TRADICIONALNI RECEPT SA KOSOVA I METOHIJE Ovako se priprema prizrenska tespišta
Recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Sastojci:
250 ml vode
250 ml ulja
3 šolje od 250 ml brašna
250 gr oraha
1/2 praška za pecivo
Printscreen
Priprema:
Prokuvati vodu i ulje pa kad proključa staviti brašno-promešati i dobro sve sjediniti i malo prohladiti (da masa može da se mesi).
Zatim u prohladjenu masu staviti 250 gr oraha i pola praška za pecivo. Sve dobro sastaviti, pa staviti u tepsiju (debljine testa malog prsta)… Iseći na željene kocke i peći na 180 C oko 30 minuta.
Ohladjenu tespištu preliti sa vrelim šerbetom…
Šerbet:
250 ml vode
500 gršećera
1 kesica vanilin šećera

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.
Komentari(0)