POSNA PROJA S PAPRIKOM Recept za tradicionalni srpski doručak
Ovo posno jelo je idealno za sve one koji žele da unose zdravu hranu u svoju ishranu ili su trenutno u postu
Posna proja s paprikom je tradicionalno srpsko jelo koje se obično priprema za doručak ili kao prilog uz neko drugo jelo.
Kukuruzno brašno i paprika su glavni sastojci ovog recepta, a začini daju poseban ukus ovom jednostavnom jelu.
Ovaj recept je jednostavan za pripremu i savršen je za početak dana sa puno energije.
Evo jednog jednostavnog i tradicionalnog posnog srpskog doručka – proja sa paprikom.
Možda vas zanima:

Ovako se pravi najukusnija proja na svetu: Rastresita i mekana kao pamuk, a gotova za 30 minuta
Donosimo vam najbolji recept za najukusniju proju na svetu.

RECEPT ZA PRAVU SRPSKU PROJU: Ovako su je nekada pripremale naše bake
Prava srpska proja se pravi bez jaja, mleka, jogurta i sira
Možda vas zanima:

Ovako se pravi najukusnija proja na svetu: Rastresita i mekana kao pamuk, a gotova za 30 minuta
Donosimo vam najbolji recept za najukusniju proju na svetu.

RECEPT ZA PRAVU SRPSKU PROJU: Ovako su je nekada pripremale naše bake
Prava srpska proja se pravi bez jaja, mleka, jogurta i sira
Možda vas zanima:

Ovako se pravi najukusnija proja na svetu: Rastresita i mekana kao pamuk, a gotova za 30 minuta
Donosimo vam najbolji recept za najukusniju proju na svetu.

RECEPT ZA PRAVU SRPSKU PROJU: Ovako su je nekada pripremale naše bake
Prava srpska proja se pravi bez jaja, mleka, jogurta i sira
Možda vas zanima:

Ovako se pravi najukusnija proja na svetu: Rastresita i mekana kao pamuk, a gotova za 30 minuta
Donosimo vam najbolji recept za najukusniju proju na svetu.

RECEPT ZA PRAVU SRPSKU PROJU: Ovako su je nekada pripremale naše bake
Prava srpska proja se pravi bez jaja, mleka, jogurta i sira
Posna proja s paprikom
Priprema:
U posudu za mešanje sipajte kukuruzno brašno, so i biber. Dobro promešajte.
Dodajte ulje i vodu u posudu i sve dobro sjedinite, tako da nema grudvica.
Umešajte iseckanu papriku u smesu.
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Namažite pleh sa uljem i sipajte smesu u njega. Poravnajte smesu.
Pecite proju u zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Isecite proju na kocke i poslužite toplu.
Ova proja sa paprikom je jednostavna, ukusna i zdrava.
Svakako je možete poslužiti i uz jogurt ili kiselo mleko u mrsne dane.
Ovaj recept bogat je proteinima i vitaminima, a savršen je za posne dane ili kao prilog drugim jelima.
Zašto je ovo dobar doručak
Ovaj posni srpski doručak, proja s paprikom, je dobar iz mnogo razloga.
Prvo, kukuruzno brašno koje se koristi u ovom receptu je bogato vlaknima i proteinima, što znači da će vas ovo jelo zasititi i dati vam potrebnu energiju za početak dana. Takođe, paprika koja se dodaje u proju sadrži vitamine C i A, kao i antioksidanse koji su korisni za zdravlje očiju i kože.
Osim toga, ovaj doručak je posan, što znači da ne sadrži masti i životinjske proizvode.
Ovo ga čini idealnim izborom za one koji žele da smanje unos masnoća i kalorija u svoju ishranu ili poste ili su na nekoj od dijeta.
Sastojci:
2 šolje kukuruznog brašna
2 šolje vode
1/4 šolje ulja
1 iseckana na sitne kockice crvena paprika
1/2 kašičice soli
prstohvat bibera

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.

Orahovača kakvu su pravili naši preci: Ovaj tajni recept star sto godina se i danas koristi u manastirima
Ako volite domaće likere s dušom i istorijom, sada je pravi trenutak da pripremite orahovaču
Komentari(0)