Da li je moguće da ovaj omiljeni doručak Srba bude posan? Malo ko može zamisliti ovo jelo bez jaja, ali moguće je
Ovo je recept za posne prženice koje ćete odmah zavoleti.

Prženice su definitivno jedan od omiljenih doručka u Srbiji, ali zbog njihove pripreme ne mogu se jesti za vreme posta.
Međutim postoji rešenje, ovo je recept za posne prženice koje ćete odmah zavoleti.
Da li ste ikada pomislili da možete napraviti prženice bez ijednog jajeta? Da, naravno, da možete, a ukus je puno bolji i sočniji. Ovo je idealno rešenje za doručak za one koji poste. Sam dodatak senfa u smesu ovo jelo će učiniti još sočnijim.
Možda vas zanima:

Na prženicama smo svi odrasli, a ovo je njihova zdravija varijanta bez ulja: Spremite najmilijima savršen obrok
Osim klasične verzije sa belim hljebom i jajima, postoje varijacije koje su podjednako ukusne, ali malo zdravije

OVAKO NAPRAVLJENE PRŽENICE NEĆE UPITI NI KAP ULJA: Recept koji je malo KO PROBAO zaludeće vas U SEKUNDI
Ako ne volite da ih jedete masne, onda je ovaj recept za prženice iz rerne pravo rešenje za vas
Možda vas zanima:

Na prženicama smo svi odrasli, a ovo je njihova zdravija varijanta bez ulja: Spremite najmilijima savršen obrok
Osim klasične verzije sa belim hljebom i jajima, postoje varijacije koje su podjednako ukusne, ali malo zdravije

OVAKO NAPRAVLJENE PRŽENICE NEĆE UPITI NI KAP ULJA: Recept koji je malo KO PROBAO zaludeće vas U SEKUNDI
Ako ne volite da ih jedete masne, onda je ovaj recept za prženice iz rerne pravo rešenje za vas
Možda vas zanima:

Na prženicama smo svi odrasli, a ovo je njihova zdravija varijanta bez ulja: Spremite najmilijima savršen obrok
Osim klasične verzije sa belim hljebom i jajima, postoje varijacije koje su podjednako ukusne, ali malo zdravije

OVAKO NAPRAVLJENE PRŽENICE NEĆE UPITI NI KAP ULJA: Recept koji je malo KO PROBAO zaludeće vas U SEKUNDI
Ako ne volite da ih jedete masne, onda je ovaj recept za prženice iz rerne pravo rešenje za vas
Evo šta vam je sve potrebno:
50 g brašna
4 kašike senfa
50 ml vode
5 kriški hleba
40 ml ulje
Priprema:
U posudu sipati brašno, dodati senf, vodu postepeno dodavati da masa ne bude gusta skroz. Iseći stari hleb na kriške i uvaljati ga u masu, pa pržiti na vrelom ulju.

TRIK DA VAM PIRE KROMPIR UVEK ISPADNE KAO U LUKSUZNOM RESTORANU: Uz samo jedan sastojak pretvara se u pravu čaroliju
Aligot je jelo iz centralne Francuske koje na najbolji način spaja kremasti pire krompir s aromatičnim rastopljenim sirom, stvarajući prilog kakvom nema ravnog.

TRAVAR OTKRIVA RECEPT: Ovako se pravi šampanjac od zove
Sok od zove je neizostavan deo detinjstva mnogih od nas, ali da li ste znali da od ovog mirisnog cveta možete napraviti i prirodni šampanjac?

Stare domaćice znaju najbolju caku za pamučne kiflice sa sirom: Brzo se prave, a ukus savršen - recept za desetku
Caka je u dizanom testu za kiflice sa sirom koje će svaki zalogaj učiniti preukusnim.

Kuvana kaša od kiselog mleka i belog luka: Zaboravljeno jelo koje je pastirima grejalo kosti i gasilo umor
U planinskim krajevima Srbije, naročito u Zlatiborskom i Pešterskom kraju, jela se jednostavna, ali snažna kaša od kiselog mleka, brašna i belog luka. Pravljena pred spavanje, služila je da „izvuče hladnoću iz tela“ i da se lakše zaspi.
Dodajte samo jedan sastojak u kačamak i biće neodoljiv: Za ovaj trik treba da zna svaka domaćica
Od kukuruznog brašna se prave mnoga domaća, zdrava jela koja su često na trpezi u svakoj kući.
Komentari(0)