OVAKO SE PRAVI NAJBOLJA TURSKA KAFA KOJA KLJUČA 3 PUTA: Ni najbolje SRPSKE domaćice ne znaju, ZAPAMTITE CAKU
O zdravstvenim benefitima kafe se neprestano priča, i dok se nekada verovalo da može da naškodi, nutricionisti i lekari kažu da ima pozitivan efekat na ljudsko zdravlje. Pod uslovom, naravno, da se ne preteruje

Saznajte koji je najbolji recept za tursku, odnosno srpsku kafu božanstvenog ukusa!
I pored svih mogućih modernih aparata, kapsula, granula, kao i raznoraznih ukusa, u Srbiji se najviše pije turska, odnosno domaća kafa. Neki je nazivaju i "srpskom"; ali ipak postoji nekoliko "caka" po kojima se ona razlikuje od domaće.
O zdravstvenim benefitima kafe se neprestano priča, i dok se nekada verovalo da može da naškodi, nutricionisti i lekari kažu da ima pozitivan efekat na ljudsko zdravlje. Pod uslovom, naravno, da se ne preteruje.
Možda vas zanima:

Apsolutno SVI GREŠIMO U OVOME kada kuvamo TURSKU KAFU: Ovako se PRAVILNO priprema, caka je u jednom JEDNOSTAVNOM TRIKU
Kažu naše mame i bake svojim naslednicama često da kad nauče da kuvaju tursku kafu - mogu i da se udaju. Iako nije neka prevelika nauka, ili pak ozbiljna kulinarska veština, ne polazi svakom od ruke da napravu dobru kafu.

SVAKO IMA SVOJU TEHNIKU SPREMANJA KAFE: U kuvaru iz 1967. otkrivena je ključna caka i razlika između srpske i turske
Pročitajte kako se priprema najukusnija domaća kafa.
Možda vas zanima:

Apsolutno SVI GREŠIMO U OVOME kada kuvamo TURSKU KAFU: Ovako se PRAVILNO priprema, caka je u jednom JEDNOSTAVNOM TRIKU
Kažu naše mame i bake svojim naslednicama često da kad nauče da kuvaju tursku kafu - mogu i da se udaju. Iako nije neka prevelika nauka, ili pak ozbiljna kulinarska veština, ne polazi svakom od ruke da napravu dobru kafu.

SVAKO IMA SVOJU TEHNIKU SPREMANJA KAFE: U kuvaru iz 1967. otkrivena je ključna caka i razlika između srpske i turske
Pročitajte kako se priprema najukusnija domaća kafa.
Možda vas zanima:

Apsolutno SVI GREŠIMO U OVOME kada kuvamo TURSKU KAFU: Ovako se PRAVILNO priprema, caka je u jednom JEDNOSTAVNOM TRIKU
Kažu naše mame i bake svojim naslednicama često da kad nauče da kuvaju tursku kafu - mogu i da se udaju. Iako nije neka prevelika nauka, ili pak ozbiljna kulinarska veština, ne polazi svakom od ruke da napravu dobru kafu.

SVAKO IMA SVOJU TEHNIKU SPREMANJA KAFE: U kuvaru iz 1967. otkrivena je ključna caka i razlika između srpske i turske
Pročitajte kako se priprema najukusnija domaća kafa.
Iskusne domaćice su podelile nekoliko trikova koji garantuju najbolji ukus ovog crnog napitka, a koji su obično vezani za to kada se dodaje šećer - da li se džezva vraća na ringlu da "pusti ključ" i slično.
A ako ste ljubitelj turske (domaće) kafe, probajte i nešto neobičniju varijantu ovog toplog, okrepljujućeg napitka.
U džezvu uspite dve kašike šećera i stavite je na šporet. Sačekajte da šećer počne da se karamelizuje, pa dodajte 1 dl vode i 2-3 kašičice kafe. Kada se kafa počne da raste i skoro dođe do vrha džezve, ne treba da čekate da proključa, već je odmah sklonite sa vatre. U kafu možete dodati začine po ukusu - cimet i kardamom će joj dati suptilnu aromu, a crni biber i so će poboljšati ukus.
Kafu je potrebno tri puta zagrejati dok se ne pojavi pena, a zatim je skloniti sa šporeta...

Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.

Kiseli kupus u tegli, imunobomba koju svaka kuća treba da proba: Fermentiše se u svom soku, ukusan je i traje dugo
Ako nemate gde da držite bure kiselog kupusa i potrebne su vam manje količine, ovaj jednostavan i superbrz recept će vam sigurno biti od koristi.

STAROPLANINSKI DRAGULJ: Sir jači od kozjeg, napravljen od ENDEMIČNIH biljaka, a služi kao lek za celu porodicu
Zaboravite industrijske sireve! Na obroncima Stare planine nastaje specijalitet koji svoju lekovitu moć crpi iz prirode. Otkrivamo tajnu Staroplaninskog ovčijeg sira – zašto se smatra našim najzdravijim sirom i kako ga pastiri vekovima koriste za jačanje imuniteta.

SRPSKA CRNA ČOKOLADA: Zaboravljeni recept za kitnikez koji je zdraviji od meda, a naše bake su ga davale za jaku krv
U Vojvodini, gde su dunje bile simbol bogatstva, nastao je zaboravljeni slatkiš koji je prava riznica zdravlja. Otkrivamo Kitnikez – "sir od dunja" – poslasticu koja se pravila bez grama šećera i koju su bake koristile za oporavak od anemije.

TAJNA SRPSKOG DORUČKA KOJI DIŽE IZ MRTVIH: "Kačamak" je eliksir dugovečnosti, ali ovaj detalj ga čini nemogućim za pripremu kod kuće
Zlatno jelo koje su naši preci jeli vekovima: Otkrivamo zašto moderni kačamak nema isti ukus i kako ga spremiti na autentičan način.
Komentari(0)