NEMA ZDRAVIJEG I JEDNOSTAVNIJEG OBROKA OD KAČAMAKA: Čisti creva i topi kilograme, a 1 sastojak daje mu neverovatan ukus
Donosimo vam najbolji recept za kačamak, kojem nećete moći da odolite.

Kačamak je jedno od omiljenih starinskih obroka, za čiju pripremu ne treba mnogo vremena, a smatra se i jednim od najzdravijih jela koja čiste creva i tope kilograme.
To je obrok koji je napravljen od belog ili žutog kukuruznog griza. Kukuruzno brašno ili griz imaju veoma pozitivan uticaj na celokupno zdravlje čoveka. Najvažnija stvar kod ovog jela je činjenica da palenta ne sadrži gluten i može je konzumirati svako bez obzira na starost.
Sastojci:
- 300 g žutog kukuruznog brašna
- 1/2 litre vode
- so
U kačamak možete dodati i jednu kocku margarina, za puniji ukus.
Možda vas zanima:

ZAŠTO JE KAČAMAK NAJBOLJI OBROK: Ako počnete danas da ga jedete OVAKO, do kraja nedelje ćete očistiti creva i SMRŠATI
Mnogi se pitaju zašto je kačamak toliko dobar, a benefiti su brojni.

KAČAMAK DIJETA od samo četiri dana: Jelovnik za svaki dan
Običan kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima vrlo malo kalorija
Možda vas zanima:

ZAŠTO JE KAČAMAK NAJBOLJI OBROK: Ako počnete danas da ga jedete OVAKO, do kraja nedelje ćete očistiti creva i SMRŠATI
Mnogi se pitaju zašto je kačamak toliko dobar, a benefiti su brojni.

KAČAMAK DIJETA od samo četiri dana: Jelovnik za svaki dan
Običan kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima vrlo malo kalorija
Možda vas zanima:

ZAŠTO JE KAČAMAK NAJBOLJI OBROK: Ako počnete danas da ga jedete OVAKO, do kraja nedelje ćete očistiti creva i SMRŠATI
Mnogi se pitaju zašto je kačamak toliko dobar, a benefiti su brojni.

KAČAMAK DIJETA od samo četiri dana: Jelovnik za svaki dan
Običan kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima vrlo malo kalorija

Možda vas zanima:

ZAŠTO JE KAČAMAK NAJBOLJI OBROK: Ako počnete danas da ga jedete OVAKO, do kraja nedelje ćete očistiti creva i SMRŠATI
Mnogi se pitaju zašto je kačamak toliko dobar, a benefiti su brojni.

KAČAMAK DIJETA od samo četiri dana: Jelovnik za svaki dan
Običan kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima vrlo malo kalorija
Možda vas zanima:

ZAŠTO JE KAČAMAK NAJBOLJI OBROK: Ako počnete danas da ga jedete OVAKO, do kraja nedelje ćete očistiti creva i SMRŠATI
Mnogi se pitaju zašto je kačamak toliko dobar, a benefiti su brojni.

KAČAMAK DIJETA od samo četiri dana: Jelovnik za svaki dan
Običan kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima vrlo malo kalorija
Možda vas zanima:

ZAŠTO JE KAČAMAK NAJBOLJI OBROK: Ako počnete danas da ga jedete OVAKO, do kraja nedelje ćete očistiti creva i SMRŠATI
Mnogi se pitaju zašto je kačamak toliko dobar, a benefiti su brojni.

KAČAMAK DIJETA od samo četiri dana: Jelovnik za svaki dan
Običan kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima vrlo malo kalorija
Možda vas zanima:

ZAŠTO JE KAČAMAK NAJBOLJI OBROK: Ako počnete danas da ga jedete OVAKO, do kraja nedelje ćete očistiti creva i SMRŠATI
Mnogi se pitaju zašto je kačamak toliko dobar, a benefiti su brojni.

KAČAMAK DIJETA od samo četiri dana: Jelovnik za svaki dan
Običan kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima vrlo malo kalorija
Možda vas zanima:

ZAŠTO JE KAČAMAK NAJBOLJI OBROK: Ako počnete danas da ga jedete OVAKO, do kraja nedelje ćete očistiti creva i SMRŠATI
Mnogi se pitaju zašto je kačamak toliko dobar, a benefiti su brojni.

KAČAMAK DIJETA od samo četiri dana: Jelovnik za svaki dan
Običan kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima vrlo malo kalorija
Priprema:
- Vodu sipajte u šerpu, malo posolite i pustite da provri. Zatim sipajte brašno u tankom mlazu i neprekidno mešajte da se ne bi stvarale grudvice.
- Kuvajte nekoliko minuta na srednje jakoj vatri dok se ne zgusne.
Služenje:
Vruć kačamak može se, prema tradiciji, poslužiti na razne načine:
Preliven mlekom i posoljen – da, dobro ste pročitali POSOLJENO mleko;
u tiganju zagrejati nekoliko kašika masti, dodati perca luka ili praziluk, malo aleve paprike i uz mešanje kratko propržiti, pa odozgo namrviti sir;
u tiganju zagrejati nekoliko kašika masti, dodati mlevenu papriku (paziti da ne izgori). Dodatke birajte u skladu sa tim da li postite ili ne.

Preliv od belog luka i oraha: Zaboravljeni postni dodatak iz Timočke krajine
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.

Nema boljeg ručka od gulaša, i to - mađarskog! Recept starih domaćica će vas raspametiti, ukus je čista desetka
Ovo je recept za ručak koji je pun ukusa, bogat teksturom i prilično zasitan

Kako se pravio slatki pasulj za zadušnice: Starinski recept iz okoline Zaječara koji spaja pasulj, suvo grožđe i med
U nekim selima istočne Srbije, pasulj se za zadušnice nije kuvao samo na slano – već i na slatko. Bez mesa, bez luka, ali sa suvim grožđem, medom i orasima. Jelo tuge i nade, koje se danas retko pamti.

U testo uvek dodajte jedan tajni sastojak: Sva peciva će biti ukusnija i mekša, otkrivaju pekari
Iskusni pekari su otkrili šta oni dodaju u testo kako bi ono imalo savršen ukus

Kako se u Resavi pravila “ljutina za zimu”: Zaboravljen zeleni ajvar sa belim lukom i brašnom
U selima između Despotovca i Rekovca, žene su spremale posebnu zimnicu od zelene paprike, belog luka i brašna. “Ljutina” se nije mazala – već grabila kašikom, služila uz vruću proju i čuvala u podrumu kao oštar znak prave zime.
Komentari(0)