NEMA BOLJEG JELA TOKOM POSTA Ovaj ručak se u Jugoslaviji jeo u slast, a evo kako da ga i vi napravite

Miloš Milenović

20:00

Gastronomija 0

Pogledajte šta je baka sve stavila u kupus i dobila kuvan, onaj od koga se sipa tanjir više..

podvarak
Shutterstock

 

Za sve ljubitelje kupusa, jako dobar recept kako spremiti kupus, ali posan bez mesa... Pogledajte šta je baka sve stavila u kupus i dobila kuvan, onaj od koga se sipa tanjir više..

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Kupus iseći na kocke krupnije staviti pola u šerpu, a povrće iseći na kolutove ili kocke pa staviti u sredinu šerpe na kupus i pokriti drugom polovinom kupusa. Dodati papriku zelenu i list celera ili peršuna. Naliti vodom do pola i staviti da se kuva oko 45 - 50 min. Dodati začina i paradajz kad se kupus skuva.

U tiganj sipati malo ulja dodati brašno i seckan beli luk malo propržiti dodati alevu papriku i odmah skloniti sa ringle i sipati u kupus. Probati ako treba dodati soli. Naseckati još malo peršunovog lista.

Ostaviti da vri minut dva i isključiti ringlu .Naš ručak je gotov...kako samo miriše a ukus savršen...

Skuvajte i bićete prezadovoljni..

Prijatno!

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading