MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Prženice svi jedemo od malena, doručak koji vraća u detinjstvo pri prvom zalogaju.
Još uz jogurt nema ništa slađe.
Isto tako i drugi narodi ih spremaju, Mađari imaju svoj specifičan recept, dok Makedonske domaćice imaju savršen recept kako da budu sočne.
Možda vas zanima:

Recept za prženice bez trunke ulja: Ovako pripremljene nestaju sa stola za tren oka
Recept za prženice u kojima možete uživati svaki dan

Na prženicama smo svi odrasli, a ovo je njihova zdravija varijanta bez ulja: Spremite najmilijima savršen obrok
Osim klasične verzije sa belim hljebom i jajima, postoje varijacije koje su podjednako ukusne, ali malo zdravije
Možda vas zanima:

Recept za prženice bez trunke ulja: Ovako pripremljene nestaju sa stola za tren oka
Recept za prženice u kojima možete uživati svaki dan

Na prženicama smo svi odrasli, a ovo je njihova zdravija varijanta bez ulja: Spremite najmilijima savršen obrok
Osim klasične verzije sa belim hljebom i jajima, postoje varijacije koje su podjednako ukusne, ali malo zdravije
Možda vas zanima:

Recept za prženice bez trunke ulja: Ovako pripremljene nestaju sa stola za tren oka
Recept za prženice u kojima možete uživati svaki dan

Na prženicama smo svi odrasli, a ovo je njihova zdravija varijanta bez ulja: Spremite najmilijima savršen obrok
Osim klasične verzije sa belim hljebom i jajima, postoje varijacije koje su podjednako ukusne, ali malo zdravije
Isprobaćete ih čim ustanete.
POTREBNI SASTOJCI:
kifle - 500 g, suve
sveže mleko - 250 ml
jaja - 3 komada
brašno - 1 supena kašika
so - 1 prstohvat
šećer - 1 sušena kašika
šećer u prahu - za posipanje
maslac - 60 g za prženje
ulje - oko 80 ml
NAČIN PRIPREME:
Isecite kifle na jednake kriške. Pomešajte brašno sa mlekom. Mešajte i dodajte prethodno umućena jaja, so i šećer.
Brzo potopite kriške u sveže mleko i nakon toga u smesu od jaja. Pržite u ugrejanom maslacu, pomešanom sa uljem dok ne dobiju zlatnobraon boju.
Gotove prženice pospite šećerom u prahu.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.

Baklava sa makom čiji ukus obara s nogu: Ko je jednom proba zaboraviće na običnu, svaki zalogaj je uživanje
Neodoljiva poslastica za koju će vam svi tražiti recept.
Komentari(0)