OVAKVO PREDJELO JE OBAVEZNO ZA SLAVSKU TRPEZU: Posna salata sa ribom - najjeftiniji sastojci, a kremasta kao mrsna

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Posna salata sa ribom je obavezno predjelo za slavsku trpezu, sastojci su najjeftiniji, a kremasta je kao i mrsna

posna salata
Printscreen/Youtube

Krenuo je Božićni post, a osim jela na kašiku ukućani vrlo rado osim poslastica vole da pojedu i neku kremastu salatu.

Osim kremastih slanih torti, pred vama je sada posna salata sa ribom koju možeze da spemite i za slavu, a osim toga i u toku posta.

I ukućani i gosti će biti prezadovoljni ukusom koji očarava na prvi zalogaj.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci i recept su ispred vas:

100 ml vode

300 g fileta ribe po želji

2-3 krompira

1 kesica biljnog želatina

1 crni luk

posni majonez

3 cvekle

Ovo je priprema:

Filete ribe propržite ili skuvajte. Takođe, skuvajte krompir u ljusci, šaragarepu i cveklu. Kada se povrće ohladi, oljuštite i izrendajte.

Dok se povrće kuva, crni luk iseckajte i stavite u posudu, pa prelijte vodom, sipajte kašiku sirćeta, kašičicu šećera i soli i promešajte. Ostavite da se luk marinira nekih 15 minuta.

Želatin rastvorite u vodi i ostavite da nabubri. Na tacnu stavite obruč i premažite majonezom. Poređajte rendani krompir i lepo utisnite, a zatim posolite i pobiberite, pa ponovo premažite majonezom.

Zatim poređajte seckane filete ribe i marinirani crni luk koji ste procedili, pa opet premažite majonezom. Zatim ide sloj rendane šargarepe, pa opet majonez.

Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider da se malo stegne. Cveklu izblendirajte, pa dodajte kašiku majoneza, kao i želatin koji ste rastvorili na pari. Sve lepo promešajte i sipajte preko salate, pa poravnajte.

Ponovo pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 4-5 sati.

Krompir izrendajte na sitno rende, pa ga propržite, a onda ivicu novogodišnje salate premažite majonezom i "zalepite" prženi krompir.

Uživajte u salati kao da je mrsna verzija.

@lepotesrbijee Ako ste ljubitelj izvornih prirodnih lepota, što pre se uputite ka Kučajskim planinama i posetite vodopad Prskalo! #vodopadprskalo #lepotesrbije #srbijainstagram #srbija #fypシ #foryoupage #fypシ゚viral ♬ original sound - LepoteSrbije
Tagovi:

Komentari(0)

Loading