PAPRIKA SOMBORKA U PAVLACI: Jednostavno i ukusno - stari recept direktno sa sela
Paprika somborka u pavlaci je toliko jednostavna i ukusnai pravi se po starom receptu koji dolazi direktno sa sela

Nemojte da zaboravite da pored tradicionalne zimnice u tegli i buretu, postoji i jos mnogo načina da iskoristite povrće u uživate u njemu cele godine.
Tako naprimer ne morate da pravite samo paradajz paprike u tegli, već možete od njih da napravite papriku somborku u pavlaci i više nećete jesti kupovne.
Uz prženo meso su pun pogodak, a možete i da ih jedete uz neko mezo za doručak, večeru, pa čak i da ih izvadite za slavu.
Možda vas zanima:

Čuvena srpska šarena zimnica, glavna na slavama
Šarena zimnica je jedna od omiljenih, vrlo je aromatična i osvežavajuća.

3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
Možda vas zanima:

Čuvena srpska šarena zimnica, glavna na slavama
Šarena zimnica je jedna od omiljenih, vrlo je aromatična i osvežavajuća.

3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
Možda vas zanima:

Čuvena srpska šarena zimnica, glavna na slavama
Šarena zimnica je jedna od omiljenih, vrlo je aromatična i osvežavajuća.

3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
Sastojci za ovaj recept su:
so
3 kg paprika somborka
5 x 850 gr kantica pavlake
Ovo je priprema:
Uzmite paprike i očistite ih od semenke, pa pojedinačno posolite sa po pola kasšičice soli i ostavite jedan sat uspravno da stoje.
Nakon jednog sata,prevrnite ih, kako bi izbacili vodu koja se nakupila i počnite da ih punite sa posoljenom pavlakom u koju ste dodali 3 supene kasike soli i promešali je lagano.
U plastike od pavlake najpre na dno stavite nekoliko kašika od pavlake, da se prekrije dno, pa ređajte punjene paprike.
Tako redom do gore.
Lepo poravnajte na vrhu,da ne viri paprika,nego samo pavlaka,zatvorite i ostavite u frižideru, oko dve nedelje da se naprave.

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo
Komentari(0)