Tri posna recepta koja će vas navesti da se zapitate - KAKO JE MOGUĆE DA JE UOPŠTE POSNO? Ne zna se šta je ukusnije
Preukusni posni recepti koje ćete jesti i kada se post završi. Evo kako da začinite posnu trpezu
Božićni post se polako približava kraju, ipak, ostalo nam je još dve nedelje. Ukoliko vam je već ponestalo ideja evo nekoliko ukusnih i brzih posnih recepata.
1. Hrskavi krompirići
Sve što vam je potrebno za ovaj obrok jeste krompir, ulje i sledeći začini: nišesta, prezle, vegeta, čili, kari i origano.
Možda vas zanima:
SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
Možda vas zanima:
SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
Možda vas zanima:
SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
Krompir oljuštite, isperite i stavite da se kuva nekih desetak minuta. Zatim ga procedite i stavite u suvu posudu, stavite 4 kašike ulja, pola kašičice nišeste, kašiku prezli i ostale začine po ukusu.
Pecite u rerni na 250 stepeni dok porumene. Poslužite ih sa humusom ili uz ribu.
2. Vege pasta
Za ovu preukusnu pastu potrebno vam je:
dve tikvice
četiri paradajza
tri čena belog luka
Tikvicu oguliti i iseći na komade, paradajz podelitin na dva dela i staviti u pleh sa tikvivom i tri čena belog luka. Peći u rerni na 250 stepeni 20 minuta.
to vreme staviti pastu da se kuva. Kada se povrće ispeče dodati pola šolje vode u kojoj se pasta kuvala, kašičicu nišeste, kašiku tahinija i začine po željiili.
Ručnim mikserom napraviti kašicu ili staviti u blender. Pomešati sos i pastu i vratiti da se kuva jos desetak minuta.
Ovaj recept se može spremati i bez ulja ukoliko se posti na vodi.
3. Punjene tikvice
Tikvicu oprati i iseći na pola po dužini. Izvaditi kašikom unutrašnji deo tikvice tako da vam ostane "čamac". Skuvati pola šoljice kus-kusa.
U tiganju propržiti glavicu crnog luka i jedan čen belog luka, zatuim iseckati i dodati unjutrašnji deo tikvice i kus-kus, dodati soja sos i začine po želji.
Kada se sve to proprži napuniti tikvicu i staviti u rernu da se peče 15 minuta na 250 stepeni.
Ovo je porcija za dve osobe.
Posna šampita za slavu je najbolji izbor za desert: Kremasta, sočna, idealno se slaže uz domaću kafu
Šampita je stari kolač koji svi mi obožavamo, ali ako je spremite na ovaj način, moći ćete da je poslužite čak i za posnu slavu
Saznajte kako se pravi posna sarma koja se ne raspada uz jedan trik. Otkrivamo tajni sastojak koji menja meso i drži svaki smotuljak čvrsto.
Mnoge domaćice izbegavaju da spremaju posnu sarmu jer se fil često rasipa, a listovi kupusa deluju prazno bez mesa.
Testo se ne diže? Ubacite ovu „magičnu“ stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta!
Testo se ne diže onako kako ste planirali? Ubacite ovu stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta. Trik koji uvek uspeva!
Da li imate 20 minuta? To je više nego dovoljno za najukusniju pitu sa mesom koju ćete ikad probati
Napravite ovu brzu i ukusna pitu sa mesom koja u trenu nestaje sa tanjira!
Kao iz poslastičarnice: Krempita za koju će vam svi tražiti recept, tajna je u ukusnom filu, topi se u ustima
Spremite krempitu kojoj niko neće odoleti.
Komentari(0)