BAKLAVA SA DVORA SULEJMANA VELIČANSTVENOG Ovako turske domaćice zalivaju kraljicu slatkih pita: u 1 sastojku je trik! (RECEPT)
Kraljica među slatkim pitama se sprema ovako!

Za vreme svoje slavne vladavine, Sultan Sulejman Veličanstveni (1520-1566), veliki obožavatelj žena i baklave, uveo je posebnu ceremoniju znanu kao parada baklava ili alayiparad u toku koje su petnaesti dan svetog meseca ramazana, njegovim vojnicima, janjičarima koji su u svečanoj životopisnoj povorci dolazili na dvor, deljene baklave (1 veliki pleh za svakih 10 vojnika) koje su se posebno za njih pekle u dvorskoj kuhinji, piše Noizz.
Nekada je baklava bila desert koji je namenjen sultanima i najbogatijem sloju društva. U to vreme ako ste znali da pripremite kraljicu među slatkim pitama, bila je stvar prestiža. Poreklo baklave nije poznato do danas, ali pretpostavlja se da potiče iz Topkapi palate, jer su tamo nađeni zapisi o njenoj pripremi.
Isprobajte i ovaj recept i napravićete baš sočnu baklavu. Umesto šećernog sirupa koristite mleko i preko je pospite kakaom i čokoladom.
Možda vas zanima:

Zaboravljeni sirup od borovih iglica: Prirodni lek koji su Srbi koristili protiv kašlja i “teške krvi”
Recept iz Zlatibora i Golije: zeleni napitak mladih devojaka i starinskog imuniteta

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na potpuno drugačiji način
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate
Možda vas zanima:

Zaboravljeni sirup od borovih iglica: Prirodni lek koji su Srbi koristili protiv kašlja i “teške krvi”
Recept iz Zlatibora i Golije: zeleni napitak mladih devojaka i starinskog imuniteta

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na potpuno drugačiji način
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate
Možda vas zanima:

Zaboravljeni sirup od borovih iglica: Prirodni lek koji su Srbi koristili protiv kašlja i “teške krvi”
Recept iz Zlatibora i Golije: zeleni napitak mladih devojaka i starinskog imuniteta

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na potpuno drugačiji način
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate
Sastojci:
Možda vas zanima:

Zaboravljeni sirup od borovih iglica: Prirodni lek koji su Srbi koristili protiv kašlja i “teške krvi”
Recept iz Zlatibora i Golije: zeleni napitak mladih devojaka i starinskog imuniteta

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na potpuno drugačiji način
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate
Možda vas zanima:

Zaboravljeni sirup od borovih iglica: Prirodni lek koji su Srbi koristili protiv kašlja i “teške krvi”
Recept iz Zlatibora i Golije: zeleni napitak mladih devojaka i starinskog imuniteta

BAKLAVA SA BOROVNICAMA Klasik na potpuno drugačiji način
Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa borovnicama ćete da obožavate
1 pakovanje kora,
300 g pistaća,
3 šolje mleka,
3 šolje šećera
Priprema:
Tepsiju premažite ulje, pa ređajte kore. Svaku premažite uljem. Kada poređate polovinu kora, pospite mlevenim pistaćima, pa nastavite da ređate kore. Opet svaku premažite uljem. Mleko pomešajte sa šećer i kuvajte, uz mešanje, dok se šećer ne otopi.
Gotov kolač prelijte dobijenim sirupom, pa preko narendajte čokoladu i pospite kokos. Stavite baklavu sa mlekom u frižider na 2 sata.
Prijatno!
(mondo, Noizz)
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.
Komentari(0)