NEMA ZDRAVIJEG I JEDNOSTAVNIJEG OBROKA OD KAČAMAKA: Čisti creva i topi kilograme, a 1 sastojak daje mu neverovatan ukus
Donosimo vam najbolji recept za kačamak, kojem nećete moći da odolite.

Kačamak je jedno od omiljenih starinskih obroka, za čiju pripremu ne treba mnogo vremena, a smatra se i jednim od najzdravijih jela koja čiste creva i tope kilograme.
To je obrok koji je napravljen od belog ili žutog kukuruznog griza. Kukuruzno brašno ili griz imaju veoma pozitivan uticaj na celokupno zdravlje čoveka. Najvažnija stvar kod ovog jela je činjenica da palenta ne sadrži gluten i može je konzumirati svako bez obzira na starost.
Sastojci:
- 300 g žutog kukuruznog brašna
- 1/2 litre vode
- so
U kačamak možete dodati i jednu kocku margarina, za puniji ukus.
Možda vas zanima:

ZAŠTO JE KAČAMAK NAJBOLJI OBROK: Ako počnete danas da ga jedete OVAKO, do kraja nedelje ćete očistiti creva i SMRŠATI
Mnogi se pitaju zašto je kačamak toliko dobar, a benefiti su brojni.

KAČAMAK DIJETA od samo četiri dana: Jelovnik za svaki dan
Običan kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima vrlo malo kalorija
Možda vas zanima:

ZAŠTO JE KAČAMAK NAJBOLJI OBROK: Ako počnete danas da ga jedete OVAKO, do kraja nedelje ćete očistiti creva i SMRŠATI
Mnogi se pitaju zašto je kačamak toliko dobar, a benefiti su brojni.

KAČAMAK DIJETA od samo četiri dana: Jelovnik za svaki dan
Običan kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima vrlo malo kalorija
Možda vas zanima:

ZAŠTO JE KAČAMAK NAJBOLJI OBROK: Ako počnete danas da ga jedete OVAKO, do kraja nedelje ćete očistiti creva i SMRŠATI
Mnogi se pitaju zašto je kačamak toliko dobar, a benefiti su brojni.

KAČAMAK DIJETA od samo četiri dana: Jelovnik za svaki dan
Običan kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima vrlo malo kalorija

Možda vas zanima:

ZAŠTO JE KAČAMAK NAJBOLJI OBROK: Ako počnete danas da ga jedete OVAKO, do kraja nedelje ćete očistiti creva i SMRŠATI
Mnogi se pitaju zašto je kačamak toliko dobar, a benefiti su brojni.

KAČAMAK DIJETA od samo četiri dana: Jelovnik za svaki dan
Običan kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima vrlo malo kalorija
Možda vas zanima:

ZAŠTO JE KAČAMAK NAJBOLJI OBROK: Ako počnete danas da ga jedete OVAKO, do kraja nedelje ćete očistiti creva i SMRŠATI
Mnogi se pitaju zašto je kačamak toliko dobar, a benefiti su brojni.

KAČAMAK DIJETA od samo četiri dana: Jelovnik za svaki dan
Običan kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima vrlo malo kalorija
Možda vas zanima:

ZAŠTO JE KAČAMAK NAJBOLJI OBROK: Ako počnete danas da ga jedete OVAKO, do kraja nedelje ćete očistiti creva i SMRŠATI
Mnogi se pitaju zašto je kačamak toliko dobar, a benefiti su brojni.

KAČAMAK DIJETA od samo četiri dana: Jelovnik za svaki dan
Običan kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima vrlo malo kalorija
Možda vas zanima:

ZAŠTO JE KAČAMAK NAJBOLJI OBROK: Ako počnete danas da ga jedete OVAKO, do kraja nedelje ćete očistiti creva i SMRŠATI
Mnogi se pitaju zašto je kačamak toliko dobar, a benefiti su brojni.

KAČAMAK DIJETA od samo četiri dana: Jelovnik za svaki dan
Običan kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima vrlo malo kalorija
Možda vas zanima:

ZAŠTO JE KAČAMAK NAJBOLJI OBROK: Ako počnete danas da ga jedete OVAKO, do kraja nedelje ćete očistiti creva i SMRŠATI
Mnogi se pitaju zašto je kačamak toliko dobar, a benefiti su brojni.

KAČAMAK DIJETA od samo četiri dana: Jelovnik za svaki dan
Običan kačamak skuvan sa vodom, bez sira ili kajmaka, ima vrlo malo kalorija
Priprema:
- Vodu sipajte u šerpu, malo posolite i pustite da provri. Zatim sipajte brašno u tankom mlazu i neprekidno mešajte da se ne bi stvarale grudvice.
- Kuvajte nekoliko minuta na srednje jakoj vatri dok se ne zgusne.
Služenje:
Vruć kačamak može se, prema tradiciji, poslužiti na razne načine:
u tiganju zagrejati nekoliko kašika masti, dodati perca luka ili praziluk, malo aleve paprike i uz mešanje kratko propržiti, pa odozgo namrviti sir;
u tiganju zagrejati nekoliko kašika masti, dodati mlevenu papriku (paziti da ne izgori). Dodatke birajte u skladu sa tim da li postite ili ne.

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Starinsko jelo bez ijedne kapi ulja: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj
U toku posta osim kuvanih jela možete napraviti i posnu manastirsku pitu. Budite uvereni da će se ukućanima svideti, jer je preukusna i tražiće se zalogaj više.
Komentari(0)