POST JE MNOGO LAKŠI UZ OVU NEPREVAZIĐENU POSLASTICU: Posni čiz kejk, tako se lako pravi, a ukus - prste da poližeš
Ovaj posni desert je jednako ukusan kao i svaki drugi, a sprema se brzo i jednostavno, tako da ćete verujemo često pripremati ovo kremasto savršenstvo idealno za sve prilike

U vreme posta obično se svi zažele slatkiša i kolača, ali to ne mora da bude tako. Ovaj posni čizkejk je idealan za sve prilike, od porodičnih okupljanja do posebnih proslava. Pruža vam priliku da uživate u ukusnoj poslastici bez dodatka životinjskih proizvoda. A ukusom može da parira svakoj mrsnoj torti.
SASTOJCI:
Za podlogu:
Možda vas zanima:

Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Možda vas zanima:

Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Možda vas zanima:

Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
- 300 g posnog mlevenog keksa
- 140 g margarina
- 5 kašika sojinog mleka
- Za žuti fil:
- 2 kesice pudinga od vanile
- 500 ml sojinog mleka
- 5 kašika šećera
- 1 kašika margarina
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- Za voćni fil:
- 200 g voća
- 3 kašike šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 kašika gustina
- 3 kašike vode
Možda vas zanima:

Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Možda vas zanima:

Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Možda vas zanima:

Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Možda vas zanima:

Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Možda vas zanima:

Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Možda vas zanima:

Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Možda vas zanima:

Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Možda vas zanima:

Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Možda vas zanima:

Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Možda vas zanima:

Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Možda vas zanima:

Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Možda vas zanima:

Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Možda vas zanima:

Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Možda vas zanima:

Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Možda vas zanima:

Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Možda vas zanima:

Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Možda vas zanima:

Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Možda vas zanima:

Ručak sa kupusom na posni način: Uživaćete u ukusu (VIDEO)
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata

Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
PRIPREMA:
1. Otopite margarin pa ga sjedinite sa posnim mlevenim keksom i sojinim mlekom. U kalup preručite smesu pa ravnomerno rasporedite. Stavite u frižider dok pripremate žuti fil.
2. Stavite u šerpu 450 ml sojinog mleka i šećer da provre, a u ostalih 50 ml sojinog mleka umešajte puding od vanile i malo ekstrakta vanile, pa zakuvajte puding.
3. Mikserom umutite prohlađen puding pa dodajte margarin i sve sjedinite. Žuti fil sipajte preko podloge pa vratite ponovo u frižider.

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini

Domaća bela čorba koja nema konkurenciju: Uživajte u zdravom obroku koji će se svideti celoj vašoj porodici
Omiljena je na srpskim trpezama kao predjelo.
Komentari(0)