Nekada omiljeno, danas zaboravljeno starinsko jelo: Bakin recept za CICVARU + trik da uvek bude prste da poližeš
Do pre dvadesetak godina ona je bila na trpezi bar jednom nedeljno, a osim što je veoma ukusa ona je i zasitna tako da vas može držati sitima satima

Jedno od najlepših starinskih jela, čuvena cicvara, bila je nešto bez čega se nije moglo. Pred odlazak na njivu, u polje ili nadnicu, znalo se da mora dobro da se doručkuje.
Domaćice su tada spremale hranu koju su imale u svojim domovina, a kukuruzno brašno je definitivno uvek bilo dostupno u ostavama. Zbog toga je često na stolu bila cicvara, kao jelo kojem su se svi radovali.
Budući da se u nju stavlja punomasni sir i kajmak, ne čudi što je satima držala sitima one koji su je obožavali. Ako ste i vi ljubitelj cicvare brzo spremite sve sastojke i uživajtu u ukusu koji vraća u detinjstvo i budi apetit.
Možda vas zanima:


Tradicija na tanjiru: Pet zaboravljenih srpskih jela koja morate probati
Putovanje kroz srpske krajeve kroz ukuse starih, autentičnih jela koja vraćaju duh tradicije
Možda vas zanima:


Tradicija na tanjiru: Pet zaboravljenih srpskih jela koja morate probati
Putovanje kroz srpske krajeve kroz ukuse starih, autentičnih jela koja vraćaju duh tradicije
Možda vas zanima:


Tradicija na tanjiru: Pet zaboravljenih srpskih jela koja morate probati
Putovanje kroz srpske krajeve kroz ukuse starih, autentičnih jela koja vraćaju duh tradicije
Sastojci:
Možda vas zanima:


Tradicija na tanjiru: Pet zaboravljenih srpskih jela koja morate probati
Putovanje kroz srpske krajeve kroz ukuse starih, autentičnih jela koja vraćaju duh tradicije
Možda vas zanima:


Tradicija na tanjiru: Pet zaboravljenih srpskih jela koja morate probati
Putovanje kroz srpske krajeve kroz ukuse starih, autentičnih jela koja vraćaju duh tradicije
200 ml vode
200 ml mleka
200 g kajmaka
500 g punomasnog tvrdog sira
8 kašika kukuruznog brašna
Priprema:
Vodu i mleko stavite u šerpu i stavite da se ugreje. Potom dodajte sir i kuvajte. Kada tečnost počne da ključa, počnite da sipate brašno neprekidno mešajući, a po potrebi dodajte još 2 kašike. Mešajte dok se masa ne izjednači. Dodajte kajmak i nastavite da mešate još 10 minuta.
Posolite, i kuvajte dugo, sve dok masa ne počne da se razvlači i dok se od testa ne odvoji masnoća. Kad se odvoji masnoća sa strane to je siguran znak da je cicvara kuvana.
Prijatno!
(espreso)

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)