NAJUKUSNIJE PROJICE IKADA Brzo se spremaju, a mekane su kao duša
Spremaju se brzo, a dok su u pećnici, možete da obavite neku drugu obavezu u kući.

Sastojci
- Jedna čaša (od 2dl) kukuruznog brašna
- jedna čaša brašna
- jedna ipo čaša ulja
- jedna ipo čaša jogurta ili mleka
- jedna kašičica soli
- jedna kašičica praska za pecivo
- jedno jaje
- 200 g sira
Priprema
Izmesajte sve sastojke i sipajte smesu u kalup za projice, prethodno namazan margarinom i posuti malo brašna, ali samo do 2/3 visine kalupa.
Projice pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 C oko 30-tak minuta.
Možete ih služiti uz kiselo mlek ali možete dodati i suvog mesa. Prosto one mogu da se kombinuju uz sve i tu i jeste lepota ovog brzog jela.

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet
Komentari(0)