MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Prženice svi jedemo od malena, doručak koji vraća u detinjstvo pri prvom zalogaju.
Još uz jogurt nema ništa slađe.
Isto tako i drugi narodi ih spremaju, Mađari imaju svoj specifičan recept, dok Makedonske domaćice imaju savršen recept kako da budu sočne.
Možda vas zanima:

Recept za prženice bez trunke ulja: Ovako pripremljene nestaju sa stola za tren oka
Recept za prženice u kojima možete uživati svaki dan

Na prženicama smo svi odrasli, a ovo je njihova zdravija varijanta bez ulja: Spremite najmilijima savršen obrok
Osim klasične verzije sa belim hljebom i jajima, postoje varijacije koje su podjednako ukusne, ali malo zdravije
Možda vas zanima:

Recept za prženice bez trunke ulja: Ovako pripremljene nestaju sa stola za tren oka
Recept za prženice u kojima možete uživati svaki dan

Na prženicama smo svi odrasli, a ovo je njihova zdravija varijanta bez ulja: Spremite najmilijima savršen obrok
Osim klasične verzije sa belim hljebom i jajima, postoje varijacije koje su podjednako ukusne, ali malo zdravije
Možda vas zanima:

Recept za prženice bez trunke ulja: Ovako pripremljene nestaju sa stola za tren oka
Recept za prženice u kojima možete uživati svaki dan

Na prženicama smo svi odrasli, a ovo je njihova zdravija varijanta bez ulja: Spremite najmilijima savršen obrok
Osim klasične verzije sa belim hljebom i jajima, postoje varijacije koje su podjednako ukusne, ali malo zdravije
Isprobaćete ih čim ustanete.
POTREBNI SASTOJCI:
kifle - 500 g, suve
sveže mleko - 250 ml
jaja - 3 komada
brašno - 1 supena kašika
so - 1 prstohvat
šećer - 1 sušena kašika
šećer u prahu - za posipanje
maslac - 60 g za prženje
ulje - oko 80 ml
NAČIN PRIPREME:
Isecite kifle na jednake kriške. Pomešajte brašno sa mlekom. Mešajte i dodajte prethodno umućena jaja, so i šećer.
Brzo potopite kriške u sveže mleko i nakon toga u smesu od jaja. Pržite u ugrejanom maslacu, pomešanom sa uljem dok ne dobiju zlatnobraon boju.
Gotove prženice pospite šećerom u prahu.

Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Tito i Jovanka obožavali su ovo jelo: Domaći specijalitet po posebnom receptu bio je omiljen u bivšoj Jugoslaviji
Ovaj recept omogućava prilagodljivost u količinama sastojaka prema vašem ukusu

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk
Komentari(0)