Na prženicama smo svi odrasli, a ovo je njihova zdravija varijanta bez ulja: Spremite najmilijima savršen obrok
Osim klasične verzije sa belim hljebom i jajima, postoje varijacije koje su podjednako ukusne, ali malo zdravije

Prženice, tradicionalno omiljeno jelo u mnogim domaćinstvima, mogu se pripremiti na različite načine, pružajući ukusan obrok s dodatkom zdravijih sastojaka. Osim klasične verzije sa belim hljebom i jajima, postoje varijacije koje su podjednako ukusne, ali malo zdravije.
Umesto da se prže u tiganju sa obiljem ulja, prženice se mogu pripremiti od različitih vrsta hleba, poput integralnog ili ražanog, i peći u rerni, eliminišući potrebu za potapanjem u ulju.
Sastojci:
3 jajeta
Možda vas zanima:

Da li je moguće da ovaj omiljeni doručak Srba bude posan? Malo ko može zamisliti ovo jelo bez jaja, ali moguće je
Ovo je recept za posne prženice koje ćete odmah zavoleti.

Recept za prženice bez trunke ulja: Ovako pripremljene nestaju sa stola za tren oka
Recept za prženice u kojima možete uživati svaki dan
Možda vas zanima:

Da li je moguće da ovaj omiljeni doručak Srba bude posan? Malo ko može zamisliti ovo jelo bez jaja, ali moguće je
Ovo je recept za posne prženice koje ćete odmah zavoleti.

Recept za prženice bez trunke ulja: Ovako pripremljene nestaju sa stola za tren oka
Recept za prženice u kojima možete uživati svaki dan
Možda vas zanima:

Da li je moguće da ovaj omiljeni doručak Srba bude posan? Malo ko može zamisliti ovo jelo bez jaja, ali moguće je
Ovo je recept za posne prženice koje ćete odmah zavoleti.

Recept za prženice bez trunke ulja: Ovako pripremljene nestaju sa stola za tren oka
Recept za prženice u kojima možete uživati svaki dan
10 tanko nasečenih kriški hljeba
9 kašika mleka
5 kašika ulja + za premazivanje
prstohvat soli
Priprema:
Kao i kod pripreme običnih prženica, umutite jaja, dodajte im malo mleka i posolite. Sve dobro izmešajte, a potom kriške hleba umačite u tu smesu. Ređajte ih na pleh koji ste obložili pek papirom.
Stavite u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni. Ukoliko želite da budu bez trunke ulja nemojte stavljati ništa, ali ako sebi možete da dozvolite da unesete u telo i malo masnoće prženice možete poprskati sa po 2,3 kapi ulja. Tako će biti malo masnije, ali i ukusnije.
Pecite ih sa jedne strane 5,6 minuta i sa druge još toliko i uživajte u savršenom doručku ili večeri. Poslužite uz kajmak, jogurt ili domaće suvo meso, a i ajvar se savršeno uklapa uz njih.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.

Vojvođanski specijalitet prste da poližete: Bogovski ručak za koji vam treba samo 4 sastojka, odmah zapišite recept
Za pripremu ovog jela potrebno je samo pola sata.

NAJSTARIJI VOJVOĐANSKI SLATKIŠ Omiljena poslastica nekada najmoćnije žene dinastije Habzburg
Osim čuvenih strudli, šnenokli i knedli sa šljivama, izdvaja se i nastariji, skoro zaboravljeni slatkiš - kitnikez, koji se naziva i „sir od dunja“.

Ova musaka je stvorena za letnje dane! Otimaće vam se za recept, i sama priprema je fantazija
Mnogima omiljeni recept okupiće celu porodicu za stolom.
Komentari(0)