OVAKO SE PRAVI NAJBOLJA TURSKA KAFA KOJA KLJUČA 3 PUTA: Ni najbolje SRPSKE domaćice ne znaju, ZAPAMTITE CAKU
O zdravstvenim benefitima kafe se neprestano priča, i dok se nekada verovalo da može da naškodi, nutricionisti i lekari kažu da ima pozitivan efekat na ljudsko zdravlje. Pod uslovom, naravno, da se ne preteruje

Saznajte koji je najbolji recept za tursku, odnosno srpsku kafu božanstvenog ukusa!
I pored svih mogućih modernih aparata, kapsula, granula, kao i raznoraznih ukusa, u Srbiji se najviše pije turska, odnosno domaća kafa. Neki je nazivaju i "srpskom"; ali ipak postoji nekoliko "caka" po kojima se ona razlikuje od domaće.
O zdravstvenim benefitima kafe se neprestano priča, i dok se nekada verovalo da može da naškodi, nutricionisti i lekari kažu da ima pozitivan efekat na ljudsko zdravlje. Pod uslovom, naravno, da se ne preteruje.
Možda vas zanima:

Apsolutno SVI GREŠIMO U OVOME kada kuvamo TURSKU KAFU: Ovako se PRAVILNO priprema, caka je u jednom JEDNOSTAVNOM TRIKU
Kažu naše mame i bake svojim naslednicama često da kad nauče da kuvaju tursku kafu - mogu i da se udaju. Iako nije neka prevelika nauka, ili pak ozbiljna kulinarska veština, ne polazi svakom od ruke da napravu dobru kafu.

SVAKO IMA SVOJU TEHNIKU SPREMANJA KAFE: U kuvaru iz 1967. otkrivena je ključna caka i razlika između srpske i turske
Pročitajte kako se priprema najukusnija domaća kafa.
Možda vas zanima:

Apsolutno SVI GREŠIMO U OVOME kada kuvamo TURSKU KAFU: Ovako se PRAVILNO priprema, caka je u jednom JEDNOSTAVNOM TRIKU
Kažu naše mame i bake svojim naslednicama često da kad nauče da kuvaju tursku kafu - mogu i da se udaju. Iako nije neka prevelika nauka, ili pak ozbiljna kulinarska veština, ne polazi svakom od ruke da napravu dobru kafu.

SVAKO IMA SVOJU TEHNIKU SPREMANJA KAFE: U kuvaru iz 1967. otkrivena je ključna caka i razlika između srpske i turske
Pročitajte kako se priprema najukusnija domaća kafa.
Možda vas zanima:

Apsolutno SVI GREŠIMO U OVOME kada kuvamo TURSKU KAFU: Ovako se PRAVILNO priprema, caka je u jednom JEDNOSTAVNOM TRIKU
Kažu naše mame i bake svojim naslednicama često da kad nauče da kuvaju tursku kafu - mogu i da se udaju. Iako nije neka prevelika nauka, ili pak ozbiljna kulinarska veština, ne polazi svakom od ruke da napravu dobru kafu.

SVAKO IMA SVOJU TEHNIKU SPREMANJA KAFE: U kuvaru iz 1967. otkrivena je ključna caka i razlika između srpske i turske
Pročitajte kako se priprema najukusnija domaća kafa.
Iskusne domaćice su podelile nekoliko trikova koji garantuju najbolji ukus ovog crnog napitka, a koji su obično vezani za to kada se dodaje šećer - da li se džezva vraća na ringlu da "pusti ključ" i slično.
A ako ste ljubitelj turske (domaće) kafe, probajte i nešto neobičniju varijantu ovog toplog, okrepljujućeg napitka.
U džezvu uspite dve kašike šećera i stavite je na šporet. Sačekajte da šećer počne da se karamelizuje, pa dodajte 1 dl vode i 2-3 kašičice kafe. Kada se kafa počne da raste i skoro dođe do vrha džezve, ne treba da čekate da proključa, već je odmah sklonite sa vatre. U kafu možete dodati začine po ukusu - cimet i kardamom će joj dati suptilnu aromu, a crni biber i so će poboljšati ukus.
Kafu je potrebno tri puta zagrejati dok se ne pojavi pena, a zatim je skloniti sa šporeta...

Zaboravljeni specijalitet iz Homolja: Gulaš od koprive koji su čobanice pravile na ognjištu
Starinski posni recept sa Homoljskih planina vraća se u kuhinje kao zdrava i ukusna zamena za mesna jela.

Seljačko jelo koje se na Balkanu pravi već vekovima: Recept je jedinstven i znali su ga naši stari samo
Priprema se od tankih kora sa bogatim filom, najčešće sa sirom i jajima uz dodatak kajmaka ili pavlake

Znate li šta je bamija? Isprobajte recept za ovo preukusno i zdravo jelo – pravi je melem za creva i probavu
Bamija – savršeno varivo za one koji žele zdrav obrok bez viška kalorija

Stari recept za čorbu na koji su zaboravili mnogi: Sprema se od nekoliko sastojaka koje već imate u kuhinji
Jednostavna čorba od sastojaka koje već imamo kod kuće.

Ljutenica iz Đerdapa: Recept sa divljim belim lukom koji se prenosi šapatom
U selima kraj Dunava, između Golupca i Miroča, domaćice još uvek prave ljutenicu od pečenog paradajza i samoniklog sremuša – recept koji ne piše u kuvarima
Komentari(0)