Dva recepta za preukusno testo: Oduševite svoje ukućane zanimljivim poslasticama
Isprobajte recepte koji će vas oduševiti

Iz bakine kuhinje nam stižu dva recepta za preukusno testo.
Potrebno je:
- 20 gr svežeg kvasva
- 1 kašičica šećera
- 2 jaja
- 3 kašike ulja
- malo limunove korice
- so
- 550-600 gr brašna
- 100 gr suvog grozđa
- kašika maslaca ili margarina
Priprema:
Možda vas zanima:

Caka koju koriste pekari da testo ostane sveže i do 3 dana: Samo dodajte ovaj sastojak i umesićete najbolje pecivo
Dovoljno je da dodate samo jedan sastojak i da vaše pecivo bude savršeno

Trik za NARASLO testo: Savet koji vam može pomoći da ga sačuvate i do 6 meseci
Mnogi su probali ovaj metod i tvrde da je delotvoran
Možda vas zanima:

Caka koju koriste pekari da testo ostane sveže i do 3 dana: Samo dodajte ovaj sastojak i umesićete najbolje pecivo
Dovoljno je da dodate samo jedan sastojak i da vaše pecivo bude savršeno

Trik za NARASLO testo: Savet koji vam može pomoći da ga sačuvate i do 6 meseci
Mnogi su probali ovaj metod i tvrde da je delotvoran
Možda vas zanima:

Caka koju koriste pekari da testo ostane sveže i do 3 dana: Samo dodajte ovaj sastojak i umesićete najbolje pecivo
Dovoljno je da dodate samo jedan sastojak i da vaše pecivo bude savršeno

Trik za NARASLO testo: Savet koji vam može pomoći da ga sačuvate i do 6 meseci
Mnogi su probali ovaj metod i tvrde da je delotvoran
Prvi recept:
Izmrviti kvasac u malo mlakog mleka i dodati šećer. Kad nadođe dodati ostatak mlakog mleka, koricu limuna jaja, ulje i dodavati brašno da se dobije mekše brašno. Zamesiti glatko testo.
Ostaviti da odmori 30 minuta i podeliti na dva dela. Jednu polovinu podeliti na pola, pa razviti u pravougaonik. Premazati margarinom tanko i posuti suvim grozđem koje ste potopili u rum. Uviti u rolat iseći po dužini na tri trake i isplesti pletenicu.
Staviti u podmazan pleh pa pokriti da poraste i premazati žumancetom, peći na 180 stepeni 40 minuta. Posuti vanilin šećerom i pokriti krpom da se ohladi. Odlično uz kafu ili čaj.
Drugi recept:
Testo razviti u pravougaonik iseći na trake pa njih preseći na kraće oko 10 cm. Staviti jednu na drugu traku da ima po dve i pokriti da poraste.
Štapićem za roštilj pritisnuti po dužini i spojiti krajeve. Pržiti u dubokom ulju kao svake krofne.
Posuti prah šećerom. Uživajte!

Prste da poližeš: Ovo je recept za najsočniju gurmansku pljeskavicu
Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!

Brza večera od samo 4 sastojka gotova očas posla: Naše bake često su ovo spremale, uštedite novac i vreme
Decenijama su uštipci jedno od omiljenih jela ljudi sa Balkana. Naše bake su ih pravile gotovo svakog dana, a veoma su zahvalni, jer se mogu jesti i slatki i slani, a ako pretekne možete u njima uživati i sutra.

Ovo je recept za starinsku seljačku pitu, čiji se ukus dugo pamti! Trebaju vam samo ova dva sastojka
Tražite li brz i zasitan obrok, bez mnogo muke u kuhinji?

3 OMILJENA SRPSKA DORUČKA IZ PROŠLOG VEKA: Deci se gade, a na njima su generacije odrastale!
Ranije generacije su odrasle na njima i uživale su u svakom zalogaju!

Šta ukazuje na to da je DINJA slatka? Evo na šta treba da obratite pažnju pre kupovine
Dinja je, po mišljenju mnogih, najukusnije letnje voće – slatka, bogata vodom i omiljena širom sveta.
Komentari(0)