OVAKO NAPRAVLJENE PRŽENICE NEĆE UPITI NI KAP ULJA: Recept koji je malo KO PROBAO zaludeće vas U SEKUNDI

Lepote Srbije

15:00

Gastronomija 0

Ako ne volite da ih jedete masne, onda je ovaj recept za prženice iz rerne pravo rešenje za vas

prženice
foto:bakina kuhinja

Većina majki kada nema ideju šta da spremi deci za doručak odluči se za prženice. U njima osim dece i odrasli uživaju, ali ono što mnogima smeta jeste što mogu da upiju puno ulja.

Ako ne volite da ih jedete masne, onda je ovaj recept za prženice iz rerne pravo rešenje za vas.

Biće hrskave spolja, a mekane iznutra i svaki zalogaj uz jogurt će se topiti u ustima.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

3 jajeta

10 tanko sečenih kriški hleba

9 kašika mleka

5 kašika ulja + za premazivanje

prstohvat soli

Priprema:

U jednu dublju činiju umutite jaja i dodajte mleko i ulje.

Zatim, posolite smsu i dobro promešajte, da se sve sjedini.

Uzmite kršku hleba i umočite u smesu, zatim je odložite negde da odstoji 10-ak minuta. To ponovite i sa ostalim kriškama.

Nako što odstoje, poređajte kriške hleba na pleh i malo ih razdvojite. Nemojte zaboraviti da pleh obložite papirom za pečenje.

Kriške premažite sa gornje strane uljem uz pomoć četkice. Rernu uključite na 200 stepeni i sačekajte da se zagreje. Kada je dostigla temperaturu, ubacite prženice i pecite ih do 20 minuta.

Prženice možete poslužiti uz jogurt i sir i prepustite se predivnim ukusima pravog doručka.

Prijatno!

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Tagovi:

Komentari(0)

Loading