PAPRIKA SOMBORKA U PAVLACI: Jednostavno i ukusno - stari recept direktno sa sela
Paprika somborka u pavlaci je toliko jednostavna i ukusnai pravi se po starom receptu koji dolazi direktno sa sela
Nemojte da zaboravite da pored tradicionalne zimnice u tegli i buretu, postoji i jos mnogo načina da iskoristite povrće u uživate u njemu cele godine.
Tako naprimer ne morate da pravite samo paradajz paprike u tegli, već možete od njih da napravite papriku somborku u pavlaci i više nećete jesti kupovne.
Uz prženo meso su pun pogodak, a možete i da ih jedete uz neko mezo za doručak, večeru, pa čak i da ih izvadite za slavu.
Možda vas zanima:
Ovu najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe su naše bake pravile: Recept se prenosi sa kolena na koleno
Recept naših baka za najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe svi zapisuju
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Možda vas zanima:
Ovu najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe su naše bake pravile: Recept se prenosi sa kolena na koleno
Recept naših baka za najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe svi zapisuju
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Možda vas zanima:
Ovu najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe su naše bake pravile: Recept se prenosi sa kolena na koleno
Recept naših baka za najjeftiniju zimnicu od belog luka i šargarepe svi zapisuju
Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
Sastojci za ovaj recept su:
so
3 kg paprika somborka
5 x 850 gr kantica pavlake
Ovo je priprema:
Uzmite paprike i očistite ih od semenke, pa pojedinačno posolite sa po pola kasšičice soli i ostavite jedan sat uspravno da stoje.
Nakon jednog sata,prevrnite ih, kako bi izbacili vodu koja se nakupila i počnite da ih punite sa posoljenom pavlakom u koju ste dodali 3 supene kasike soli i promešali je lagano.
U plastike od pavlake najpre na dno stavite nekoliko kašika od pavlake, da se prekrije dno, pa ređajte punjene paprike.
Tako redom do gore.
Lepo poravnajte na vrhu,da ne viri paprika,nego samo pavlaka,zatvorite i ostavite u frižideru, oko dve nedelje da se naprave.
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
Posne punjene paprike toliko su ukusne da će ih tamaniti i najveći gurmani: Tradicionalno jelo prste da poližete
Mirisno, domaće, posno i veoma jednostavno jelo.
PRAVE SE ZA ČAS, A NEMA UKUSNIJIH: 3 najbolja fila za oblande! (RECEPT)
Oblanda sa tri bogata fila: šarena, izdašna i neodoljiva poslastica koja spaja tri ukusa u jednom savršenom zalogaju.
Komentari(0)