NAJUKUSNIJE PROJICE IKADA Brzo se spremaju, a mekane su kao duša
Spremaju se brzo, a dok su u pećnici, možete da obavite neku drugu obavezu u kući.
Sastojci
- Jedna čaša (od 2dl) kukuruznog brašna
- jedna čaša brašna
- jedna ipo čaša ulja
- jedna ipo čaša jogurta ili mleka
- jedna kašičica soli
- jedna kašičica praska za pecivo
- jedno jaje
- 200 g sira
Priprema
Izmesajte sve sastojke i sipajte smesu u kalup za projice, prethodno namazan margarinom i posuti malo brašna, ali samo do 2/3 visine kalupa.
Projice pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 C oko 30-tak minuta.
Možete ih služiti uz kiselo mlek ali možete dodati i suvog mesa. Prosto one mogu da se kombinuju uz sve i tu i jeste lepota ovog brzog jela.
ZAPRŠKA ZA SARMU PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Kada ih prelijete ovim sosom, osetićete ozbiljnu razliku
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima.
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Komentari(0)