KUVARICA OTKRILA KAKO DA SRPSKA PITA SA SIROM BUDE NAJSOČNIJA: Bitan je samo 1 sastojak - neobičan trik za sve žene
Kuvarica otkrila da je za najsočniju pitu sa sirom bitan samo jedan sastojak, a to je maslac, neobičan trik za sve žene

Poznato je koliko volimo da jedemo razna peciva, testa... al najviše uživamo u njima kada je domaće.
Mekana proja je deo naše tradicije i bake i majke je spremaju barem jednom nedeljno svojim najmilijima.
Ono što mnoge zanima jeste kako se pravi srpska pita sa sirom. Jedna kuvarica je to otkrila i pokazala zbog kojeg sastojka je najsočnija. U pitanju je maslac.
Kida koliko je dobra i nijedna druga joj nije ravna.
Možete da je napravite za slavu, praznike, rođendane... gosti će sigurno biti oduševljeni.
Za recept idu ovi sastojci:
maslac - 150 g
kore za pitu - 450 g
jaja - 7 komada
sitni sir - 1 kg
kozji sir - 300 g
Način pripreme je tu:
Na radnoj površini se rašire kore za pitu.
Sitni sir se sipa u posudu u kojoj će se mešati smesa.
Kozji sir se fino izmrvi i doda u sitni sir. Veoma dobro se promeša.
Dodajte jaja bez prethodnog mućenja. Dobro izmešajte viljuškom dok se ne dobije homogena smesa.
Pleh dobro namazati maslacem.
Uzimaju se dve kore jedna na drugu. Preko cele kore rasporedite 3 pune kašike smese.
Stavite 3 komada maslaca na mešavinu.
Kora se umota u rolat i ređa u pleh. Na ovaj način se umotaju sve kore.
Nakon što je pita uvijena, na vrh se stavljaju komadići maslaca.
Pecite srpsku pitu sa sirom 60 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Prijatno!

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.
Komentari(0)