KUVARICA OTKRILA KAKO DA SRPSKA PITA SA SIROM BUDE NAJSOČNIJA: Bitan je samo 1 sastojak - neobičan trik za sve žene
Kuvarica otkrila da je za najsočniju pitu sa sirom bitan samo jedan sastojak, a to je maslac, neobičan trik za sve žene
Poznato je koliko volimo da jedemo razna peciva, testa... al najviše uživamo u njima kada je domaće.
Mekana proja je deo naše tradicije i bake i majke je spremaju barem jednom nedeljno svojim najmilijima.
Ono što mnoge zanima jeste kako se pravi srpska pita sa sirom. Jedna kuvarica je to otkrila i pokazala zbog kojeg sastojka je najsočnija. U pitanju je maslac.
Kida koliko je dobra i nijedna druga joj nije ravna.
Možete da je napravite za slavu, praznike, rođendane... gosti će sigurno biti oduševljeni.
Za recept idu ovi sastojci:
maslac - 150 g
kore za pitu - 450 g
jaja - 7 komada
sitni sir - 1 kg
kozji sir - 300 g
Način pripreme je tu:
Na radnoj površini se rašire kore za pitu.
Sitni sir se sipa u posudu u kojoj će se mešati smesa.
Kozji sir se fino izmrvi i doda u sitni sir. Veoma dobro se promeša.
Dodajte jaja bez prethodnog mućenja. Dobro izmešajte viljuškom dok se ne dobije homogena smesa.
Pleh dobro namazati maslacem.
Uzimaju se dve kore jedna na drugu. Preko cele kore rasporedite 3 pune kašike smese.
Stavite 3 komada maslaca na mešavinu.
Kora se umota u rolat i ređa u pleh. Na ovaj način se umotaju sve kore.
Nakon što je pita uvijena, na vrh se stavljaju komadići maslaca.
Pecite srpsku pitu sa sirom 60 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Prijatno!
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Komentari(0)