ZAPEČENI KROMPIR SA SLANINOM Starinski ali preukusan obrok za celu porodicu!

Jelica Jovanović

18:00

Gastronomija 0

Krompir je svima omiljena namirnica, a ovo preukusno jelo će voleti svi članovi vaše porodice.

francuski krompir s lukom
Shutterstock

Sastojci:

1 kg krompira

2 glavice crnog luka

1 šargarepa

1 jaje

200 g slanine

1 čaša kisele pavlake

So, mleveni biber, peršun

Priprema:

Krompir skuvajte u ljusci, oljuštite i isecite na kolutove. Luk isecite na kriške, šargarepu na kolutove, a slaninu na tanke šnite. Dno pleha premažite uljem i poređajte krompir, ređajte sa jednog kraja pleha ka drugom red krompira, red luka i šargarepe, red slanine, i tako redom dok sve ne utrošite, završite redom krompira. Jaje umutite sa pavlakom i prelijte odozgo i naseckajte malo peršuna. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok krompir ne omekša i porumeni.

Prijatno!

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/85755/pita-krompirusa-jelo-koje-mirise-na-bakinu-kuhinju/vest

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/85494/vranjanska-pita-samsa-je-stari-recept-ovog-kraja-koji-svi-obozavaju/vest

 

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading