MEDENO SRCE BEZ MLEKA I JAJA: Neodoljivi starinski kolač, posna verzija ukusnija od mrsne

21:00

Gastronomija 0

Medeno srce svi obožavaju, njegova posna verzija je preukusna

MEDENO SRCE BEZ MLEKA I JAJA: Neodoljivi starinski kolač, posna verzija ukusnija od mrsne
Shutterstock
  • 250 ml kisele vode
  • 1 šolja šećera
  • 1 šolja ulja
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta
  • malo rendane crne čokolade
  • 2 šolje brašna
  • 3 kašike džema
  • 100 g crne čokolade
  • malo ulja
  • 200 g oraha

Priprema:

U vangli izmešajte šećer, kiselu vodu, sodu bikarbonu, ulje, cimet i rendanu čokoladu. Zatim dodajte brašno, pa kada dobro umutite, ne zaboravite džem. Kada se napravi glatka smesa izlijte je u pleh i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta (zavisi od rerne). Vruć kolač bogato premažite džemom, pospite orahe, pa preko izlijte glazuru od rastopljene čokolade i ulja. Ostavite da se ohladi.

JEDNOSTAVNO ZADOVOLJSTVO Flekice sa kupusom na vojvođanski način

JEDNOSTAVNO ZADOVOLJSTVO Flekice sa kupusom na vojvođanski način

Gastronomija

16:00

22 jun, 2024

Flekice sa kupusom i slaninom predstavljaju jedno od tradicionalnih jela u vojvođanskoj kuhinji. Ovo ukusno i brzo jelo često se sprema u domaćinstvima širom Vojvodine. Jednostavno za pripremu, spaja sočan kupus sa flekicama i slaninom, čineći ga idealnim izborom za brzinski ručak ili večeru.

Komentari(0)

Loading