KOLAČ SA ČOKOLADOM I DŽEMOM NA VODI: Najkremastija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina se pamti
Kolač sa čokoladom i džemom na vodi je najkremastija poslastica za Uskršnji post, a sprema se po receptu iz starih novina

Pred vama je sada jedan jedan kolač sa čokoladom i džemom na vodi.
Pravi starinski, kakav prave naši stari na selu, a ukus je za čistu desetku.
Ova poslastica vam neće oduzeti mnogo vremena, a ješćete ga toliko slatko da ćete tražiti da se napravi još jedan.
Možda vas zanima:

Ovu pitu ne zovu za džabe CARSKOM: Kraljica je među običnima, a može se jesti u bilo koje doba dana
Ovim ćete oduševiti sve goste za stolom.

Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane
Jednostavna i brza priprema
Možda vas zanima:

Ovu pitu ne zovu za džabe CARSKOM: Kraljica je među običnima, a može se jesti u bilo koje doba dana
Ovim ćete oduševiti sve goste za stolom.

Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane
Jednostavna i brza priprema
Možda vas zanima:

Ovu pitu ne zovu za džabe CARSKOM: Kraljica je među običnima, a može se jesti u bilo koje doba dana
Ovim ćete oduševiti sve goste za stolom.

Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane
Jednostavna i brza priprema
Recept i sastojci:
Možda vas zanima:

Ovu pitu ne zovu za džabe CARSKOM: Kraljica je među običnima, a može se jesti u bilo koje doba dana
Ovim ćete oduševiti sve goste za stolom.

Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane
Jednostavna i brza priprema
Možda vas zanima:

Ovu pitu ne zovu za džabe CARSKOM: Kraljica je među običnima, a može se jesti u bilo koje doba dana
Ovim ćete oduševiti sve goste za stolom.

Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane
Jednostavna i brza priprema
kašičica cimeta
2 čaše brašna
2 čaše vode
3 kašike džema (po izboru)
1,5 čaša šećera
prašak za pecivo
crna čokolada za glazuru.
Priprema:
Prvo umutite šećer i vodu, pa zatim dodajte sve sastojke i dobro promešajte.
U jedan manji pleh stavite papir za pečenje, pa zatim izlijte smesu.
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Kolač se peče 20-ak minuta na 200 stepeni.
Kada kolač bude gotov napravite glazuru od čokolade i prelijte preko njega.
Sigurni smo da ćete uživati u ovom kolaču dok ga jedete.

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo
Komentari(0)