MIRIS I UKUS KOJI VRAĆAJU U DETINJSTVO Recept za jelo koje je obožavala cela Jugoslavija

Miloš Milenović

21:00

Gastronomija 0

Jedno od jela iz detinjstva sigurno je sladak kupus bez mesa po receptu koji vam predstavljamo.

MIRIS I UKUS KOJI VRAĆAJU U DETINJSTVO Recept za jelo koje je obožavala cela Jugoslavija
Shutterstock

 

Svako od nas ima sećanje na neko jelo iz detinjstva koje je bilo popularno u staroj Jugoslaviji. Jedno od njih je sladak kupus bez mesa po receptu koji vam predstavljamo.

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Zaprška:

  • pola kašike brašna
  • malo ulja
  • mlevena i tucana ljuta paprika

Priprema:

Šargarepu i luk isecite sitno pa prodinstajte u šerpi na malo ulja. Isecite kupus i ubacite u šerpu. Nalijte vodom i ostavite da se kuva oko pola sata. Ubacite paradajz iz flaše. Posolite. U tiganj staviti malo ulja i pola kašike brašna pa propržiti. Dodati mlevenu papriku i malo tucane ljute po želji i time zapržiti kupus. Blago promešati. Na kraju dodati peršunov list.

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading