BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.

Evo recepta za posne oblande koje su idealna poslastica za dane posta:
Sastojci:
1 veće pakovanje oblandi
Možda vas zanima:

Recept za jedan od NAJLEPŠIH POSNIH kolača: Uživaćete u fantastičnom ukusu
Isprobajte recept za posni kolač koji svi obožavaju

MEDENO SRCE BEZ MLEKA I JAJA: Neodoljivi starinski kolač, posna verzija ukusnija od mrsne
Medeno srce svi obožavaju, njegova posna verzija je preukusna
Možda vas zanima:

Recept za jedan od NAJLEPŠIH POSNIH kolača: Uživaćete u fantastičnom ukusu
Isprobajte recept za posni kolač koji svi obožavaju

MEDENO SRCE BEZ MLEKA I JAJA: Neodoljivi starinski kolač, posna verzija ukusnija od mrsne
Medeno srce svi obožavaju, njegova posna verzija je preukusna
Možda vas zanima:

Recept za jedan od NAJLEPŠIH POSNIH kolača: Uživaćete u fantastičnom ukusu
Isprobajte recept za posni kolač koji svi obožavaju

MEDENO SRCE BEZ MLEKA I JAJA: Neodoljivi starinski kolač, posna verzija ukusnija od mrsne
Medeno srce svi obožavaju, njegova posna verzija je preukusna
1/2 l vode
1/2 kg šećera
1 vanil šećer
100 g posne čokolade
200 g mlevenih oraha
300 g mlevenog posnog keksa
100 g margarina
Priprema:
Vodu, šećer, vanil šećer, čokoladu i margarin staviti na šporet i pustiti da proključa.
Čim proključa, smanjiti vatru i dodati mlevene orahe i mleveni posni keks. Dobro promešati dok se sve ne sjedini i otopi.
Fil je gotov. Nafilovati ravnomerno 4 lista oblande na rebrastu stranu, poklopiti petim listom i nečim težim opteretiti oblandu.
Ostaviti da odstoji dok se ne ohladi i stegne.
Nakon što se oblanda stegne, iseći je na štanglice i poslužiti.
Uživajte u ovoj brzoj i ukusnoj poslastici tokom posta!

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.

Ovako su domaćice pre 70 godina pravile sarmu: Caka je u ovom tajnom sastojku, odmah zapišite recept
Nedavno je jedan recept za sarmu star više od pola veka prilično probudio interesovanje.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.

KRALJEVSKI KESTEN IZ SRBIЈE: Zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore zaboravljen i kako se pravi najzdraviji posni hleb
Dok se Francuzi kunu u kesten, mi smo zaboravili na naše blago! Otkrivamo zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore vekovima bio osnova ishrane u siromašnim krajevima. Ovaj zaboravljeni plod je prirodna energetska bomba i jedini sastojak za posni, bezglutenski hleb koji su naše bake mesile.
Komentari(0)