MAFINI SA JABUKAMA Neodoljivi slatki zalogaji

Izvor: Slobodanka Ćorić

13:00

Gastronomija 0

Odlična kombinacija sastojaka sa mirisnim začinima čini ovaj kolač neodoljivim.

MAFINI SA JABUKAMA Neodoljivi slatki zalogaji
Shutterstock

 

Sastojci:


2 veće jabuke 
2 kašike džema 
1 čaša šećera 
1/2 čaše ulja 
2 čaše brašna 
1 kesica praška za pecivo 
1 čaša vode 
1 kašičica cimeta 
1 kesica vanilin šećera 
šećer u prahu 

Priprema:

Jabuke očistite i izrendajte, pa dodajte šećer, brašno, džem po želji, prašak za pecivo, vanilin šećer, ulje, cimet i vodu.

Dobro sjedinite, pa u kalup za mafine stavite papirne kalupe i sipajte smesu.

 Nemojte da napunite do vrha. 

Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata. 

Kada se malo ohlade izvadite ih kalupa i pospite šećer u prahu. 

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading