SAVET BAKA KOJI ZLATA VREDI: Uz ovaj jednostavan trik, skuvaćete savršeno jaje
Nema osobe koja ne zna da skuva jaja, samo se ubace u vodu i kroz desetak minuta budu gotova. Mada često se desi da nam neko jaje od prevelike toplote pukne,a kada se to desi, protein curi i vaš obrok neće više biti zdrav kao na početku.
 
                                Možda će vam delovati čudno, ali čačkalice su te koje će sprečiti da se vaš protein iz jaja razlike čak iako malo pukne. Nema objašnjena kako ovo delujem ali su primetili da metoda uvek funkcioniše i da je mnogi profesionalni kuvari koriste.
Dovoljno je da ubacite tri do pet komada zajedno u vodu sa jajima, a nakon što jaja budu ohlađena proverite da li su oštećena. Ono što je dodatno posebno važno jeste da jaja ne kuvate na najvišoj temperaturi, da bi jaja imala mesta za plutanje.
Da bi sprečili dodatno pucanje ljuske dodajte so i sirće dodatno u vodu.
 
            Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
 
            Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
 
            Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
 
            Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
 
            APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
 
                 
            
Komentari(0)