Što duže stoje, SVE SU LEPŠE: Starinski recept za LEDENE KIFLICE, nestvarno letnje zadovoljstvo

16:00

Gastronomija 0

Recept za ledene kiflice za 12 minuta

kiflice
Shutterstock

Ledene kiflice su savršena poslastica za vrele letnje dane, a spremaju se veoma jednostavno. One su sve mekše i lepše kako duže stoje, tako da možete dugo u njima uživati, ako ih ne pojedete već istog dana!

Isprobajte recept za ovo preukusno testo, a posle vam ostaje samo da ga nafilujete.

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Izmrvite kvasac i dodajte mu kašiku braška, šećer i mleko. Promešajte i ostavite da odstoji oko 10 minuta. Dodajte mast i promešajte.

Dodajte brašno i umesite u loptu. 

Testo zamotajte u krpu i zavežite krajeve gumicom, pa stavite u šerpu ili veliku posudu sa hladnom vodom i tako poklopite i ostavite da odstoji oko dva i po sata

Kada je odstojalo, izvadite testo i stavite ga na pobrašnjenu površinu, pa pobrašnite testo i razvaljajte u krug i nasecite nožićem za picu na jednake delove koji izgledaju kao trouglići (isecite na pola, pa na četvrtine, pa na osmine..).

Svaki trougao nafilujte džemom ili čokoladom, šta imate u kući. 

Stavite ih u pleh za  pečenje sa pek-papriom, pa ostavite kiflice da odstoje još 45 minuta, te ih onda stavite da se peku oko 12 minuta na 200 stepeni. Pazite da se ne prepeku.

 

Vruće kiflice uvaljajte u prah šećer i sladite se. Što duže stoje, sve su lepše!

Komentari(0)

Loading