ZAPEČENI KROMPIR SA SLANINOM Starinski ali preukusan obrok za celu porodicu!
Krompir je svima omiljena namirnica, a ovo preukusno jelo će voleti svi članovi vaše porodice.
Sastojci:
1 kg krompira
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
1 jaje
200 g slanine
1 čaša kisele pavlake
So, mleveni biber, peršun
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci, oljuštite i isecite na kolutove. Luk isecite na kriške, šargarepu na kolutove, a slaninu na tanke šnite. Dno pleha premažite uljem i poređajte krompir, ređajte sa jednog kraja pleha ka drugom red krompira, red luka i šargarepe, red slanine, i tako redom dok sve ne utrošite, završite redom krompira. Jaje umutite sa pavlakom i prelijte odozgo i naseckajte malo peršuna. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok krompir ne omekša i porumeni.
Prijatno!
Pročitajte još:
Starinsko jelo iz Vojvodine spremno za pola sata: Potrebna su vam samo 4 sastojka, odlična ideja za ručak
To je jelo koje je nekada bilo izuzetno popularno, a danas smo ga nekako zaboravili.
Kuvana bundeva s medom: Zaboravljena poslastica za sredinu posta
Nekada je miris kuvanog bundeve s medom značio da je jesen stigla do tiših dana. Danas je ovo jednostavno jelo savršeno za one koji poste, ali ne žele da se odreknu toplog ukusa detinjstva
Ovo je najbolji posni ručak na kašiku! Kad ga probate, zaboravite da NEMA MESA, evo u čemu je tajna
Tajna je u dugom dinstanju luka, paprike i šargarepe, što daje slatkoću i dubinu
Ovu najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe su naše bake pravile: Recept se prenosi sa kolena na koleno
Recept naših baka za najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe svi zapisuju
Recept za posnu taranu sa prazilukom: Hrana koja miriše na ognjište
U danima posta, kad je zima već uzela dan i večeru, domaćice su pravile jednostavna jela koja greju i mirišu na detinjstvo. Tarana sa prazilukom je bila upravo to – topla, tiha i ukusna
Komentari(0)