NAPRAVITE UNIVERZALNO TESTO ZA SAMO 5 MINUTA: Ovaj trik će mnogo OLAKŠATI život DOMAĆICAMA
Koje god pecivo da spremite biće mekano i ukusno

Ovo je recept za univerzalno testo koje se sprema brzo i lako. Sada ne morate brinuti da li će ispasti dobro jer ovakva priprema uspeva i početnicima.
Najbolje od svega je što možete od istog testa napraviti kiflice, mekike, krofne, pogačice, ma šta god poželite.
Počastite svoje ukućane prelepim mirisnim pecivom i uživajte.
Možda vas zanima:

RECEPT ZA UNIVERZALNO TESTO KOJE NARASTA U ROKU OD 15 MINUTA: Idealno za sve vrste pita, pica, kiflica ili kolača
Drage domaćice, ukoliko ste u potrazi za najboljim testom za nedeljne đakonije, na pravom ste mestu.

NAJMEKŠE TESTO ZA KIFLICE I ŠTRUDLE: 4 sastojka za sve vrste peciva koje vam mogu pasti na pamet, samo menjajte fil
Čim savladate jednu vrstu testa, jednostavno ćete znati da pravite pecivo po želji - univerzalni recept za testo je sve što treba da savladate
Možda vas zanima:

RECEPT ZA UNIVERZALNO TESTO KOJE NARASTA U ROKU OD 15 MINUTA: Idealno za sve vrste pita, pica, kiflica ili kolača
Drage domaćice, ukoliko ste u potrazi za najboljim testom za nedeljne đakonije, na pravom ste mestu.

NAJMEKŠE TESTO ZA KIFLICE I ŠTRUDLE: 4 sastojka za sve vrste peciva koje vam mogu pasti na pamet, samo menjajte fil
Čim savladate jednu vrstu testa, jednostavno ćete znati da pravite pecivo po želji - univerzalni recept za testo je sve što treba da savladate
Možda vas zanima:

RECEPT ZA UNIVERZALNO TESTO KOJE NARASTA U ROKU OD 15 MINUTA: Idealno za sve vrste pita, pica, kiflica ili kolača
Drage domaćice, ukoliko ste u potrazi za najboljim testom za nedeljne đakonije, na pravom ste mestu.

NAJMEKŠE TESTO ZA KIFLICE I ŠTRUDLE: 4 sastojka za sve vrste peciva koje vam mogu pasti na pamet, samo menjajte fil
Čim savladate jednu vrstu testa, jednostavno ćete znati da pravite pecivo po želji - univerzalni recept za testo je sve što treba da savladate
Sastojci:
- 1/2 l mleka
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašika brašna
- 2 jajeta
- 2 dcl jogurta
- 1 kašičica soli
- 1 kg brašna
Priprema:
Kvasac rastvorite u mleku, pa dodajte šećer i brašno. Promešajte, pokrijte i ostavite nekih 20 minuta. Zatim dodajte jaja, jogurt, so i postepeno dodajte brašno.
Umesite testo, a zatim podelite na 8 delova. Stavite svaki deo u najlon kesu, pa u frižider da odstoji nekih 2 sata.
Nakon toga možete da pravite slana ili slatka peciva, a ono što vam preostane možete da čuvate u frižideru 5 dana.
Magazin Novosti/Espreso

Cicvara sa skorupom – srpski "zaboravljeni doručak" koji su jeli gorštaci i vladike
Dok se danas doručkuje na brzinu, nekada se znalo: dan bez cicvare nije valjao. Ova gusta, moćna smesa od skorupa, mleka i kukuruznog brašna grejala je tela i duše naših predaka – a danas se polako vraća na trpeze.

Oduvali smo prašinu sa starog kuvara i pronašli pravi recept za gomboce sa šljivama: Bakin trik da vam uspeju iz prve
Ako ih nikada niste pravili ili su prethodni pokušaji bili piši propalo nemate razloga za brigu, jer je ovo recept koji jednostavno svima uspeva

Kolač koji donosi sreću na trpezu - kako se pravi sremački kuglof
Poreklom iz srednje Evrope, kuglof je preko Austrougarske stigao u Srem i zauvek ostao u vojvođanskim kuhinjama. Danas je to kolač koji čuva duh prošlih vremena, ali i dalje pronalazi svoje mesto na savremenim trpezama.

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.
Komentari(0)