KUVARICA OTKRILA KAKO DA SRPSKA PITA SA SIROM BUDE NAJSOČNIJA: Bitan je samo 1 sastojak - neobičan trik za sve žene
Kuvarica otkrila da je za najsočniju pitu sa sirom bitan samo jedan sastojak, a to je maslac, neobičan trik za sve žene
Poznato je koliko volimo da jedemo razna peciva, testa... al najviše uživamo u njima kada je domaće.
Mekana proja je deo naše tradicije i bake i majke je spremaju barem jednom nedeljno svojim najmilijima.
Ono što mnoge zanima jeste kako se pravi srpska pita sa sirom. Jedna kuvarica je to otkrila i pokazala zbog kojeg sastojka je najsočnija. U pitanju je maslac.
Kida koliko je dobra i nijedna druga joj nije ravna.
Možete da je napravite za slavu, praznike, rođendane... gosti će sigurno biti oduševljeni.
Za recept idu ovi sastojci:
maslac - 150 g
kore za pitu - 450 g
jaja - 7 komada
sitni sir - 1 kg
kozji sir - 300 g
Način pripreme je tu:
Na radnoj površini se rašire kore za pitu.
Sitni sir se sipa u posudu u kojoj će se mešati smesa.
Kozji sir se fino izmrvi i doda u sitni sir. Veoma dobro se promeša.
Dodajte jaja bez prethodnog mućenja. Dobro izmešajte viljuškom dok se ne dobije homogena smesa.
Pleh dobro namazati maslacem.
Uzimaju se dve kore jedna na drugu. Preko cele kore rasporedite 3 pune kašike smese.
Stavite 3 komada maslaca na mešavinu.
Kora se umota u rolat i ređa u pleh. Na ovaj način se umotaju sve kore.
Nakon što je pita uvijena, na vrh se stavljaju komadići maslaca.
Pecite srpsku pitu sa sirom 60 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Prijatno!
Jelovnik za Mitrovdan: Sve od predjela, glavnog jela pa do sitnih kolača
Danas slavimo svetog Dimitrija, praznik koji je u narodu poznat kao Mitrovdan. Ove godine za Mitrovdan spremamo mrsnu hranu
Recept za najbolju večeru: Preukusno starinsko jelo koje vraća snagu i poboljšava probavu!
Pravi se od žutog ili belog kukuruznog brašna
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Najbolji starinski recept za sitne kolače: Od jedne smese 3 vrste bombica, savršene za slave
Recept koji obavezno morate da sačuvate - od jedne smese dobiju se čak 3 različite vrste sitnih kolača za slavu!
Komentari(0)