FENOMENALNA POSNA POSLASTICA Kuglice od urmi, ZDRAVE i ukusne, gotove za 10 minuta!
Urme imaju širok spektar zdravstvenih i nutritivnih vrednosti, zbog kojih se smatraju najzdravijim voćem na zemlji.

Po svom sastavu urme su prava prirodna multivitaminska “tableta”, koju mogu da konzumiraju i deca i odrasli. Od anemije, preko visokog krvnog pritiska, holesterola, dijareje, srčanih smetnji… skoro da nema bolesti koja se ne može lečiti urmama.
Vreme pripreme: 10 minuta.
Sastojci:
- sveže urme
- organski kakao
- seckani lešnici, bademi, orasi ili organski kokos
- šoljica vode
Priprema: sve sastojke staviti u secka i izblendati, nakon toga praviti kuglice i uvaljati ih u kokos ili seckane orašaste plodove.
Možda vas zanima:

Recept za jedan od NAJLEPŠIH POSNIH kolača: Uživaćete u fantastičnom ukusu
Isprobajte recept za posni kolač koji svi obožavaju

MEDENO SRCE BEZ MLEKA I JAJA: Neodoljivi starinski kolač, posna verzija ukusnija od mrsne
Medeno srce svi obožavaju, njegova posna verzija je preukusna
Možda vas zanima:

Recept za jedan od NAJLEPŠIH POSNIH kolača: Uživaćete u fantastičnom ukusu
Isprobajte recept za posni kolač koji svi obožavaju

MEDENO SRCE BEZ MLEKA I JAJA: Neodoljivi starinski kolač, posna verzija ukusnija od mrsne
Medeno srce svi obožavaju, njegova posna verzija je preukusna
Možda vas zanima:

Recept za jedan od NAJLEPŠIH POSNIH kolača: Uživaćete u fantastičnom ukusu
Isprobajte recept za posni kolač koji svi obožavaju

MEDENO SRCE BEZ MLEKA I JAJA: Neodoljivi starinski kolač, posna verzija ukusnija od mrsne
Medeno srce svi obožavaju, njegova posna verzija je preukusna
Prijatno!

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.

KRALJEVSKI KESTEN IZ SRBIЈE: Zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore zaboravljen i kako se pravi najzdraviji posni hleb
Dok se Francuzi kunu u kesten, mi smo zaboravili na naše blago! Otkrivamo zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore vekovima bio osnova ishrane u siromašnim krajevima. Ovaj zaboravljeni plod je prirodna energetska bomba i jedini sastojak za posni, bezglutenski hleb koji su naše bake mesile.
Komentari(0)