MEDENO SRCE BEZ MLEKA I JAJA: Neodoljivi starinski kolač, posna verzija ukusnija od mrsne
Medeno srce svi obožavaju, njegova posna verzija je preukusna

- 250 ml kisele vode
- 1 šolja šećera
- 1 šolja ulja
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- malo rendane crne čokolade
- 2 šolje brašna
- 3 kašike džema
- 100 g crne čokolade
- malo ulja
- 200 g oraha
Priprema:
U vangli izmešajte šećer, kiselu vodu, sodu bikarbonu, ulje, cimet i rendanu čokoladu. Zatim dodajte brašno, pa kada dobro umutite, ne zaboravite džem. Kada se napravi glatka smesa izlijte je u pleh i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta (zavisi od rerne). Vruć kolač bogato premažite džemom, pospite orahe, pa preko izlijte glazuru od rastopljene čokolade i ulja. Ostavite da se ohladi.

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima
Komentari(0)