KOLAČ SA ČOKOLADOM I DŽEMOM NA VODI: Najkremastija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina se pamti

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Kolač sa čokoladom i džemom na vodi je najkremastija poslastica za Uskršnji post, a sprema se po receptu iz starih novina

posni recepti
Printscreen/Youtube

Pred vama je sada jedan jedan kolač sa čokoladom i džemom na vodi.

Pravi starinski, kakav prave naši stari na selu, a ukus je za čistu desetku.

Ova poslastica vam neće oduzeti mnogo vremena, a ješćete ga toliko slatko da ćete tražiti da se napravi još jedan.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Recept i sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

kašičica cimeta

2 čaše brašna

2 čaše vode

3 kašike džema (po izboru)

1,5 čaša šećera

prašak za pecivo

crna čokolada za glazuru.

Priprema:

Prvo umutite šećer i vodu, pa zatim dodajte sve sastojke i dobro promešajte.

U jedan manji pleh stavite papir za pečenje, pa zatim izlijte smesu.

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Kolač se peče 20-ak minuta na 200 stepeni.

Kada kolač bude gotov napravite glazuru od čokolade i prelijte preko njega.

Sigurni smo da ćete uživati u ovom kolaču dok ga jedete.


Tagovi:

Komentari(0)

Loading