Starinski recept za prave oblande! Neponovljiv ukus koji su znale samo naše bake
Oblande sa čokoladom su jedan od najlepših kolača, a pomoću ovog recepta napravite ih najlakše moguće.

Oblande su starinski kolač koji se pravi od jeftinih sastojaka, a ne postoji osoba koja ih ne voli. Svaka domaćica u Jugoslaviji je imala svoj recept za oblande, a mi vam predlažemo da ih napravite sa čokoladom, jer to je ukus koji svi vole. Ovo je provereni recept i ne postoji šansa da vam ne uspeju, a oblande su odlično posluženje za slavu, Novu godinu, Božić, ali i za svaki dan. Uživajte.
Sastojci:
5 jaja
Možda vas zanima:

Starinske oblande od samo 4 sastojka vraćaju u detinjstvo: Preukusan kolač koji se generacijama obožava
Najlepše oblande se prave od samo 4 sastojka i naše bake su ih pravile gotovo svakog vikenda

Starinski slatkiš čiji ukus vraća u detinjstvo: Obradujte najmilije kolačem koji obožavaju mnoge generacije
Jednostavni kolači često su oni koji osvajaju srca.
Možda vas zanima:

Starinske oblande od samo 4 sastojka vraćaju u detinjstvo: Preukusan kolač koji se generacijama obožava
Najlepše oblande se prave od samo 4 sastojka i naše bake su ih pravile gotovo svakog vikenda

Starinski slatkiš čiji ukus vraća u detinjstvo: Obradujte najmilije kolačem koji obožavaju mnoge generacije
Jednostavni kolači često su oni koji osvajaju srca.
Možda vas zanima:

Starinske oblande od samo 4 sastojka vraćaju u detinjstvo: Preukusan kolač koji se generacijama obožava
Najlepše oblande se prave od samo 4 sastojka i naše bake su ih pravile gotovo svakog vikenda

Starinski slatkiš čiji ukus vraća u detinjstvo: Obradujte najmilije kolačem koji obožavaju mnoge generacije
Jednostavni kolači često su oni koji osvajaju srca.
250 g šećera
200 g čokolade za kuvanje
250 g putera
oblande
Recept za oblande sa čokoladom:
Jaja umutite sa šećerom, pa kuvajte na pari. Znaćete da je fil gotov kada prođete varjačom i ostane trag na dnu. Sklonite sa šporeta i dodajte čokoladu, pa mešajte dok se lepo sve ne sjedini. Umutite puter sobne temeprature i postepeno dodajte u fil, pa mutite mikserom. Mažite fil na oblande, pa ih umotajte u celofan i stavite nešto tvrdo preko, pa ostavite da se stegnu na hladnom. Isecite oblande sa čokoladom i služite.

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku
Komentari(0)