Na prženicama smo svi odrasli, a ovo je njihova zdravija varijanta bez ulja: Spremite najmilijima savršen obrok
Osim klasične verzije sa belim hljebom i jajima, postoje varijacije koje su podjednako ukusne, ali malo zdravije
Prženice, tradicionalno omiljeno jelo u mnogim domaćinstvima, mogu se pripremiti na različite načine, pružajući ukusan obrok s dodatkom zdravijih sastojaka. Osim klasične verzije sa belim hljebom i jajima, postoje varijacije koje su podjednako ukusne, ali malo zdravije.
Umesto da se prže u tiganju sa obiljem ulja, prženice se mogu pripremiti od različitih vrsta hleba, poput integralnog ili ražanog, i peći u rerni, eliminišući potrebu za potapanjem u ulju.
Sastojci:
3 jajeta
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
OVAKO NAPRAVLJENE PRŽENICE NEĆE UPITI NI KAP ULJA: Recept koji je malo KO PROBAO zaludeće vas U SEKUNDI
Ako ne volite da ih jedete masne, onda je ovaj recept za prženice iz rerne pravo rešenje za vas
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
OVAKO NAPRAVLJENE PRŽENICE NEĆE UPITI NI KAP ULJA: Recept koji je malo KO PROBAO zaludeće vas U SEKUNDI
Ako ne volite da ih jedete masne, onda je ovaj recept za prženice iz rerne pravo rešenje za vas
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
OVAKO NAPRAVLJENE PRŽENICE NEĆE UPITI NI KAP ULJA: Recept koji je malo KO PROBAO zaludeće vas U SEKUNDI
Ako ne volite da ih jedete masne, onda je ovaj recept za prženice iz rerne pravo rešenje za vas
10 tanko nasečenih kriški hljeba
9 kašika mleka
5 kašika ulja + za premazivanje
prstohvat soli
Priprema:
Kao i kod pripreme običnih prženica, umutite jaja, dodajte im malo mleka i posolite. Sve dobro izmešajte, a potom kriške hleba umačite u tu smesu. Ređajte ih na pleh koji ste obložili pek papirom.
Stavite u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni. Ukoliko želite da budu bez trunke ulja nemojte stavljati ništa, ali ako sebi možete da dozvolite da unesete u telo i malo masnoće prženice možete poprskati sa po 2,3 kapi ulja. Tako će biti malo masnije, ali i ukusnije.
Pecite ih sa jedne strane 5,6 minuta i sa druge još toliko i uživajte u savršenom doručku ili večeri. Poslužite uz kajmak, jogurt ili domaće suvo meso, a i ajvar se savršeno uklapa uz njih.
Na prženicama smo svi odrasli, a ovo je njihova zdravija varijanta bez ulja: Spremite najmilijima savršen obrok
Osim klasične verzije sa belim hljebom i jajima, postoje varijacije koje su podjednako ukusne, ali malo zdravije
SOČAN I POSTAN: "Brzi" krompir sa ringle (VIDEO)
Recept za brzi ručak
Najmekša gibanica od gotovih kora: Pravi se očas posla, a nešto tako sočno niste odavno jeli
Ima li šta lepeše od meke i ukusne gibanice za doručak? Spremite je po deda Miletovom receptu
Domaćice, ovo morate da probate! Srbi obožavaju pinđur, a malo ko zna kako se pravilo pravi: Recept će vas razneti
Manje posla nego kada se pravi od pečenih paprika, a jednako dobar
ŠAH TORTA Zaboravljena poslastica naših baka, bila je hit svih rođendana pre 20 godina
Torta vizuelnog oblika šahovske table sastavljena od crno žutih delova. Jaka i čokoladna, sjajan je izbor za predstojeće slave i događaje. Ili jednostavno, napravite vašoj deci za rođendan i gledajte kakvo interesovanje izaziva njen izgled.
Komentari(0)