OVAKO SE PRAVI NAJBOLJA TURSKA KAFA KOJA KLJUČA 3 PUTA: Ni najbolje SRPSKE domaćice ne znaju, ZAPAMTITE CAKU
O zdravstvenim benefitima kafe se neprestano priča, i dok se nekada verovalo da može da naškodi, nutricionisti i lekari kažu da ima pozitivan efekat na ljudsko zdravlje. Pod uslovom, naravno, da se ne preteruje
Saznajte koji je najbolji recept za tursku, odnosno srpsku kafu božanstvenog ukusa!
I pored svih mogućih modernih aparata, kapsula, granula, kao i raznoraznih ukusa, u Srbiji se najviše pije turska, odnosno domaća kafa. Neki je nazivaju i "srpskom"; ali ipak postoji nekoliko "caka" po kojima se ona razlikuje od domaće.
O zdravstvenim benefitima kafe se neprestano priča, i dok se nekada verovalo da može da naškodi, nutricionisti i lekari kažu da ima pozitivan efekat na ljudsko zdravlje. Pod uslovom, naravno, da se ne preteruje.
Možda vas zanima:
SVAKO IMA SVOJU TEHNIKU SPREMANJA KAFE: U kuvaru iz 1967. otkrivena je ključna caka i razlika između srpske i turske
Pročitajte kako se priprema najukusnija domaća kafa.
TAJNA SE KRIJE U 1967. GODINI Evo koja je razlika između srpske i turske kafe
U Evropi je kafa počela da se pije sredinom 17. veka.
Možda vas zanima:
SVAKO IMA SVOJU TEHNIKU SPREMANJA KAFE: U kuvaru iz 1967. otkrivena je ključna caka i razlika između srpske i turske
Pročitajte kako se priprema najukusnija domaća kafa.
TAJNA SE KRIJE U 1967. GODINI Evo koja je razlika između srpske i turske kafe
U Evropi je kafa počela da se pije sredinom 17. veka.
Možda vas zanima:
SVAKO IMA SVOJU TEHNIKU SPREMANJA KAFE: U kuvaru iz 1967. otkrivena je ključna caka i razlika između srpske i turske
Pročitajte kako se priprema najukusnija domaća kafa.
TAJNA SE KRIJE U 1967. GODINI Evo koja je razlika između srpske i turske kafe
U Evropi je kafa počela da se pije sredinom 17. veka.
Iskusne domaćice su podelile nekoliko trikova koji garantuju najbolji ukus ovog crnog napitka, a koji su obično vezani za to kada se dodaje šećer - da li se džezva vraća na ringlu da "pusti ključ" i slično.
A ako ste ljubitelj turske (domaće) kafe, probajte i nešto neobičniju varijantu ovog toplog, okrepljujućeg napitka.
U džezvu uspite dve kašike šećera i stavite je na šporet. Sačekajte da šećer počne da se karamelizuje, pa dodajte 1 dl vode i 2-3 kašičice kafe. Kada se kafa počne da raste i skoro dođe do vrha džezve, ne treba da čekate da proključa, već je odmah sklonite sa vatre. U kafu možete dodati začine po ukusu - cimet i kardamom će joj dati suptilnu aromu, a crni biber i so će poboljšati ukus.
Kafu je potrebno tri puta zagrejati dok se ne pojavi pena, a zatim je skloniti sa šporeta...
RAPSODIJA UKUSA Sočni jagnjeći but, prste da poližeš
Vreme posta je iza nas, bogata trpeza je u svakoj slavljeničkoj kući, a mi vam donosimo recept za fenomenalno spremljen jagnjeći but, u slučaju da vam ponestane pečenja.
NAJLEPŠA POSLASTICA SA LEŠNIKOM ZA USKRS: Grilijaš torta - kremasta, raskošna, recept kakav samo može da se poželi
Grilijaš torta je najlepša poslastica sa lešnikom za Uskrs
POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Brzo se sprema a još brže jede
Post privodimo kraju, ali nikad nije na odmet neki brz a ukusan posni recept, naročito ako je poslastica u pitanju.
EVO KAKO DA NAPRAVITE UKUSAN PREBRANAC, A DA SIGURNO USPE: I domaćicama POČETNICAMA ovo će biti lako!
Evo kako da napravite najslađi prebranac
POSNE KAKAO KUGLICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI Savršenstvo ukusa koje je spremno za 15 minuta
Veliki petak je i dan veoma stogog posta, mnogi vernici poste samo na hlebu i vodi.
Komentari(0)