NAKON ODREĐENOG VREMENA SE KVARI Evo koliko dugo riba može da stoji u frižideru

Miloš Milenović

18:00

Gastronomija 0

Dobro je znati.

NAKON ODREĐENOG VREMENA SE KVARI Evo koliko dugo riba može da stoji u frižideru
Shutterstock

 

Savremene domaćice jednoglasno su proglasile zamrzivač za jedan od najkorisnijih kućnih aparata, jer im dozvoljava da duže vreme sačuvaju namirnice, a da ne moraju da ih konzerviraju.

Duboko zamrznute namirnice duže vreme čuvaju svoje ukuse i kvalitet, ako su pravilno uskladištene u zamrzivaču.

Možda vas zanima:

Shutterstock/OsherR

Gastronomski pejzaž Srbije – od „špajzerske“ do „pite na sve načine“

Gastronomija

19:00

10 oktobar, 2025

Srbija je zemlja u kojoj se raznolikost prepoznaje ne samo po pejzažima i govorima, već i po hrani. Svaki kraj ima svoje specijalitete, a ponegde je cela kuhinja dobila nadimak koji je ostao u narodnom govoru. Od „škole roštilja“ u Leskovcu, preko „kuhinje pita“ u Sandžaku, do „špajzerske trpeze“ u Banatu – nazivi nisu slučajni, već su odraz prirode, istorije i navika stanovništva.

Možda vas zanima:

Shutterstock/OsherR

Gastronomski pejzaž Srbije – od „špajzerske“ do „pite na sve načine“

Gastronomija

19:00

10 oktobar, 2025

Srbija je zemlja u kojoj se raznolikost prepoznaje ne samo po pejzažima i govorima, već i po hrani. Svaki kraj ima svoje specijalitete, a ponegde je cela kuhinja dobila nadimak koji je ostao u narodnom govoru. Od „škole roštilja“ u Leskovcu, preko „kuhinje pita“ u Sandžaku, do „špajzerske trpeze“ u Banatu – nazivi nisu slučajni, već su odraz prirode, istorije i navika stanovništva.

Možda vas zanima:

Shutterstock/OsherR

Gastronomski pejzaž Srbije – od „špajzerske“ do „pite na sve načine“

Gastronomija

19:00

10 oktobar, 2025

Srbija je zemlja u kojoj se raznolikost prepoznaje ne samo po pejzažima i govorima, već i po hrani. Svaki kraj ima svoje specijalitete, a ponegde je cela kuhinja dobila nadimak koji je ostao u narodnom govoru. Od „škole roštilja“ u Leskovcu, preko „kuhinje pita“ u Sandžaku, do „špajzerske trpeze“ u Banatu – nazivi nisu slučajni, već su odraz prirode, istorije i navika stanovništva.

Riba je jedna od onih namirnica koje mogu da se čuvaju u zamrzivaču, ali na žalost ne previše dugo. Riba je namirnica koja se brzo kvari i čak i u zamrzivaču njeno stajanje ne treba da bude više od 2-3 meseca.

Kod pravilne obrade, nemasne ribe mogu da se čuvaju u zamrzivaču oko 3 meseca, a masne - ne više od 2 meseca.

Istovremeno, riba se u frižideru takođe ne može čuvati dugo. Sveža rba može da se čuva 2-3 dana. Ako imate kuvanu ribu, ona može da u frižideru stoji 2-4 dana, pečena riba od 2 do 5 dana, a dimljena riba od 5 do 6 dana.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

 

Komentari(0)

Loading