NIKAD VAM SE NEĆE ZALEPITI ILI PUĆI KOLAČ: Imamo trik za svaki pleh, vaše muke u kuhinji su rešene
Kako da isečete papir za pečenje tako da odgovara plehu i da vam se kolač ne lepi i i ne puca? Evo ideje!

Koliko god da imate iskustva u kuhinji, uvek dobro dođu novi saveti i ideje. Ponekad je dovoljno da promenite neku sitnicu pa da lakše ocedite testeninu ili napravite tost i topli sendvič, a ne isprljate toster.
Zato će vam se sigurno dopasti ovaj predlog za sečenje peki papira za četvrtaste plehove. Domaćice dobro znaju kako "voštani" papir ume da se "otima" svim pokušajima da ga prilagodite obliku.
Prvi savet je da odvojite dovoljno vremena za to i spremite pleh pre nego što smesa bude gotova. U suprotnom, u brzini će vam oblikovanje papira ići još teže. Drugo, papir će lakše kad očuvati oblik kad smesu već ulijete, ali do tog trenutka možete da prikačite ivice uz stranice pleha pomoću običnih štipaljki za veš.
Možda vas zanima:

2 CAKE DA PUNJENA PAPRIKA UVEK ISPADNE SAVRŠENO: Ne prelivajte je vodom, a u fil obavezno dodajte OVO
Učinite omiljeno tradicionalno jelo još ukusnijim, dodajući ove sastojke prilikom spremanja nadeva i preliva za punjene paprike.

Miris VLAGE u stanu može se rešiti LAKO: Ovo su tri metode koje možete primeniti odmah
Ovu neprijatnu aromu nije tako teško ukloniti, ali glavna stvar je pronaći izvor mirisa...
Možda vas zanima:

2 CAKE DA PUNJENA PAPRIKA UVEK ISPADNE SAVRŠENO: Ne prelivajte je vodom, a u fil obavezno dodajte OVO
Učinite omiljeno tradicionalno jelo još ukusnijim, dodajući ove sastojke prilikom spremanja nadeva i preliva za punjene paprike.

Miris VLAGE u stanu može se rešiti LAKO: Ovo su tri metode koje možete primeniti odmah
Ovu neprijatnu aromu nije tako teško ukloniti, ali glavna stvar je pronaći izvor mirisa...
Možda vas zanima:

2 CAKE DA PUNJENA PAPRIKA UVEK ISPADNE SAVRŠENO: Ne prelivajte je vodom, a u fil obavezno dodajte OVO
Učinite omiljeno tradicionalno jelo još ukusnijim, dodajući ove sastojke prilikom spremanja nadeva i preliva za punjene paprike.

Miris VLAGE u stanu može se rešiti LAKO: Ovo su tri metode koje možete primeniti odmah
Ovu neprijatnu aromu nije tako teško ukloniti, ali glavna stvar je pronaći izvor mirisa...
Treće, isecite papir na "strateškim" mestima kao u sledećem video klipu i dobićete pravi mali "uložak" kojim možete da izvučete kolač kad bude pečen. Neće moći ni da "mrdne", a kamoli da pukne.

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.

Ovako su domaćice pre 70 godina pravile sarmu: Caka je u ovom tajnom sastojku, odmah zapišite recept
Nedavno je jedan recept za sarmu star više od pola veka prilično probudio interesovanje.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.

KRALJEVSKI KESTEN IZ SRBIЈE: Zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore zaboravljen i kako se pravi najzdraviji posni hleb
Dok se Francuzi kunu u kesten, mi smo zaboravili na naše blago! Otkrivamo zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore vekovima bio osnova ishrane u siromašnim krajevima. Ovaj zaboravljeni plod je prirodna energetska bomba i jedini sastojak za posni, bezglutenski hleb koji su naše bake mesile.
Komentari(0)