NAJUKUSNIJE PROJICE IKADA Brzo se spremaju, a mekane su kao duša
Spremaju se brzo, a dok su u pećnici, možete da obavite neku drugu obavezu u kući.

Sastojci
- Jedna čaša (od 2dl) kukuruznog brašna
- jedna čaša brašna
- jedna ipo čaša ulja
- jedna ipo čaša jogurta ili mleka
- jedna kašičica soli
- jedna kašičica praska za pecivo
- jedno jaje
- 200 g sira
Priprema
Izmesajte sve sastojke i sipajte smesu u kalup za projice, prethodno namazan margarinom i posuti malo brašna, ali samo do 2/3 visine kalupa.
Projice pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 C oko 30-tak minuta.
Možete ih služiti uz kiselo mlek ali možete dodati i suvog mesa. Prosto one mogu da se kombinuju uz sve i tu i jeste lepota ovog brzog jela.

Starinska, seljačka pita koja će biti glavna na vašoj trpezi: Uspeva baš svima, ko je jednom proba poželeće ponovo
Jelo koje je nekada krasilo seoske trpeze, danas se vraća na velika vrata.

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!

Komentari(0)