STARI MONASI U VREME POSTA PRAVE SAMO OVAKVE MAKARONE: Kremaste i lagane - recept sa Hilandara
Monasi u vreme posta prave makarone sa prezlama koje su kremaste i lagane po receptu iz Hilandara
Božićni post se bliži, a svima koji će postiti će značiti da pri ruci imaju što više jela koja mogu da spreme.
Starinski prebranac je svakako nezaobilazan, ali ni makarone ništa manje ne zaostaju.
Sada su pred vama makarone sa Hilandara kakve samo monasi prave.
Specijalitet za desetku, a u njima mogu da uživaju i oni koji ne poste.
Izdvojeni su sastojci koji su potrebni za taj recept:
Tahini
Testenina (makarone) po vašem izboru, ali obavezno posna
Maslinovo ulje
Stari hleb
Suncokretovo ulje
So
Priprema:
Skuvajte testeninu sa malo soli i zejtina. Ocediti testeninu, dok je još vruća preliti sa malo maslinovog ulja i mrvicama hleba (prezle) koje ste propržili na ulju. Servirajte testeninu i prelijte tahini pastom. Ukus je prosto savršen.
NAPOMENA: Možete odstupiti od originalnog recepta i testeninu obogatiti šampinjonima ili nekom drugom vrstom pečuraka.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
Komentari(0)