Što duže stoje, SVE SU LEPŠE: Starinski recept za LEDENE KIFLICE, nestvarno letnje zadovoljstvo
Recept za ledene kiflice za 12 minuta

Ledene kiflice su savršena poslastica za vrele letnje dane, a spremaju se veoma jednostavno. One su sve mekše i lepše kako duže stoje, tako da možete dugo u njima uživati, ako ih ne pojedete već istog dana!
Isprobajte recept za ovo preukusno testo, a posle vam ostaje samo da ga nafilujete.
Sastojci:
Možda vas zanima:

Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.
Možda vas zanima:

Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.
Možda vas zanima:

Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.
- 400g glatkog brašna) + jedna kašika
- 20g svežeg kvasca (ili 7g suvog)
- 200 ml mlakog mleka
- 200g svinjske mesti
- kašika šećera
- kašičica soli
Možda vas zanima:

Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.
Možda vas zanima:

Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.
Možda vas zanima:

Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.
Možda vas zanima:

Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.
Možda vas zanima:

Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.
Možda vas zanima:

Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.
Možda vas zanima:

Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.
Možda vas zanima:

Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.
Možda vas zanima:

Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.
Priprema:
Izmrvite kvasac i dodajte mu kašiku braška, šećer i mleko. Promešajte i ostavite da odstoji oko 10 minuta. Dodajte mast i promešajte.
Dodajte brašno i umesite u loptu.
Testo zamotajte u krpu i zavežite krajeve gumicom, pa stavite u šerpu ili veliku posudu sa hladnom vodom i tako poklopite i ostavite da odstoji oko dva i po sata
Kada je odstojalo, izvadite testo i stavite ga na pobrašnjenu površinu, pa pobrašnite testo i razvaljajte u krug i nasecite nožićem za picu na jednake delove koji izgledaju kao trouglići (isecite na pola, pa na četvrtine, pa na osmine..).
Svaki trougao nafilujte džemom ili čokoladom, šta imate u kući.
Stavite ih u pleh za pečenje sa pek-papriom, pa ostavite kiflice da odstoje još 45 minuta, te ih onda stavite da se peku oko 12 minuta na 200 stepeni. Pazite da se ne prepeku.
Vruće kiflice uvaljajte u prah šećer i sladite se. Što duže stoje, sve su lepše!

Pita sa sirom i kajmakom: Domaći specijalitet koji miriše na detinjstvo
Tradicionalna pita iz srpskih domaćinstava koja se priprema od tankih domaćih kora, punjena bogatom mešavinom sira i kajmaka

NAJSTARIJI SRPSKI POSNI KOLAČ, NA KOJI SU MNOGI ZABORAVILI: Potrebne su vam samo JABUKE i OVO (RECEPT)
Pita sa jabukama je stari recept za brzu i ukusnu poslasticu

Kačamak sa prženim crnim lukom i sirom – zaboravljena varijanta iz Stare planine
Zaboravite na instant palentu – u jugoistočnoj Srbiji, naročito po selima oko Stare planine i Pirota, kačamak se pravio od krupno mlevenog kukuruznog brašna, kuvao dugo, a posluživao sa prženim crnim lukom, ovčijim sirom i mašću.

SLAVA NE MOŽE DA PROĐE BEZ RUM KUGLICA: Starinski kolač - naše bake ih prave po istom receptu vekovima unazad
Rum kuglice su starinski kolač bez kojeg slava ne može da prođe, a naše bake ih prave po istom receptu vekovima unazad

Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice
Komentari(0)