PAPRIKA SOMBORKA U PAVLACI: Jednostavno i ukusno - stari recept direktno sa sela
Paprika somborka u pavlaci je toliko jednostavna i ukusnai pravi se po starom receptu koji dolazi direktno sa sela

Nemojte da zaboravite da pored tradicionalne zimnice u tegli i buretu, postoji i jos mnogo načina da iskoristite povrće u uživate u njemu cele godine.
Tako naprimer ne morate da pravite samo paradajz paprike u tegli, već možete od njih da napravite papriku somborku u pavlaci i više nećete jesti kupovne.
Uz prženo meso su pun pogodak, a možete i da ih jedete uz neko mezo za doručak, večeru, pa čak i da ih izvadite za slavu.
Možda vas zanima:

Čuvena srpska šarena zimnica, glavna na slavama
Šarena zimnica je jedna od omiljenih, vrlo je aromatična i osvežavajuća.

3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
Možda vas zanima:

Čuvena srpska šarena zimnica, glavna na slavama
Šarena zimnica je jedna od omiljenih, vrlo je aromatična i osvežavajuća.

3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
Možda vas zanima:

Čuvena srpska šarena zimnica, glavna na slavama
Šarena zimnica je jedna od omiljenih, vrlo je aromatična i osvežavajuća.

3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
Sastojci za ovaj recept su:
so
3 kg paprika somborka
5 x 850 gr kantica pavlake
Ovo je priprema:
Uzmite paprike i očistite ih od semenke, pa pojedinačno posolite sa po pola kasšičice soli i ostavite jedan sat uspravno da stoje.
Nakon jednog sata,prevrnite ih, kako bi izbacili vodu koja se nakupila i počnite da ih punite sa posoljenom pavlakom u koju ste dodali 3 supene kasike soli i promešali je lagano.
U plastike od pavlake najpre na dno stavite nekoliko kašika od pavlake, da se prekrije dno, pa ređajte punjene paprike.
Tako redom do gore.
Lepo poravnajte na vrhu,da ne viri paprika,nego samo pavlaka,zatvorite i ostavite u frižideru, oko dve nedelje da se naprave.

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima
Komentari(0)