastojka zbog kojih je kremasta i sočna

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.
Komentari(0)