Apsolutno SVI GREŠIMO U OVOME kada kuvamo TURSKU KAFU: Ovako se PRAVILNO priprema, caka je u jednom JEDNOSTAVNOM TRIKU
Kažu naše mame i bake svojim naslednicama često da kad nauče da kuvaju tursku kafu - mogu i da se udaju. Iako nije neka prevelika nauka, ili pak ozbiljna kulinarska veština, ne polazi svakom od ruke da napravu dobru kafu.

Neko kuva "gromovaču", neko "sikterušu", ali mnogi umeju i da pogode onu pravu meru. Malo kajmaka na vrhu, da bude dovoljno jaka i ukusna pritom je formula za idealnu, ali izgleda da svi kolektivno grešimo u njenom spremanju, a u videu koji vam donosimo možete da vidite trik za savršenu domaću kafu.
Neka vam kafa više puta "provri", pa nam javite kakvog je ukusa i ima li razlike u mirisu i ukusu u odnosu na tradicionalan način pripreme.
(Blic)
Možda vas zanima:

Ovaj jednostavan trik razotkriva da li je piletina predugo stajala ili je zaista sveža: Znaćete na prvi pogled
Pre kupovine bacite brz pogled na ambalažu i meso

Deda Živan otkrio kako odabrati onu najbolju lubenicu: Zaboravite na lupkanje, ovo je pravi način
Osvežavaju ne samo telo, već i dušu
Možda vas zanima:

Ovaj jednostavan trik razotkriva da li je piletina predugo stajala ili je zaista sveža: Znaćete na prvi pogled
Pre kupovine bacite brz pogled na ambalažu i meso

Deda Živan otkrio kako odabrati onu najbolju lubenicu: Zaboravite na lupkanje, ovo je pravi način
Osvežavaju ne samo telo, već i dušu
Možda vas zanima:

Ovaj jednostavan trik razotkriva da li je piletina predugo stajala ili je zaista sveža: Znaćete na prvi pogled
Pre kupovine bacite brz pogled na ambalažu i meso

Deda Živan otkrio kako odabrati onu najbolju lubenicu: Zaboravite na lupkanje, ovo je pravi način
Osvežavaju ne samo telo, već i dušu

Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.

Kiseli kupus u tegli, imunobomba koju svaka kuća treba da proba: Fermentiše se u svom soku, ukusan je i traje dugo
Ako nemate gde da držite bure kiselog kupusa i potrebne su vam manje količine, ovaj jednostavan i superbrz recept će vam sigurno biti od koristi.

STAROPLANINSKI DRAGULJ: Sir jači od kozjeg, napravljen od ENDEMIČNIH biljaka, a služi kao lek za celu porodicu
Zaboravite industrijske sireve! Na obroncima Stare planine nastaje specijalitet koji svoju lekovitu moć crpi iz prirode. Otkrivamo tajnu Staroplaninskog ovčijeg sira – zašto se smatra našim najzdravijim sirom i kako ga pastiri vekovima koriste za jačanje imuniteta.

SRPSKA CRNA ČOKOLADA: Zaboravljeni recept za kitnikez koji je zdraviji od meda, a naše bake su ga davale za jaku krv
U Vojvodini, gde su dunje bile simbol bogatstva, nastao je zaboravljeni slatkiš koji je prava riznica zdravlja. Otkrivamo Kitnikez – "sir od dunja" – poslasticu koja se pravila bez grama šećera i koju su bake koristile za oporavak od anemije.

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!
Komentari(0)