KOLAČ JUGOSLAVIJA: Podseća na neka davno prošla vremena i vraća u detinjstvo jer ne postoji kuća koja ga nije pravila
Za sve Jugonostalgičare kolač koji vraća u detinjstvo Titovih pionira.
Kolač sa biskvitom i pudingom od jabuka koji je bio jedan od omiljenih u staroj Jugoslaviji. Sigurno će vam probuditi sećanja na neka prošla vremena.
Obradujte svoju porodicu ovim ukusnim desertom a naročito one starije članove koji još uvek pamte ta vremena.
Priprema je jednostavna a on je veoma ukusan i pogodan za sve prilike!
Možda vas zanima:
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Možda vas zanima:
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Možda vas zanima:
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Sastojci za Biskvit:
200gr Secera
120ml Ulja
4 Jaja
200gr Brasna
1 Prasak za pecivo
135ml Vode
Fil:
1l Vode
200gr Secera
1kg Jabuka
2 Pudinga od vanile
Slatka pavlaka za slag ili slag iz kesice
Priprema:
Odvojimo belanca od žumanaca, a zatim umutimo belanca u čvrst sneg uz prstohvat soli. Potom umutimo žumanca uz šećer i kada postanu penasta dodamo ulje i vodu.
Pomešamo brašno sa praškom za pecivo i dodamo u smesu sa žumancima. Dobro umutimo mikserom pa sjedinimo sa belancima uz pomoć špatule.
POSNA PITA SA POVRĆEM: Idealna za doručak, užinu ili večeru za dane posta (VIDEO)
Ideja za posnu pitu koja se brzo spema i ima mnogo zdravih sastojaka
SRPSKA BAKA OVAKO PRAVI POSNI JUTARNJI SPECIJALITET! Pita na "baštenski način" - sočna, mirisna i savršeno hrskava
Pogledajte kako se sprema ovo posno jelo!
Posni podvarak iz bakine kuhinje: Specijalitet sa pečenim krompirom i projom, majstorski recept za prave gurmane
Ukusan i izdašan ručak u kojem će cela porodica uživati.
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Komentari(0)