NAJLEPŠA POSLASTICA ZA USKRŠNJI POST: Posna žito torta na vodi - kremasta i lagana sa jeftinim sastojcima
Posna žito torta na vodi je najlepša poslastica za Uskršnji post jer je ukusna i lagana sa jeftinim sastojcima
Uskršnji post je počeo u ponedeljak, a on je ujedno i najduži, traje čak sedam nedelja.
U toku tog perioda mnogima dobro dođe da u glavi imaju što više ideja za razna jela koja će spremati.
Ako do sada niste probali hilandarski krompir koji monasi prave, napravićete ga što pre jer je to nešto najbolje i svi će biti oduševljeni ukusom.
Možda vas zanima:
SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
Možda vas zanima:
SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
Možda vas zanima:
SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
Osim slanih specijaliteta, ne smemo da izostavimo ni poslastice.
Pred vama je sada posna žito torta na vodi koja je jedna od najlepših, uopšte nećete osetiti da nije mrsna.
Lagana, preukusna, raskošna...
I oni koji ne poste će jesti kada vide koliko je dobra.
Sastojci i recept su tu:
mleveni orasi - 300 grama
pšenica - pola kilograma
muskantni orah - polovina sitno naseckanog
šećer - 300 grama
cimet - 5 grama
Način pripreme:
Prvo se skuva pšenica, tako što zrno treba da nabubri i bude mekano.
Čim se skuva procedite je, ali vodu nemojte da bacate.
Čim je prohladi, uzmite žito pa ga sameljite u mašini za meso.
U to se dodaje oko 250 grama mlevenih oraha, šećer, muskantni orah i cimet.
Zatim sve lepo umesite rukom.
Ako vidite da je previše suvo dodajte vodu u kojoj ste kuvali pšenicu.
Pre oblikovanja torte obavezno probajte, tako da sastojke možete da dodajete po svom ukusu.
Tortu lepo oblikujte, pa pospite mlevene orahe preko nje.
Uživajte u ovom slatkišu za Uskršnji post i prijatno.
Posna šampita za slavu je najbolji izbor za desert: Kremasta, sočna, idealno se slaže uz domaću kafu
Šampita je stari kolač koji svi mi obožavamo, ali ako je spremite na ovaj način, moći ćete da je poslužite čak i za posnu slavu
Saznajte kako se pravi posna sarma koja se ne raspada uz jedan trik. Otkrivamo tajni sastojak koji menja meso i drži svaki smotuljak čvrsto.
Mnoge domaćice izbegavaju da spremaju posnu sarmu jer se fil često rasipa, a listovi kupusa deluju prazno bez mesa.
Testo se ne diže? Ubacite ovu „magičnu“ stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta!
Testo se ne diže onako kako ste planirali? Ubacite ovu stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta. Trik koji uvek uspeva!
Srpska baka otkrila nikad brži recept za omiljeni kolač: Penasti užitak iz rerne koji topi svako srce!
Pečen kolač po želji obilno pospite prah šećerom koji ste zamirisali vanilom.
Da li imate 20 minuta? To je više nego dovoljno za najukusniju pitu sa mesom koju ćete ikad probati
Napravite ovu brzu i ukusna pitu sa mesom koja u trenu nestaje sa tanjira!
Komentari(0)