FENOMENALNA POSNA POSLASTICA Kuglice od urmi, ZDRAVE i ukusne, gotove za 10 minuta!
Urme imaju širok spektar zdravstvenih i nutritivnih vrednosti, zbog kojih se smatraju najzdravijim voćem na zemlji.

Po svom sastavu urme su prava prirodna multivitaminska “tableta”, koju mogu da konzumiraju i deca i odrasli. Od anemije, preko visokog krvnog pritiska, holesterola, dijareje, srčanih smetnji… skoro da nema bolesti koja se ne može lečiti urmama.
Vreme pripreme: 10 minuta.
Sastojci:
- sveže urme
- organski kakao
- seckani lešnici, bademi, orasi ili organski kokos
- šoljica vode
Možda vas zanima:

Recept za jedan od NAJLEPŠIH POSNIH kolača: Uživaćete u fantastičnom ukusu
Isprobajte recept za posni kolač koji svi obožavaju

MEDENO SRCE BEZ MLEKA I JAJA: Neodoljivi starinski kolač, posna verzija ukusnija od mrsne
Medeno srce svi obožavaju, njegova posna verzija je preukusna
Priprema: sve sastojke staviti u secka i izblendati, nakon toga praviti kuglice i uvaljati ih u kokos ili seckane orašaste plodove.
Prijatno!

STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE: Banica sa SIROM, jedino OVAKO nikad neće biti MASNA, a možete da je jedete DANIMA
Starinska banica sa sirom sa juga Srbije svima po ukusu

Ovu poslasticu su Jugosloveni obožavali: Sada gotovo zaboravljeni kolač, a spremanje je lako i brzo
Prisetite se deserta koji je bio popularan 70- ih godina

Majski kolač sa koprivom i kvasom: Hleb koji se lomi za zdravlje i novu snagu
U selima Šumadije, za Đurđevdan i u danima nakon njega, mesio se poseban kolač sa koprivom i domaćim kvasom. Nije bio ni pogača ni proja – već obredni hleb koji se nije sekao nožem, već lomio rukama, uz želju za zdravlje kuće.

Bakin recept za domaći Rafaelo bez margarina mora probati svaka domaćica! Caka je u 1 sastojku - evo koja je tajna
Ovaj recept nećete naći nigde drugo!

OVAKVA PILETINA JE IZAŠLA IZ DVORA NEMANJIĆA: Zovu je CARSKOM, dala im je snagu da VLADAJU 205 GODINA
Na dvoru i u kućama bogate vlastele jelo se kako i dolikuje tom staležu. Na trpezi je bilo obilje divljači, ribe, svih vrsta mesa, naročito ovnujskog, pernate živine, suvog mesa i slanine. Jelo je imalo izuzetnu važnost na dvoru
Komentari(0)