MAFINI SA JABUKAMA Neodoljivi slatki zalogaji
Odlična kombinacija sastojaka sa mirisnim začinima čini ovaj kolač neodoljivim.
Sastojci:
2 veće jabuke
2 kašike džema
1 čaša šećera
1/2 čaše ulja
2 čaše brašna
1 kesica praška za pecivo
1 čaša vode
1 kašičica cimeta
1 kesica vanilin šećera
šećer u prahu
Priprema:
Jabuke očistite i izrendajte, pa dodajte šećer, brašno, džem po želji, prašak za pecivo, vanilin šećer, ulje, cimet i vodu.
Dobro sjedinite, pa u kalup za mafine stavite papirne kalupe i sipajte smesu.
Nemojte da napunite do vrha.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata.
Kada se malo ohlade izvadite ih kalupa i pospite šećer u prahu.

Starinska, seljačka pita koja će biti glavna na vašoj trpezi: Uspeva baš svima, ko je jednom proba poželeće ponovo
Jelo koje je nekada krasilo seoske trpeze, danas se vraća na velika vrata.

Grci ovako spremaju musaku: Odmah zapišite recept, vaši najmiliji će smazati ceo ručak za tren oka
Grčka musaka je u vrhu gastro favorita svih turista.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!

Komentari(0)