Dva recepta za preukusno testo: Oduševite svoje ukućane zanimljivim poslasticama
Isprobajte recepte koji će vas oduševiti
Iz bakine kuhinje nam stižu dva recepta za preukusno testo.
Potrebno je:
- 20 gr svežeg kvasva
- 1 kašičica šećera
- 2 jaja
- 3 kašike ulja
- malo limunove korice
- so
- 550-600 gr brašna
- 100 gr suvog grozđa
- kašika maslaca ili margarina
Priprema:
Možda vas zanima:
Trik za NARASLO testo: Savet koji vam može pomoći da ga sačuvate i do 6 meseci
Mnogi su probali ovaj metod i tvrde da je delotvoran
NAPRAVITE UNIVERZALNO TESTO ZA SAMO 5 MINUTA: Ovaj trik će mnogo OLAKŠATI život DOMAĆICAMA
Koje god pecivo da spremite biće mekano i ukusno
Možda vas zanima:
Trik za NARASLO testo: Savet koji vam može pomoći da ga sačuvate i do 6 meseci
Mnogi su probali ovaj metod i tvrde da je delotvoran
NAPRAVITE UNIVERZALNO TESTO ZA SAMO 5 MINUTA: Ovaj trik će mnogo OLAKŠATI život DOMAĆICAMA
Koje god pecivo da spremite biće mekano i ukusno
Možda vas zanima:
Trik za NARASLO testo: Savet koji vam može pomoći da ga sačuvate i do 6 meseci
Mnogi su probali ovaj metod i tvrde da je delotvoran
NAPRAVITE UNIVERZALNO TESTO ZA SAMO 5 MINUTA: Ovaj trik će mnogo OLAKŠATI život DOMAĆICAMA
Koje god pecivo da spremite biće mekano i ukusno
Prvi recept:
Izmrviti kvasac u malo mlakog mleka i dodati šećer. Kad nadođe dodati ostatak mlakog mleka, koricu limuna jaja, ulje i dodavati brašno da se dobije mekše brašno. Zamesiti glatko testo.
Ostaviti da odmori 30 minuta i podeliti na dva dela. Jednu polovinu podeliti na pola, pa razviti u pravougaonik. Premazati margarinom tanko i posuti suvim grozđem koje ste potopili u rum. Uviti u rolat iseći po dužini na tri trake i isplesti pletenicu.
Staviti u podmazan pleh pa pokriti da poraste i premazati žumancetom, peći na 180 stepeni 40 minuta. Posuti vanilin šećerom i pokriti krpom da se ohladi. Odlično uz kafu ili čaj.
Drugi recept:
Testo razviti u pravougaonik iseći na trake pa njih preseći na kraće oko 10 cm. Staviti jednu na drugu traku da ima po dve i pokriti da poraste.
Štapićem za roštilj pritisnuti po dužini i spojiti krajeve. Pržiti u dubokom ulju kao svake krofne.
Posuti prah šećerom. Uživajte!
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Komentari(0)