CELA JUGOSLAVIJA JE OBOŽAVALA OVAJ KOLAČ Starinski recept za slatkiš koji su volele generacije
Nikako nemojte da otvarate rernu prilikom pečenja, da vam testo ne bi splaslo.

Ako pravite čuveni desert koji se prenosi generacijama, potrebno je da poštujete jedno pravilo. Nikako nemojte da otvarate rernu prilikom pečenja, da vam testo ne bi splaslo.
Ovako su naše bake spremale ukusne salčiće.
Možda vas zanima:

STARINSKI RECEPT S KOJIM NEMA GREŠKE Domaći salčići koji će vas naterati da poližete prste
Nikada ne izlaze iz mode.

STARINSKI SALČIĆI SA PEKMEZOM: Omiljena poslastica iz detinjstva, baš kako su ih nekada pravile naše bake
Salčići po bakinom receptu vratiće vas u detinjstvo, a sigurno će vam uspeti iz prve.
Možda vas zanima:

STARINSKI RECEPT S KOJIM NEMA GREŠKE Domaći salčići koji će vas naterati da poližete prste
Nikada ne izlaze iz mode.

STARINSKI SALČIĆI SA PEKMEZOM: Omiljena poslastica iz detinjstva, baš kako su ih nekada pravile naše bake
Salčići po bakinom receptu vratiće vas u detinjstvo, a sigurno će vam uspeti iz prve.
Možda vas zanima:

STARINSKI RECEPT S KOJIM NEMA GREŠKE Domaći salčići koji će vas naterati da poližete prste
Nikada ne izlaze iz mode.

STARINSKI SALČIĆI SA PEKMEZOM: Omiljena poslastica iz detinjstva, baš kako su ih nekada pravile naše bake
Salčići po bakinom receptu vratiće vas u detinjstvo, a sigurno će vam uspeti iz prve.
Potrebno je:
- 600 g brašna
- 250 ml vode
- 250 ml mleka
- 1 svež kvasac
- 4 žumanca
- 2 kašike šećera
- 100 ml ulja
- čašica rakije
- 300 g mlevenog svinjskog sala
- 150 g šećera u prahu
- domaći pekmez po izboru
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Zagrejte mleko na šporetu, ali pazite da ne proključa. Sklonite sa šporeta pa dodajte kafenu kašičicu šećera, supenu kašiku brašna, izmrvite kvasac pa sve razmutite i ostavite 15 minuta da se kvasac aktivira. Tri kašike brašna sklonite sa strane a u veliku posudu sipajte ostatak brašna, dodajte vodu, preostalo mleko, aktiviran kvasac, žumanca, kristal šećer, ulje, rakiju i so, pa umesite testo i ostavite ga na toplom da se udvostruči.
Salo sameljite na mašini za meso, dodajte mu brašno koje ste odvojili pa sve sjedinite. Na radnoj površini testo rastanjite oklagijom na debljinu od pola centimetara. Testo premažite sa trećinom sala pa preklopita na 3 jednaka dela. Traku preklopite još tri puta na 3 jednaka dela pa pustite da odstoji 30 minuta. Postupak ponovite još dva puta pa četvrti put rastanjite na debljinu jedan centimetar i isecite na pravougaonike. Zatim premažite pekmezom, pa zatvorite ivice. U pleh obložen papirom za pečenje ređajte salčiće. Pecite u rerni zagrejanoj na 200, dok se blago ne zarumene.

Kuvarica otkrila caku za savršenu sarmu: Domaćice bi bogatstvo dale da znaju ovaj recept, baš kao iz bakine kuhinje
Postoje dva postupka za pravljenje sarme.

Ukusi Srbije na jednom mestu: 5 tradicionalnih jela koja svaki turista mora probati
Kada turisti dođu u Srbiju, jedna od stvari koje nikako ne smeju propustiti jeste da iskuse bogatstvo naše kuhinje. Srpska gastronomija oduševljava raznolikošću ukusa, a tradicionalna jela pružaju jedinstven gastronomski doživljaj koji svaki gost dugo pamti.

Slatko i lako: Stari srpski recept za tufahije, desert koji osvaja na prvi zalogaj
Nekada su naše bake znale da pravi ukus najviše zavisi od jednostavnosti i kvalitetnih sastojaka, a upravo je takav stari srpski desert – tufahije. Iako mnogi misle da je reč o bosanskoj poslastici, tufahije su već decenijama prisutne i u Srbiji, gde su ih domaćice sa velikom pažnjom pripremale u posebnim prilikama.

Kao iz bakine kuhinje: Štrudla meka ko duša, zagarantovano će nestati sa tanjira za tili čas
Ova poslastice se priprema jednostavno, a efekat je savršen.

Sastojci koje koriste profesionalni kuvari za vrhunski slatki kupus! Obavezno ih dodajte u jelo i videćete razliku
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvek može da bude bolja.
Komentari(0)