Na prženicama smo svi odrasli, a ovo je njihova zdravija varijanta bez ulja: Spremite najmilijima savršen obrok
Osim klasične verzije sa belim hljebom i jajima, postoje varijacije koje su podjednako ukusne, ali malo zdravije
Prženice, tradicionalno omiljeno jelo u mnogim domaćinstvima, mogu se pripremiti na različite načine, pružajući ukusan obrok s dodatkom zdravijih sastojaka. Osim klasične verzije sa belim hljebom i jajima, postoje varijacije koje su podjednako ukusne, ali malo zdravije.
Umesto da se prže u tiganju sa obiljem ulja, prženice se mogu pripremiti od različitih vrsta hleba, poput integralnog ili ražanog, i peći u rerni, eliminišući potrebu za potapanjem u ulju.
Sastojci:
3 jajeta
Možda vas zanima:
Da li je moguće da ovaj omiljeni doručak Srba bude posan? Malo ko može zamisliti ovo jelo bez jaja, ali moguće je
Ovo je recept za posne prženice koje ćete odmah zavoleti.
Recept za prženice bez trunke ulja: Ovako pripremljene nestaju sa stola za tren oka
Recept za prženice u kojima možete uživati svaki dan
Možda vas zanima:
Da li je moguće da ovaj omiljeni doručak Srba bude posan? Malo ko može zamisliti ovo jelo bez jaja, ali moguće je
Ovo je recept za posne prženice koje ćete odmah zavoleti.
Recept za prženice bez trunke ulja: Ovako pripremljene nestaju sa stola za tren oka
Recept za prženice u kojima možete uživati svaki dan
Možda vas zanima:
Da li je moguće da ovaj omiljeni doručak Srba bude posan? Malo ko može zamisliti ovo jelo bez jaja, ali moguće je
Ovo je recept za posne prženice koje ćete odmah zavoleti.
Recept za prženice bez trunke ulja: Ovako pripremljene nestaju sa stola za tren oka
Recept za prženice u kojima možete uživati svaki dan
10 tanko nasečenih kriški hljeba
9 kašika mleka
5 kašika ulja + za premazivanje
prstohvat soli
Priprema:
Kao i kod pripreme običnih prženica, umutite jaja, dodajte im malo mleka i posolite. Sve dobro izmešajte, a potom kriške hleba umačite u tu smesu. Ređajte ih na pleh koji ste obložili pek papirom.
Stavite u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni. Ukoliko želite da budu bez trunke ulja nemojte stavljati ništa, ali ako sebi možete da dozvolite da unesete u telo i malo masnoće prženice možete poprskati sa po 2,3 kapi ulja. Tako će biti malo masnije, ali i ukusnije.
Pecite ih sa jedne strane 5,6 minuta i sa druge još toliko i uživajte u savršenom doručku ili večeri. Poslužite uz kajmak, jogurt ili domaće suvo meso, a i ajvar se savršeno uklapa uz njih.
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Komentari(0)