Kolač „SVE PO DVA'', recept koji ćete zapamtiti odmah: Kada poželite BRZU POSLASTICU (RECEPT)
Recept za kolač koji miriše na detinjstvo i jabuke, i koji se lako pravi od sastojaka koje uglavnom imamo kod kuće

Kolač nosi naziv „Sve po dva“ jer sve količine u receptu imaju broj dva (sve osim oraha) pa se i recept lako pamti.
Potrebni sastojci:
2 jaja
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

DOMAĆICE, DA LI STE SPREMNE? Priprema vasilice drevni srpski običaj - a evo i jednog RECEPTA
Kao što se za Božić mesi česnica, za Mali Božić se mesi poseban hleb – Vasilica !
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

DOMAĆICE, DA LI STE SPREMNE? Priprema vasilice drevni srpski običaj - a evo i jednog RECEPTA
Kao što se za Božić mesi česnica, za Mali Božić se mesi poseban hleb – Vasilica !
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

DOMAĆICE, DA LI STE SPREMNE? Priprema vasilice drevni srpski običaj - a evo i jednog RECEPTA
Kao što se za Božić mesi česnica, za Mali Božić se mesi poseban hleb – Vasilica !
200 grama šećera
200 mililitara ulja
200 mililitara mleka
200 grama mlevenih oraha
200 grama griza
200 grama oštrog brašna
2 narendane jabuke
prašak za pecivo
vanilin šećer
malo ruma (može i ne mora)
džem od kajsije
50 grama naseckanih oraha
Priprema:
U dubljoj posudi penasto umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. Potom dodati ulje, mleko, orahe, griz, i brašno. Sve dobro umutiti, dodati prašak za pecivo i još jednom dobro promešati. U testo, na kraju dodati narendane jabuke i malo ruma. Smesu izručiti u namašćen pleh posut brašnom.
Peći pola sata na temperaturi od 200 stepeni. Pečeni kolač premazati džemom od kajsija preko koga možete staviti naseckane orahe.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Recept: Prpeć – zaboravljena vojvođanska pogača sa mašću i alevom paprikom
Hrskava korica, bogat ukus i miris detinjstva iz ravnice

SRPSKE DOMAĆICE PRAVE NAJUKUSNIJI STARINSKI KOLAČ: Oblande sa orasima - svaka žena napamet zna recept
Srpske domaćice prave najukusniji starinski kolač, a to su oblande sa orasima i svaka žena napamet zna recept

NAJJEFTINIJI I NAJBRŽI DORUČAK KOJI SRBI TAMANE, BAKA JELA PODELILA RECEPT: Potrebno vam je SAMO PAR SASTOJAKA
Ne čekajte ni časa, već danas pripremite ovaj ukusan doručak

KOLAČ SA JABUKAMA KOJI JE GOTOV ZA SAMO 20 MINUTA: Bez brašna, jaja i mleka - najbolja poslastica za hladne dane
Kolač sa jabukama koji je gotov za samo 20 minuta se sprema bez brašna, jaja i mleka, a najbolja je poslastica za hladne dane

Kroasan kao iz bakine rerne: Punjen čokoladom i nostalgijom
Francuski klasik u srpskom ruhu, spreman da osvoji vašu trpezu.
Komentari(0)