NAJUKUSNIJE PROJICE IKADA Brzo se spremaju, a mekane su kao duša

Izvor: Slobodanka Ćorić

18:00

Gastronomija 0

Spremaju se brzo, a dok su u pećnici, možete da obavite neku drugu obavezu u kući.

proja sa sirom
Shutterstock

Sastojci

  • Jedna čaša (od 2dl) kukuruznog brašna
  • jedna čaša brašna
  • jedna ipo čaša ulja
  • jedna ipo čaša jogurta ili mleka
  • jedna kašičica soli
  • jedna kašičica praska za pecivo
  • jedno jaje
  • 200 g sira

Priprema

Izmesajte sve sastojke i sipajte smesu u kalup za projice, prethodno namazan margarinom i posuti malo brašna, ali samo do 2/3 visine kalupa.

Projice pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 C oko 30-tak minuta.

Možete ih služiti uz kiselo mlek ali možete dodati i suvog mesa. Prosto one mogu da se kombinuju uz sve i tu i jeste lepota ovog brzog jela. 

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading