ŠPANSKA PITA NA "ČAŠE" KAKVOJ NIKO NEĆE ODOLETI: Najjednostaviji recept - mekana, sočna, a ukusna
Španskoj piti na "čaše" niko neće moći da odoli, mekana, sočna, ukusna, a sprema se po najjednostavnijem receptu
Osim pite sa mesom, sirom, pečurakama, svoje ukućane za vikend iznenadite doručkom koji će sa stola nestati dok trepnete.
Carska pita je ono što sigurno ne bi odbili ni u ponoć, ali ni ovako ukusnoj španskoj piti neće moći.
Mekana, sočna i ukusna, raspada se u ustima pri svakom zalogaju i sprema se na najjednostaviji način
Sastojci za ovaj recept su sledeći:
Kao meru koristiti čašu od 250 ml!
- malo susama
200 gr sveže paprike
1 prašak za pecivo
200 gr kiselih krastavčića
1 kašičica soli
200 gr šunke
2 čaše od 250 ml oštrog brašna
200 gr kačkavalja
250 ml jogurta
5 jaja
250 ml ulja
Sada sledi način pripreme:
Paprike, krastavčiće, šunku, kačkavalj iseckati na kockice. Jaja umutiti mikserom pa sipati čašu ulja. Potom dodati čašu jogurta, brašno, prašak za pecivo i so. Sve dobro izmešati kako ne bi bilo grudvica.
U smesu dodati prethodno iseckane sastojke i sir i sve lepo promešati.
Pleh dimenzija 23x33 cm podmazati uljem ili staviti pek papir pa sipati smesu pa je lepo i ravnomerno rasporediti. Po želji posuti susamom.
Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30ak minuta.
Uživajte u španskoj piti.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept
Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.
Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
Komentari(0)