OVAKVO PREDJELO JE OBAVEZNO ZA SLAVSKU TRPEZU: Posna salata sa ribom - najjeftiniji sastojci, a kremasta kao mrsna
Posna salata sa ribom je obavezno predjelo za slavsku trpezu, sastojci su najjeftiniji, a kremasta je kao i mrsna
Krenuo je Božićni post, a osim jela na kašiku ukućani vrlo rado osim poslastica vole da pojedu i neku kremastu salatu.
Osim kremastih slanih torti, pred vama je sada posna salata sa ribom koju možeze da spemite i za slavu, a osim toga i u toku posta.
I ukućani i gosti će biti prezadovoljni ukusom koji očarava na prvi zalogaj.
Možda vas zanima:
SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
Možda vas zanima:
SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
Možda vas zanima:
SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
Sastojci i recept su ispred vas:
100 ml vode
300 g fileta ribe po želji
2-3 krompira
1 kesica biljnog želatina
1 crni luk
posni majonez
3 cvekle
Ovo je priprema:
Filete ribe propržite ili skuvajte. Takođe, skuvajte krompir u ljusci, šaragarepu i cveklu. Kada se povrće ohladi, oljuštite i izrendajte.
Dok se povrće kuva, crni luk iseckajte i stavite u posudu, pa prelijte vodom, sipajte kašiku sirćeta, kašičicu šećera i soli i promešajte. Ostavite da se luk marinira nekih 15 minuta.
Želatin rastvorite u vodi i ostavite da nabubri. Na tacnu stavite obruč i premažite majonezom. Poređajte rendani krompir i lepo utisnite, a zatim posolite i pobiberite, pa ponovo premažite majonezom.
Zatim poređajte seckane filete ribe i marinirani crni luk koji ste procedili, pa opet premažite majonezom. Zatim ide sloj rendane šargarepe, pa opet majonez.
Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider da se malo stegne. Cveklu izblendirajte, pa dodajte kašiku majoneza, kao i želatin koji ste rastvorili na pari. Sve lepo promešajte i sipajte preko salate, pa poravnajte.
Ponovo pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 4-5 sati.
Krompir izrendajte na sitno rende, pa ga propržite, a onda ivicu novogodišnje salate premažite majonezom i "zalepite" prženi krompir.
Uživajte u salati kao da je mrsna verzija.
Posna šampita za slavu je najbolji izbor za desert: Kremasta, sočna, idealno se slaže uz domaću kafu
Šampita je stari kolač koji svi mi obožavamo, ali ako je spremite na ovaj način, moći ćete da je poslužite čak i za posnu slavu
Testo se ne diže? Ubacite ovu „magičnu“ stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta!
Testo se ne diže onako kako ste planirali? Ubacite ovu stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta. Trik koji uvek uspeva!
Srpska baka otkrila nikad brži recept za omiljeni kolač: Penasti užitak iz rerne koji topi svako srce!
Pečen kolač po želji obilno pospite prah šećerom koji ste zamirisali vanilom.
Da li imate 20 minuta? To je više nego dovoljno za najukusniju pitu sa mesom koju ćete ikad probati
Napravite ovu brzu i ukusna pitu sa mesom koja u trenu nestaje sa tanjira!
Kao iz poslastičarnice: Krempita za koju će vam svi tražiti recept, tajna je u ukusnom filu, topi se u ustima
Spremite krempitu kojoj niko neće odoleti.
Komentari(0)