MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

prženice
Shutterstock

Prženice svi jedemo od malena, doručak koji vraća u detinjstvo pri prvom zalogaju.

Još uz jogurt nema ništa slađe.

Isto tako i drugi narodi ih spremaju, Mađari imaju svoj specifičan recept, dok Makedonske domaćice imaju savršen recept kako da budu sočne.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Isprobaćete ih čim ustanete.

POTREBNI SASTOJCI:

kifle - 500 g, suve

sveže mleko - 250 ml

jaja - 3 komada

brašno - 1 supena kašika

so - 1 prstohvat

šećer - 1 sušena kašika

šećer u prahu - za posipanje

maslac - 60 g za prženje

ulje - oko 80 ml

NAČIN PRIPREME:

Isecite kifle na jednake kriške. Pomešajte brašno sa mlekom. Mešajte i dodajte prethodno umućena jaja, so i šećer.

Brzo potopite kriške u sveže mleko i nakon toga u smesu od jaja. Pržite u ugrejanom maslacu, pomešanom sa uljem dok ne dobiju zlatnobraon boju.

Gotove prženice pospite šećerom u prahu.

@lepotesrbijee Zašto su se nekada u Srbiji tokom oluje gasile vatre u kućama? #lepotesrbije #srbija #fy #fyp #viral #viraltiktok #foryoupage #fyf ♬ original sound - LepoteSrbije
peglana kobasica

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja

Gastronomija

14:00

1 oktobar, 2025

Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading