OVAKO NAPRAVLJENE PRŽENICE NEĆE UPITI NI KAP ULJA: Recept koji je malo KO PROBAO zaludeće vas U SEKUNDI

Teodora Tojagić

15:00

Gastronomija 0

Ako ne volite da ih jedete masne, onda je ovaj recept za prženice iz rerne pravo rešenje za vas

prženice
foto:bakina kuhinja

Većina majki kada nema ideju šta da spremi deci za doručak odluči se za prženice. U njima osim dece i odrasli uživaju, ali ono što mnogima smeta jeste što mogu da upiju puno ulja.

Ako ne volite da ih jedete masne, onda je ovaj recept za prženice iz rerne pravo rešenje za vas.

Biće hrskave spolja, a mekane iznutra i svaki zalogaj uz jogurt će se topiti u ustima.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

3 jajeta

10 tanko sečenih kriški hleba

9 kašika mleka

5 kašika ulja + za premazivanje

prstohvat soli

Priprema:

U jednu dublju činiju umutite jaja i dodajte mleko i ulje.

Zatim, posolite smsu i dobro promešajte, da se sve sjedini.

Uzmite kršku hleba i umočite u smesu, zatim je odložite negde da odstoji 10-ak minuta. To ponovite i sa ostalim kriškama.

Nako što odstoje, poređajte kriške hleba na pleh i malo ih razdvojite. Nemojte zaboraviti da pleh obložite papirom za pečenje.

Kriške premažite sa gornje strane uljem uz pomoć četkice. Rernu uključite na 200 stepeni i sačekajte da se zagreje. Kada je dostigla temperaturu, ubacite prženice i pecite ih do 20 minuta.

Prženice možete poslužiti uz jogurt i sir i prepustite se predivnim ukusima pravog doručka.

Prijatno!

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading