NAKON ODREĐENOG VREMENA SE KVARI Evo koliko dugo riba može da stoji u frižideru
Dobro je znati.
Savremene domaćice jednoglasno su proglasile zamrzivač za jedan od najkorisnijih kućnih aparata, jer im dozvoljava da duže vreme sačuvaju namirnice, a da ne moraju da ih konzerviraju.
Duboko zamrznute namirnice duže vreme čuvaju svoje ukuse i kvalitet, ako su pravilno uskladištene u zamrzivaču.
Možda vas zanima:
KOD NAS JE NAJJEFTINIJA, A TOLIKO JE ZDRAVA Ovo je spisak najzdravijih riba, jedna košta samo 300 dinara po kilogramu
Sigurno da ćete se iznenaditi.
ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
Možda vas zanima:
KOD NAS JE NAJJEFTINIJA, A TOLIKO JE ZDRAVA Ovo je spisak najzdravijih riba, jedna košta samo 300 dinara po kilogramu
Sigurno da ćete se iznenaditi.
ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
Možda vas zanima:
KOD NAS JE NAJJEFTINIJA, A TOLIKO JE ZDRAVA Ovo je spisak najzdravijih riba, jedna košta samo 300 dinara po kilogramu
Sigurno da ćete se iznenaditi.
ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
Riba je jedna od onih namirnica koje mogu da se čuvaju u zamrzivaču, ali na žalost ne previše dugo. Riba je namirnica koja se brzo kvari i čak i u zamrzivaču njeno stajanje ne treba da bude više od 2-3 meseca.
Kod pravilne obrade, nemasne ribe mogu da se čuvaju u zamrzivaču oko 3 meseca, a masne - ne više od 2 meseca.
Istovremeno, riba se u frižideru takođe ne može čuvati dugo. Sveža rba može da se čuva 2-3 dana. Ako imate kuvanu ribu, ona može da u frižideru stoji 2-4 dana, pečena riba od 2 do 5 dana, a dimljena riba od 5 do 6 dana.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
POSNA A SLASNA Pita sa spanaćem, da sva čula uživaju!
Bliži nam se Vaskrs, a post još traje. Za vredne domaćice koje se dovijaju kako da svaki dan spreme drugačiji ukusan obrok, danas donosimo recept za posnu pitu od spanaća.
TARTUFI Najskuplja jestiva gljiva kojom Srbija ne oskudeva, beli su posebno na ceni, evo koju cifru dostižu
Tartufi u Srbiji nisu retka pojava. Tartuf je najcenjenija i najskuplja jestiva gljiva na svetu, a pored izuzetnog ukusa, čuvena je i po svojim lekovitim svojstvima.
POSNA TRPEZA Krompir čorba naših baka, ukusna i posna, da sva čula uživaju
Naše bake su je rado kuvale, a pored one verzije sa mesom, postoji i recept za ovo jelo u posnoj varijanti.
NAJBOLJI NAČIN DA SAČUVATE JAGODE: Ovo je najbolji način da oterate štetočine, nema potrebe za hemikalijama
Važno je samo da vrećica bude prozirna kako bi vazduh mogao da dopre do jagoda...
DOMAĆI MED DO MASLAČKA PO STAROM RECEPTU: Njime su naši stari smirivali kašalj i alergije
Proleće je vreme kada su obično naši stari pravili med od maslačka koji se koristio do leta
Komentari(0)