BITNO JE DA JE UMOČITE U OVO Evo kako da vam riba za Svetog Nikolu bude mekana i sočna

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

Ono što je obavezno na svakoj posnoj slavskoj trpezi jeste riba. Nju možete da spremite na milion načina, a jedan od najboljih načina je rolovana skuša.

BITNO JE DA JE UMOČITE U OVO Evo kako da vam riba za Svetog Nikolu bude mekana i sočna
Shutterstock

 

Počela je sezona slava, a jedna od najvećih je i Sveti Nikola koja pada u toku Božićnog posta, pa mora da bude posna. Ono što je obavezno na svakoj posnoj slavskoj trpezi jeste riba. Nju možete da spremite na milion načina, a jedan od najboljih načina je rolovana skuša.

Ipak, ako ste ljubitelj jednostavnijih jela, predlažemo vam da napravite prženenu ribu, ali po ovom fantastičnom receptu. Riba se kao i uvek uvalja u brašno, a onda je umočite i u vodu, pa kratko pržite. Dobićete hrksavu koricu i mekanu unutrašnjost. Uživajte!

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

  • fileti ribe po želji
  • 150 g kukuruznog brašna
  • 150 g brašna

Recept za prženu ribu za slavu Sveti Nikola 2023. godine:

Filete ribe po želji dobro posolite i pobiberite, pa ostavite da odstoje nekih 10 minuta. Pomešajte kukuruzno i obično brašno, pa dodajte začine po želji. Možete da dodate i začine po želji, pa promešajte. Uvaljajte ribu u brašno, a zatim i u hladnu vodu. Dobro ocedite i pržite u zagrejanom ulju. Riba poslužite za slavu Sveti Nikola.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading