TRADICIONALNI RECEPT SA KOSOVA I METOHIJE Ovako se priprema prizrenska tespišta

Lepote Srbije

18:00

Gastronomija 0

Recept koji se prenosi sa kolena na koleno

Tespišta
Printscreen
Sastojci:


Testo:

250 ml vode

250 ml ulja
3 šolje od 250 ml brašna
250 gr oraha
1/2 praška za pecivo
Tespišta Printscreen
 
Priprema:

Prokuvati vodu i ulje pa kad proključa staviti brašno-promešati i dobro sve sjediniti i malo prohladiti (da masa može da se mesi).

Zatim u prohladjenu masu staviti 250 gr oraha i pola praška za pecivo. Sve dobro sastaviti, pa staviti u tepsiju (debljine testa malog prsta)… Iseći na željene kocke i peći na 180 C oko 30 minuta.

Ohladjenu tespištu preliti sa vrelim šerbetom…

Šerbet:
250 ml vode
500 gršećera
1 kesica vanilin šećera

Komentari(0)

Loading