RECEPT ZA UNIVERZALNO TESTO KOJE NARASTA U ROKU OD 15 MINUTA: Idealno za sve vrste pita, pica, kiflica ili kolača
Drage domaćice, ukoliko ste u potrazi za najboljim testom za nedeljne đakonije, na pravom ste mestu.

Proveren recept za najbolje testo koje uvek uspeva. Jednostavno se priprema a od njega možete da napravite dosta različitih jela.
Potrebno je:
- 600 grama brašna;
- 300 ml vode;
- 200 g maslaca ili margarina;
- 1 jaje;
- 1 kašika sirćeta;
- pola kašike soli.
Priprema:
Možda vas zanima:

NAPRAVITE UNIVERZALNO TESTO ZA SAMO 5 MINUTA: Ovaj trik će mnogo OLAKŠATI život DOMAĆICAMA
Koje god pecivo da spremite biće mekano i ukusno

NAJMEKŠE TESTO ZA KIFLICE I ŠTRUDLE: 4 sastojka za sve vrste peciva koje vam mogu pasti na pamet, samo menjajte fil
Čim savladate jednu vrstu testa, jednostavno ćete znati da pravite pecivo po želji - univerzalni recept za testo je sve što treba da savladate
Možda vas zanima:

NAPRAVITE UNIVERZALNO TESTO ZA SAMO 5 MINUTA: Ovaj trik će mnogo OLAKŠATI život DOMAĆICAMA
Koje god pecivo da spremite biće mekano i ukusno

NAJMEKŠE TESTO ZA KIFLICE I ŠTRUDLE: 4 sastojka za sve vrste peciva koje vam mogu pasti na pamet, samo menjajte fil
Čim savladate jednu vrstu testa, jednostavno ćete znati da pravite pecivo po želji - univerzalni recept za testo je sve što treba da savladate
Možda vas zanima:

NAPRAVITE UNIVERZALNO TESTO ZA SAMO 5 MINUTA: Ovaj trik će mnogo OLAKŠATI život DOMAĆICAMA
Koje god pecivo da spremite biće mekano i ukusno

NAJMEKŠE TESTO ZA KIFLICE I ŠTRUDLE: 4 sastojka za sve vrste peciva koje vam mogu pasti na pamet, samo menjajte fil
Čim savladate jednu vrstu testa, jednostavno ćete znati da pravite pecivo po želji - univerzalni recept za testo je sve što treba da savladate
Brašno prosejati. U posebnoj činiji pomešati vodu, sirće, so i jaje. Dobro izmešati. Zatim dodajte brašno i umesite testo. Testo mora biti elastično i takvo da se ne lepi za ruke.
Stavite testo na sto posut brašnom i podelite ga na dva dela. Prvi deo razvaljajte što je moguće tanje, na oko 3 milimetra debljine.
Margarin, takođe podelite na dva dela. Prvo testo premažite sa polovinom margarina.
Zatim isto uradite sa drugim testom pa ga preklopite preko prvog dela testa. Uvaljajte testo u rolat. Zatim rolat savijte u oblik puža. Puž od testa stavite u kesu i ostavite u frižider na 15 minuta, a može i duže.
Kada testo izvadite iz frižidera, ponovo ga razvijte pa složite u oblik pravougaonika. Od dobijenog testa pravite željena peciva.

Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način

Rasjenička pita – zaboravljeno uskrsno jelo od mlade koprive i domaćeg testa
Zeleni poklon proleća na tanjiru – tradicionalna pita iz Negotinske Krajine, posna i svečana

Uskršnja SLATKA POGAČA lepša je od svakog kolača i torte - Mekano testo punjeno čokoladom je poslastica koju niko ne propušta
Ako pored uskršnjih đakonija želite da napravite i slatku pogaču, ovo je pravi recept za vas

PORED JAJA, NA USKRŠNJOJ TRPEZI TREBA DA SE NAĐU I OVE NAMIRNICE: Veruje se da donose radost i blagostanje porodici
Ove godine, vernici koji poštuju julijanski kalendar, sutra slave Uskrs - jedan od najvažnijih hrišćanskih praznika. Za ovaj praznik koji slavi vaskrsnuće, tj. ponovno rođenje vezuju se lepi običaji, a neki od njih su vezani i za uskršnju trpezu.

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Komentari(0)