MAFINI SA JABUKAMA Neodoljivi slatki zalogaji
Odlična kombinacija sastojaka sa mirisnim začinima čini ovaj kolač neodoljivim.
Sastojci:
2 veće jabuke
2 kašike džema
1 čaša šećera
1/2 čaše ulja
2 čaše brašna
1 kesica praška za pecivo
1 čaša vode
1 kašičica cimeta
1 kesica vanilin šećera
šećer u prahu
Priprema:
Jabuke očistite i izrendajte, pa dodajte šećer, brašno, džem po želji, prašak za pecivo, vanilin šećer, ulje, cimet i vodu.
Dobro sjedinite, pa u kalup za mafine stavite papirne kalupe i sipajte smesu.
Nemojte da napunite do vrha.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata.
Kada se malo ohlade izvadite ih kalupa i pospite šećer u prahu.

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet
Komentari(0)