UKUS KOJI ĆE VAS OČARATI Manastirski krompir je idealan za posnu trpezu, ali i za svaki dan

Lepote Srbije

19:00

Gastronomija 0

Potrebno je dosta začina koji će mu dati poseban ukus i miris.

UKUS KOJI ĆE VAS OČARATI Manastirski krompir je idealan za posnu trpezu, ali i za svaki dan
Shutterstock

 

Krompiri spremljeni na ovaj način su meki i sočini i vrlo brzo se spremaju. uz prilog možete dodati neku salatu. Potrebno je dosta začina koji će mu dati poseban ukus i miris. 

Potrebni sastojci: 

Način pripreme:

Potrebno je da prvo zagrejte rernu na 250 °C. Zatim dobro operite, očistite e i isecite krompir na kriške, pa ga poređajte u pleh. Važno je da znate da krompir ne sme da biti jedan preko drugog.

Bitno je da prvo prokuvate vodu (biće dovoljno malo više od jedne čaše). U vodi je potrebno rastvoriti so. Dodajte soli dosta, ali gledajte da ne preterujete.  Prokuvanom vodom prelijte krompir koji ste poređali u tepsiju. Dodajte ulje, pospite krompir origanom, stavite beli luk, lovor i biber. Sok od limuna se ne dodaje na početku jer će se od njega krompir stvrdnuti.

Ubacite krompir u zagrejanu rernu na 250 °C. Čim krompir krene da rumeni tj. čim dobije boju i ispari sva voda tj. ostane samo ulje, smanjite temperaturu na 200°C i pecite sve dok krompir ne omekša, ukupno oko 50 minuta, sve zavisi od rerne i krompira.

Pred sam kraj pečenja, prelijte krompir sokom od limuna i ostavite još malo da se peče. 

Komentari(0)

Loading