ŠPANSKA PITA NA "ČAŠE" KAKVOJ NIKO NEĆE ODOLETI: Najjednostaviji recept - mekana, sočna, a ukusna
Španskoj piti na "čaše" niko neće moći da odoli, mekana, sočna, ukusna, a sprema se po najjednostavnijem receptu
Osim pite sa mesom, sirom, pečurakama, svoje ukućane za vikend iznenadite doručkom koji će sa stola nestati dok trepnete.
Carska pita je ono što sigurno ne bi odbili ni u ponoć, ali ni ovako ukusnoj španskoj piti neće moći.
Mekana, sočna i ukusna, raspada se u ustima pri svakom zalogaju i sprema se na najjednostaviji način
Sastojci za ovaj recept su sledeći:
Kao meru koristiti čašu od 250 ml!
- malo susama
200 gr sveže paprike
1 prašak za pecivo
200 gr kiselih krastavčića
1 kašičica soli
200 gr šunke
2 čaše od 250 ml oštrog brašna
200 gr kačkavalja
250 ml jogurta
5 jaja
250 ml ulja
Sada sledi način pripreme:
Paprike, krastavčiće, šunku, kačkavalj iseckati na kockice. Jaja umutiti mikserom pa sipati čašu ulja. Potom dodati čašu jogurta, brašno, prašak za pecivo i so. Sve dobro izmešati kako ne bi bilo grudvica.
U smesu dodati prethodno iseckane sastojke i sir i sve lepo promešati.
Pleh dimenzija 23x33 cm podmazati uljem ili staviti pek papir pa sipati smesu pa je lepo i ravnomerno rasporediti. Po želji posuti susamom.
Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30ak minuta.
Uživajte u španskoj piti.
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Čkalja je ovo jelo obožavao, a Srbe vraća u detinjstvo: Ovo je bio njegov recept, strogo se držao ovih pravila
Glumac je jednom prilikom otkrio svoj recept za ovo staro jelo
Komentari(0)