SARMA PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE: Ako naučite da je spremate na OVAJ NAČIN, ništa drugo ne morate da znate da kuvate
Vrhunska domaćica je ona koja zna da "savije" dobru sarmu - a sarma po receptu Steve Karapandže je najbolja na svetu
Stevo Karapandža je najcenjeniji kuvar još iz perioda stare Jugoslavije, a njegovi recepti su nenadmašni:
Sastojci:
100 g pirinča
Možda vas zanima:
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Možda vas zanima:
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Možda vas zanima:
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Možda vas zanima:
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Možda vas zanima:
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Možda vas zanima:
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Možda vas zanima:
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Možda vas zanima:
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Možda vas zanima:
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Možda vas zanima:
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Možda vas zanima:
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Možda vas zanima:
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Možda vas zanima:
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Možda vas zanima:
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Možda vas zanima:
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Možda vas zanima:
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Možda vas zanima:
Recept za sarmu iz 1952. posvađao Balkan: Zbog jednog sastojka domaćice su odlepile, dodajete li i vi ovo?
Starinska receptura za omiljeno balkansko jelo uspelo je da ''posvađa'' ljude sa naših prostora i to samo zbog jednog neobičnog sastojka
NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže, najpopularnijeg kuvara bivše Jugoslavije
Legendarni kuvar, koji je decenijama domaćicama širom bivše Jugoslavije odavao svoje gastro tajne, dao je i recept za čorbast pasulj
Za zapršku:
malo ulja
1 veća glavica luka
1 čen belog luka
1 kašičica crvene slatke paprike
Priprema:
Skuvajte pirinač do pola, a za to vreme na malo ulja prodinstajte luk, kada porumeni luk, dodajte mu iseckan beli luk, a ako želite i malo slanine isečene na kockice.
Shutterstock
Mesu koje ste stavili u duboku posudu dodajte peršun, kuvan pirinač, jaje, so i biber, pa suvi začin i malo ljute paprike, a kada ste u to ubacili dinstani luk smesu dobro sjedinite. Nakon toga pripremite kiseli kupus, odvojite listove, odstranite tvrde delove i dobro properite, a deo nasecite na tanke rezance.
Listove kupusa punite sa pašikom i po nadeva i uvijajte. Proces ponavljajte dok ne potrošite meso. Zatim u lonac u kojem ćete kuvati sarmu, ubacite pola sečenog kupusa i na njega složite sarme koje je potrebno gusto slagati. Na vrh sarmi ubacite lovorov list, rebarca ili neko suvo meso, pokrijte sve ostatkom isečenog kupusa, dodajte i malo mlevene paprike te koncentrat paradajza pa zatim zalijte vodom da sve pokrije.
Kuvajte dva do tri sata povremeno dosipajući vodu po potrebi. Kada je sarma gotova od navedenih sastojaka napravite zapršku tako što ćete na par kapi ulja prepržiti luk, beli luk i crvenu papriku, sve to sjedinite, i dodajte u tečnost u kojoj se kuvala sarma. S time prelijte sarmu, pustite da se još malo krčka i vaše jelo spremno je za konzumaciju,piše Kurir Stil.
Zaboravljeni recept koji su naše bake znale napamet: Specijalitet s juga Srbije prste da poližete
Ovu pitu sa juga Srbije morate da napravite.
OVO JE ZAPRAVO RECEPT ZA PRAVU RUSKU SALATU: Jedan sastojak je drastično razlikuje od one koju mi pravimo
Po čemu se razlikuje ruska salta koju prave Rusi, od one koju smo mi navikli da pravimo
Ovo je najzdraviji doručak za creva na svetu! Probava se odmah pokreće, lako se vari, sve se iščisti za par sati
Palenta se pravi od kukuruznog griza i, osim što je jednostavna za pripremu, bogata je brojnim hranljivim materijama
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Ovo je najzdraviji doručak za creva na svetu! Probava se odmah pokreće, lako se vari, sve se iščisti za par sati
Palenta se pravi od kukuruznog griza i, osim što je jednostavna za pripremu, bogata je brojnim hranljivim materijama
Komentari(0)