Tri posna recepta koja će vas navesti da se zapitate - KAKO JE MOGUĆE DA JE UOPŠTE POSNO? Ne zna se šta je ukusnije
Preukusni posni recepti koje ćete jesti i kada se post završi. Evo kako da začinite posnu trpezu

Božićni post se polako približava kraju, ipak, ostalo nam je još dve nedelje. Ukoliko vam je već ponestalo ideja evo nekoliko ukusnih i brzih posnih recepata.
1. Hrskavi krompirići
Sve što vam je potrebno za ovaj obrok jeste krompir, ulje i sledeći začini: nišesta, prezle, vegeta, čili, kari i origano.
Možda vas zanima:

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma
Možda vas zanima:

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma
Možda vas zanima:

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma
Krompir oljuštite, isperite i stavite da se kuva nekih desetak minuta. Zatim ga procedite i stavite u suvu posudu, stavite 4 kašike ulja, pola kašičice nišeste, kašiku prezli i ostale začine po ukusu.
Pecite u rerni na 250 stepeni dok porumene. Poslužite ih sa humusom ili uz ribu.
2. Vege pasta
Za ovu preukusnu pastu potrebno vam je:
dve tikvice
četiri paradajza
tri čena belog luka
Tikvicu oguliti i iseći na komade, paradajz podelitin na dva dela i staviti u pleh sa tikvivom i tri čena belog luka. Peći u rerni na 250 stepeni 20 minuta.
to vreme staviti pastu da se kuva. Kada se povrće ispeče dodati pola šolje vode u kojoj se pasta kuvala, kašičicu nišeste, kašiku tahinija i začine po željiili.
Ručnim mikserom napraviti kašicu ili staviti u blender. Pomešati sos i pastu i vratiti da se kuva jos desetak minuta.
Ovaj recept se može spremati i bez ulja ukoliko se posti na vodi.
3. Punjene tikvice
Tikvicu oprati i iseći na pola po dužini. Izvaditi kašikom unutrašnji deo tikvice tako da vam ostane "čamac". Skuvati pola šoljice kus-kusa.
U tiganju propržiti glavicu crnog luka i jedan čen belog luka, zatuim iseckati i dodati unjutrašnji deo tikvice i kus-kus, dodati soja sos i začine po želji.
Kada se sve to proprži napuniti tikvicu i staviti u rernu da se peče 15 minuta na 250 stepeni.
Ovo je porcija za dve osobe.

JELO KOJE MIRIŠE NA DETINJSTVO: Jedini pravi starinski recept za FLEKICE sa kupusom!
Mnogi kažu da je ovo hrana koja ih podseća na detinjstvo...

Teleća čorba kao iz restorana, prava kafanska: Greje dušu, krepi telo - puna vitamina i minerala
Ručak "na kašiku" svima je omiljeni, a ovaj recept je za čorbu kojoj niko ne može odoleti

Nikad niste probali ovakvu prelivenu pitu: Bakin recept osvaja na prvi zalogaj, sa tanjira nestaje sve za tili čas
Majstorski recept kojem neće odoleti nijedna domaćica.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda
Komentari(0)