POSNE GRILIJAŠ OBLANDE: Najbolji starinski kolač - generacije pamte ukus
Posne grilijaš oblande su najbolji starinski kolač, a generacije pamte taj ukus
Uvek se najviše obradujemo starinskim poslasticama koje od jeftinih sastojaka naprave naše majke i bake.
Takođe i kada odemo na slave takve kolače prvo grabimo kada na njih dođe red.
Recept sa sastojcima je tu:
200 g margarina
200 g šećera
10 oblandi
100 g lešnika
Za fil potrebno:
100 g mlevenih oraha ili lešnika
2'0 g šećera u prahu
1 kesica vanilin-šećera
200 ml vode
Priprema je tu:
Otopite šećer u šerpi uz neprestano mešanje, a onda dodajte seckane lešnike. Brzo mešajte kako bi se šećer i lešnici sjeidnili. Sipajte grilijaš na pek papir i poravnajte. Ostavite da se stegne.
U šerpu sipajte vodu, šećer u prahu i vanilin šećer. Kuvajte dok ne dobijete gust sirup, sve vreme mešajte.
Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Zatim dodajte seckane lešnike i promešajte. U fil dodajte margarin koji ste otopili, pa sve lepo sjedinite mikserom.
Izvadite grilijaš iz frižidera i dobro ga izblendirajte, pa dodajte u fil i promešajte. Oblandu stavite na pleh obložen pek papirom, pa premažite filom i preko stavite drugu oblandu.
Tako radite dok ne utrošite sve. Poslednji red treba da bude oblanda. Pokrijte folijom i stavite nešto teško preko.
Ostavite preko noći da se stegne u frižideru ili na terasi.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Komentari(0)